7 martie 2011

Orez brun cu fructe de mare

Ca o spovada, mancarea asta mi-a spalat pacatele si amintirile unor zile fara carbs. N-am avut nevoie de prea multe lucruri si nici de timp indelungat. Intai am pus la fiert 170 g orez brun.. asta nu se umfla prea tare, asa ca poti sa pui apa dupa ochi si putina sare. Am feliat niste ardei iute pe care l-am pus in wok, impreuna cu 200 g fructe de mare (amestec) si o lingura ulei de masline. Fara compromisuri am adaugat sare, piper, un praf de cilli, 2 linguri otet de orez si 2 linguri otet balsamic. Le-am lasat pe foc (amestecandu-le) pentru vreo 10 - 15 minute, in functie de flacara violet si apoi am oprit gazul.


Orezul l-am scurs de apa, dupa un timp de fierbere de 30 minute, apoi am amestecat combinatiile si busuioc proaspat tocat marunt, pentru un plus de savoare. Betele sunt doar de decor :).. la ce foame aveam, am fi mancat cu mana... Et voila, o portie delicioasa de orez brun cu fructe de mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu