Acu 2 zile m-a impins pacatul sa-i povestesc lui M. pofta mea de capsuni. Si nu mare mi-a fost mirarea cand am primit un raspuns absolut emotionant: "ce animal e capsuna ?? " Ofc, n-am avut decat o varianta de raspuns: "ete PORK !! ".
Si, cum ma astepta o halca proaspata de piept de porc cu os de 1,2 kg n-am mimat nici o grimasa fata de pofta nestavilita a omului pentru carne, am pus mana pe halca si mi-am zis asta-i pork la tava !! :)))
Conspirativ, are niste grasime la mijloc si musai o bucata de sorici dedesupt.. Am taiat carnea pe langa os, adanc, dar nu foarte adanc si m-am apucat de crema:
Am pregatit (spalat, coafat) o legatura de ceapa verde, 1 catea de usturoi, 12 curmale, 30 boabe pipier negru ( 10 de la mama, 10 de la tata, 10 de la B.. -escu.... adjudecat !), jumatate ardei verde, le-am taiat cat sa le bag in mixer si le-am blenduit mai mult decat satisfacator.
Am turnat in 'crema' 2 lingurite cu sare, 1 lingurita cu mustar, d-ala care se vede mai sus in poza, cica frantuzesc, o legatura de patrunjel proaspat tocat marunt si am amestecat... Mah, curmalele alea nu se manca asa... sa nu credeti ca le-am pus acolo doar ca sa-mi stimulez pofta de gatit.... Nope, le-am blenduit si pe ele. Si, uite asa are porku' asta parte si de sare-n bucate si de dragoste.. :)
Intr-o tava am asezat vreo 3 straturi de folie de aluminiu ca sa nu-si gaseasca amestectul ala iesire din situatie, am pus o lingura de 'crema' pe folie, am trantit porkul, l-am doftoricit cu niste kaizer neafumat pe taietura, l-am uns cu vreo 4 -5 linguri ulei de masline si la urma i-am aplicat 'bandajul de ceapa si ce mai e p'acolo'..
Am imbracat porkul in folia aia, sa nu cumva sa impart din miros cu vecinii, cel putin nu pe tot....si l-am bagat la cuptor pentru 3 ore jumate la foc mic mic ...
Tips: puneti carnea intr-o alta tava, nu cea in care va ajunge la final, pentru ca mai pica din grasime si nu cred ca vreti sa aveti o tava pudrata cu chestii pe masa...
Dupa cele 3 ore jumate am scos tava de la cuptor, am desfacut scrisorica de dragoste ... stiti deja ca suntem in looove cu porku'... am dat deoparte amestecul ala din ceapa si apoi cu o paleta de lemn am scos porku de pe sorici.....ca ala evident s-a lipit de folie. Dar asta era si ideea....sa se lipeasc soriciul si nu carnea... So, cu dexteritate maxima am scos porcu de pe schema soriciului si l-am pus intr-o alta tava, unsa cu un firicel de ulei de masline. Pe langa preten', am aruncat niste cartofi perpeliti anterior intr-un wok cu niste ulei ....si uite asa am bagat tava la cuptor pentru inca 15 -20 minute la 170 grade .... pentru luciu :)))
Dupa, arata asa cum vedeti.....Am 'ascutit' 2 morcovi asa de fason si gata-i porku... Am ciocnit niste beutura inainte... asa pentru curaj si mai departe stiti voi vorba aia: ... "fii pork cu mine, ca sa fiu pork cu tine !!.."
Acu, sa ma scuzati cu postarea asta. Cui nu-i place si crede ca nu se cuvinte, poate sa arunce cu porku-n mine. Promit sa stau cu gura larg deschisa, nu de alta... dar nu vreau sa cuget prea mult: ""ce sa fac eu, ce sa fac eu... daca pica ??? "' Il ridic evident, helllooou... :))) Asta duminica, ca acu .. nu beau, nu mananc !! ..
Asta e doar o varianta pentru masa de Paste. Si chiar daca inlocuiti porcul cu mielul, iese la fel de apetisanta si grozava. Mea culpa ! Enjoy !
Doamne Anto, dar ce le faci de arata asa apetisant? Cred ca pui multa dragoste :P
RăspundețiȘtergereNici nu imi vine sa mai intru pe site, ca incep ziua de dimineata salivand. Deja sunt pe sub birou. M-a luat asa cu lesin ...
vaaaaaaaaaaaaaaaaaai! si vaaaaaaaaaaai!
RăspundețiȘtergerefatooo, ma omori cu zile!:))))
Ralu... multumesc pentru zambetul de dimineata !! Esti o scumpa ...dar tu stii asta. Ador sa gatesc... asta e singurul raspuns. Si o fac cu toata daruirea.. cum de altfel incerc sa le fac pe toate... acu, daca -mi iese bine, daca nu...eu am incercat ! :))
RăspundețiȘtergereGabyta :))))))) sa stii ca esti vinovata vinovatilor ... tu mi-ai zis sa-l pun...so..ia d'aici !! :)))) Te puuuup
RăspundețiȘtergereBuna...Esti de-a dreptul dementiala cu ornamentul.....tu si nu porcul!!!Pentru ca chiar ar trebui sa ne pregatesti cate o portie inainte de a merge la serviciu , ca macar sa avem de ce saliva,nu???Bafta multa in continuare.
RăspundețiȘtergereAnto am facut reteta asta sambata si a iesit delicioasa. M-am chinuit un pic, ca porcul meu nu a dispus de sorici si s-a cam lipit. Oricul greul a fost la numaratul boabelor de piper :P Nu le mai gaseam pe cele 10 de la B..-escu :D Pupici
RăspundețiȘtergere:)) Ma bucur ca ti-a iesit Ralu... lasa data viitoare faci cu sorici si nu se prinde :)) oricum e taaaare buna.. chiar si prinsa.. :) te pup
RăspundețiȘtergereArata minunaaat :)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare Edith !! daca zici tu asta.. nici nu ma fac ca nu-i asa :)))))) pupici
RăspundețiȘtergere