25 februarie 2011

Cartofi taranesti si carnati la cuptor

Cand ajungi acasa dupa o zi de munca si un examen pentru 'bac", si esti intampinata de intrebari indecente gen "noi ce mancam azi?" ti se afiseaza pe 'ecran' o singura varianta de raspuns: Nimit !! (quote Edi), apoi treci la aparate /// sau NU.
Desi tot din categoria "capriciu stafidit", mancarea asta striga singura: eat me !!

E super usor de facut si yammmy. Taiati in bucati mari vreo 6 cartofi - big size, pe care ii puneti in wok la rumenit, cu putin ulei de masline, impreuna cu 10 prune uscate si 1 mana cu stafide aurii,  pentru vreo 7 - 8 minute, timp in care va plimbati cu lingura p-acolo.


Apoi adaugati cateva bucati de carnati copti (de casa, am pus eu - meritele i le atribui mamei soacre) -  cantitatea e apreciabila in functie de gradul de hamesire,  100 ml vin alb, 100 ml apa, 4 catei de usturoi, busuioc proaspat tocat marunt, sare si piper dupa gust. 


Amestecati totul, sa se intrepatrunda aromele, mai puneti 2 linguri cu bulion, inca o tura cu lingura prin wok si turnati totul intr-un vas, pe care il dati la cuptor pentru 25 minute la 170 grade cu o folie de aluminiu peste, si inca 10 minute fara acoperis.  Apoi casti gura la TV si astepti..


Si dupa ce-au executat prunele scufundari la mica adancime si tratamente complementare, tocmai bune pentru a stinge focul sufletului hamesit, raspundeti la indecenta cu o portie de cartofi taranesti la cuptor, prune scaldate-n vin si ierburi aromatice...... blink ;)

Sa aveti pofta !

20 de comentarii:

  1. Atunci e musai sa te apuci de curatat cartofii ;) Multumesc Anonim

    RăspundețiȘtergere
  2. hahaha bine zis dar carnari made in romania de unde procur?se pot folosi cremvusti afumati????asta ca sa inlocuiesc rumenitii tai carnati

    RăspundețiȘtergere
  3. Clar merge afumatura. dar in loc de cremvusti, care-s prea subtiri dupa parerea mea, mai bine iei niste carnati semiafumati si-i rumenesti bine in cuptor. tot la fel de bine merg coastele afumate.... te joci cu ingredientele cum doresti... Nu ziceam eu ca fiecare "pisica" are "coada" ei? Pupici si sa-mi spui ce varianta ai ales.

    RăspundețiȘtergere
  4. buni dar inca ce buni!am folosit carnati semiafumati tipo made in romania si asa cum ai spus ,rumeniti intai apoi amestecati printre cartofiori ....Au mers super bn cu gogsari murati desi as fi preferat o muraturica rosie ca la mama acasa .multumim ptr reteta!!!!!!Cu drag ....camy.puup

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne ce bine arata!!
    si eu stau in fata calculatorului si crontan un chips...

    felcitari. sa fie intr-un ceas bun si la cat mai multe preparate!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Anonimelor pentru incurajari :))
    Camy ma bucur ca ti-a iesit reteta.. la cat mai multe reusite ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Anto si pe astia i-am incercat, dar cred ca ti-am mai zis. Astia mi-au iesit cel mai bine. Credeam ca mananca Bogdan toata tava :D.

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) Pai si eu ii zic lui Marius de fiecare opreste-te.. e taaaare buna..prunele alea sunt dementiale cu sosul... poti pune si mai multe..eu atunci n-am avut...dar sunt nemaipomenite !:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Anto si eu si Bogdan ne-am indragostit pur si simplu de cartofii astia. Combinati cu prune si stafide te dau pe spate :P. Am pus mai multe prune cum mi-ai zis tu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar daca-i capriciu stafidit pentru unii... eu i-as zice o mancare de capatai atunci cand vrei sa-ti saliveze si mintea la propriu. Ma bucur tare Ralu ca preparatul asta v-a captat atentia.. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Antonina, mancarica ta pare super super delicioasa si vreau sa o incerc si eu azi, am o problema insa, nu am wok, cum procedez atunci? cu ce inlocuiesc? merci mult
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Anca. Daca nu ai wok pregateste mancarica intr-o tigaie care nu lipeste si nu face cartofeii terci. Mancarea asta nu e prea sofisticata, si poti inlocui cu usurinta wok-ul cu o alta tigaie (pentru ca nu tii mult timp cartofii si celelalte ingrediente in ea) dar pe viitor, daca vrei sa incerci si alte retete.. sa stii ca e ideal. Eu am renuntat de ani buni la tigaie.. Nu-ti pot povesti cum se fac clatitele in wok.. n-ai nici o problema.. orice poti gati in el.. Deci in cazul de fata merge si o tigaie obisnuita. Sper sa-ti placa la fel de mult cum ne place si nou.. Pupici si spor la treaba

    RăspundețiȘtergere
  13. Servus Antonina, ti-am ramas datoare cu un feedback, ei bine tocmai am terminat de infulecat pe nerasuflate mancarica asta, care a devenit una din preferatele mele. Este senzationala, o aroma incredibila si o combinatie perfecta. Toata familia a devorat-o inainte sa se raceasca si iti multumeste tare mult pentru reteta.
    Am vrut sa ii fac si o poza, dar pe cand m-am trezit deja se golise vasul.:P
    Inca o data multumiri si la cat mai multe retete deosebite. Te pup:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anca ma bucur tare ca v-a placut papica.. simpla si delicioasa, nu? Multumesc frumos!! Sa va fie de bine!! pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  15. Am facut si aceasta reteta (pe langa cealalta de cartofi tot la cuptor) si e extraordinar de simpla; numai retete simple&bune sunt pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim ma bucur ca-ti place.... Musai sa incerci cartofii la cuptor cu cimbru si busuioc.... sunt rupere de nori.. dementiali.. Si pe ceilalti cu lapte de cocos si coaste de porc... !! Ramai fara cuvinte.. mananci pana nu mai poti ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. Super reteta .La favorite cu ea.

    Super haioasa descrierea ! :))

    Adriana.

    RăspundețiȘtergere
  18. Adriana multumesc tare. Sa-i incerci si pe cei cu unt de arahide, cimbru si busuioc;) Sunt de nedescris in cuvinte ;) pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Multam fain pentru reteta!Am gatit pentru sotie si sora ei.Am facut mancarea pentru sase persoane,la masa eram doar trei...
    Ce pacat ca nu a mai ramas nimic si pentru maine!

    RăspundețiȘtergere