Am lasat prea mult in spatele reflectoarelor aceasta minunata leguma. Bunica stia la ce-i bun bostanul, cand ingrasa purcelusii pentru Ajun de Craciun :)) dar asta nu-i pentru bebelusi de purcelusi, garantat. Am primit certificatul de calitate :) insotit de reteta asta minunata, de la mama. E una din dulcegariile cu care-mi alinta, adesea, poftele copilariei.
Pentru inceput aveti nevoie de o bucata de dovleac de 900 g.
Reteta am modificat-o putin... ca era pe biletel un aluat facut in casa. Eu n-am avut timp, asa c-am folosit o foaie grasa de placinta fara ou, de 450 g. Si daca-i bal, bal sa fie.. Am pus o foaie de hartie intr-o tava de tort, am intins foietajul s'am mimat dansul...
Am taiat marginile foietajului, si cu ce-a ramas am facut rotile de la 'caruta' si ca orice masinarie care se respecta, inca una de rezerva si-o steluta... Stiti voi, in caz ca depasiti viteza admisa, sa aveti un strop de magie la-ndemana si niste bilute maruntis :))
Am sters urmele cu 2 pumni de pesmet amestecat cu unul de nuca macinata si 2 linguri cu zahar (n-am poza, dar aveti dovada la final :)) si am pus placinta in cuptor pentru 1 ora la 180 grade. Dupa, am lasat-o la racit. Nu va grabiti ca fetele mari la maritat, ca sigur nu e bine... Aveti putintica rabdare... cam o ora, sau pana se raceste...apoi o insemnati cu un strat gros de zahar facut praf.
Si daca te simti Cenusareasa, te alinti cu o bucata, fix pe la un miez de noapte si cine stie..... daca nu te-ai 'grabit' deja ?! lasi usa deschisa s'un bilet cu urmatorul message pe ea.....
Va ispitesc cumva ..... cu o felie de tarta ?? ;)
Pe mine chiar m-ai ispitit, imi place placinta de dovleac!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta Irina. Si colegii mei au fost ispititi de prajitura...s-a terminat toata in 5 minute (in afara de felia aia babana pe care am mancat eu inainte de miezu noptii ;))) ...si pentru asta trebuie sa le multumesc ca-mi intretin capriciile aproband toate dulcegariile cu care ii servesc ;))
RăspundețiȘtergereAi mai gasit dovleac pe vremea asta? sau e reteta mai demult? Caut si eu dovleac si nu mai gasesc :(
RăspundețiȘtergereAndreea dovleacu mi l-a trimis mama de la Tulcea :)))) pachet, ca stie ca ma dau in vant dupa el. In Bucuresti n-am vazut ...dar daca vad musai iti zic .
RăspundețiȘtergereTe pup
oh, ce bine arata! ce ma bucur ca am un dovleac ;) stiu exact ce voi face cu el
RăspundețiȘtergere:)) te pup
Anto tot uitandu-ma pe unde am ramas cu "prajituritul", am dat de tarta asta. Abia astept sa ajung la mama, ca anul asta mi-a pus dovleci mai multi, asa ca in curand ... yammy yammy, tarta cu iubitul meu dovleac.
RăspundețiȘtergeresi aici ce diametru are tava? ca vreau sa iau si eu o foaie de placinta si sa nu ma trezesc ca e prea mica pt tava mea....
RăspundețiȘtergereAmoush sper sa-ti placa.. pupici
RăspundețiȘtergereRalu o da .. e delicioasa.. daca nu deja ai facut-o ;) pupici
Anonim scuze de intarziere.. are 26 cm.. Dar chiar daca e mai mica sau mare.. jonglezi cu foile.. Iar daca ai doua (eu am avut doar una) poti pune si deasupra o foaie... cum crezi de cuviinta..
O seara faina!!
Anto iar am dat-o pe buna pe spate ... la figurat evident =)). Am preparat-o la mama, ca acolo aveam ingredientul principal, adica dovleacul :D. I-am dus o feliutza bunei in camera si facea ce mai facea mai venea in bucatarie, asa incet incet in baston, zicand:"Doamne ce bunatate, hhmmm ce buna e, cum zici ca se cheama?!" Si apoi catre mama:"numai de-asta sa imi faci toata iarna =))", iar eu evident ma umflam in pene :D.Mi-am luat si acasa o caleasca fermecata, ca de se cere repetata tarta :P. Pupici
RăspundețiȘtergere