19 februarie 2011

Saratele cu branza

Cand vrei sa-ti intinzi picioarele ca un Pasa, sa bei o bere si sa te uiti la un film / meci, sau pur si simplu sa tai niste frunze... musai iti trebuie ceva de rontait, nu? Sau sufar eu de food addiction?  Saratelele astea sunt atat de milostive cu papilele gustative, fac casa buna chiar si cu-n pahar cu lapte acru, asa ca nu stiu si nici nu-mi pasa de obsesii ....

Hei tu ... soccer guy !  da... cu tine vorbesc... poti sa ti le pregatesti singur si in cazul in care Romania se califica pentru Euro 2012, obtii o satisfactie la patrat...  So, tot ce trebuie sa faci, e sa pui intr-un vas 700 g faina, 350 g unt rece ciopartit cu furculita/cutitul, 100 g margarina, 1 lingura cilli, 2 prafuri de sare, 380 g branza proaspata de vaca, 190 g branza cu mucegai, maruntita - de data asta Danish blue, 1 lingura cu varf de susan, 2 oua....si te faci ca amesteci bine... apoi chiar te implici, ca nu-i de joaca daca vrei sa mananci !



Vezi sa nu uiti de oua, musai 2 - proaspete. Mai pui si 100 g corn flakes  zdrobit in palma, hai ca ai putere, nu te da sensibilos si neajutorat. Amesteci repede repede, faci o bila ca o minge de fotbal si o arunci drept in poarta (ai grija pe care o nimeresti) si gooooolllll !!!  Ai trecut cu bine de prima repriza de gatit.... Iti ajung minutele de publicitate, pentru operatiunea asta, apoi timp de-o repriza de fotbal (sau mai mult),  lasi ''mingea" la frigider.


La pauza, scoti  'mingea din poarta'  si pui tata mana pe facalet... asa capeti experienta !  Pudrezi plansa de lucru cu niste faina, si intinzi... Intinzi bine de tot, cam de 1 cm grosime sau mai mult, depinde cum le preferi.. Ma abtin sa-ti dau vreun sfat !
Daca n-ai nici o forma speciala (si sigur n-ai, sau poate nici nu stii ce-i aia) , folosesti o halba / pahar de bere si te-ai scos.. Helloouu, vezi sa nu uiti de foaia de copt... !!  Le ungi cu putin ou si presari niste seminte de susan, et voila... a trecut si pauza, iar tu esti deja calificat pentru etapa a II a : cuptorul. Il incingi cu vreo 5 minute inainte, apoi dai tava la cuptor pentru 20 -25 minute la 180 grade. Si -ti misti repede trupul in living,  la meci, ca doar e repriza a doua..


Dupa minute alea, tragi o fuga pana in bucatarie, scoti tava din cuptor, torni repede saratelele pe un platou si Goooolllll ! Tocmai ai pierdut punctul care califica Romania. Printre toate bip-urile din lume care-ti spumega la gura, te afunzi pe canapea neputincios si incepi sa halesti.... Oricum n-ai altceva de facut, decat sa astepti cu inima-n gat reluarea, sa vezi si tu secventa cu 'pricina'..


PS: Acum nu te vaita, eu am mai multa experienta ca tine, asa c-am facut niste stelute (cu o forma - jucarie dupa care am cotrobait vreo 5 minute prin camera lui Eduard) si a doua tava - saratele invartite, sau nush' cum sa le zic. 


Oricum, sunt geniale... ti se baga singure pa gat.... numai sa-nghiti...  :)) Sa aveti pofta !


Reteta imi apartine.

7 comentarii:

  1. cara antonina,surprinzi de fiecare data voi incerca sa le fac si eu mai ales ca avem aici si famoaza branza gorgonzola,renumita prin mucegaiul ei!complimente si asteptam alte retete.aceeasi anonima,lili

    RăspundețiȘtergere
  2. Lili...musai sa o folosesti..(branza cu mucegai). Asta ii da tot farmecul..plus ca nu mai trebuie sa pui decat un praf de sare, daca ai mucegai in compozitie :)))... Cat despre pachetelele cu bacon pe care le-am facut din acest aluat, sunt spectaculoase... Te pup Lilisor.

    RăspundețiȘtergere
  3. delicioase.. arata suuper... ce pacat ca ingrasa rau :((

    RăspundețiȘtergere
  4. Zuleima... multumesc mult.. ! ei, asa o data la 4 ani merge ! :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Antonina, esti extraordinara! Am ajuns din intamplare pe blogul tau in urma cu vreo luna si de atunci tot la cateva zile verific blogul sa vad ce ai mai pregatit. M-ai dat gata cu saratelele astea, asa ca le voi incerca si eu zilele atea. Am toate ingredientele necesare, doar curaj sa le fac imi trebuie. :-)Nu am eu forma de steluta a lui Eduard( ca n-am copii), dar am sa tai cateva in forma de brad si de inimioara, na! Ca sa nu crezi ca doar tu esti fancy. Glumesc! Iti multumesc pe aceasta cale pentru ca iti iei din timpul tau pretios cu familia si faci poze, scrii retete si ne explici noua, celor de pretutindeni, cum si ce ai mai gatit. Salutati de la Toronto. Florin S.

    RăspundețiȘtergere
  6. Florin ma bucura din suflet cuvintele tale!! Iti multumesc frumos! Abia astept sa-mi spui cum ti s-au parut saratelele astea. Ai mei sunt fani ;) Salutari din Ro ;) Zile frumoase iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super!...mai traiesti?...ca nu ai mai postat de multisor!...am glumit, tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere