Chiar daca aparent vi se par si voua banalitati, va pot spune doar cateva lucruri, asta asa ca sa-mi salvez eu pielea pentru capriciile astea stafidite :)) : asta e baza.... de aici va lasati imaginatia sa zboare pe culmi nebanuite :)) Acum, c-am zis-o si p'asta, skip to the recipe.
Totul incepe cu 4 albusuri (oua marimea L -XL) care se bat militareste cu 6 linguri cu zahar.
Intr-un pahar (de regula cand separ ouale, iar galbenusurile trebuie sa le amestec doar cu ulei, le pun intr-un pahar... imi e mult mai usor si nici nu ocupa prea mult spatiu in chiuveta :) se bat cele 4 galbenusuri cu 50 ml ulei, iar apoi se adauga peste albusurile mixate bine. Se arunca mixerul, stiti deja procedura, se ia lingura de lemn si cu o maiestrie deja experimentata se adauga treptat 120 g faina - amestecata cu o lingurita praf de copt. Se innobileaza compozitia cu o esenta de vanilie - 30 ml Dr' Otker - the best; apoi se pregateste o tava gen guguluf - unsa cu unt si pudrata cu faina - peste care se presara vreo 2 maini de nuci macinate, iar apoi jumatate din compozitie. ...
In compozitia ramasa eu am pus in loc de cacao 2 linguri cu varf de nessquik. Am amestecat bine si am turnat-o peste cea simpla existenta deja in tava.. Aici era doar jumatate din a doua parte..
Cu o tepusa am amestecat putin culorile, apoi am umezit cu putina apa 30 g stafide si le-am trecut putin prin faina... sa nu se scufunde ca Titanicu' si am insamantat compozitia cu ele. Tot chec-ul asta a stat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.. dar infailibil e testul cu scobitoarea..
Dupa ce s-a racit l-am pudrat cu praf de stele alb si gata.. poate veni pustimea (si nu numai) ...la masa !
E un chec pufos si plin de arome.. !
Sa aveti pofta !
Moamaaa Anto, asta chiar trebuie sa il incerc. Noroc ca forma d-asta am, ca altfel chiar imi atarna Bogdan tava de gat :D
RăspundețiȘtergere:))) Sa ai pofta Ralu. E taaaaaaaare bun ! Daca-i pui Nessquik e bun si dulce, daca-i pui cacao...e mai usual :)
RăspundețiȘtergereBuna din nou....arata tare bine checul tau...Asta nu stiam ca e o forma de chec.Si eu pun cacao cu vitamine in el nu cacao simpla,e mult mai gustos.
RăspundețiȘtergereok, deci m-am hotarat, imi inaugurez forma de guguluf cu asta :)) ca tot am luat cacao bio cu o super aroma. Pana atunci, imi dai si mie o feliuta sa am la cafea? :))
RăspundețiȘtergereSa ai spor Carmen si sa va fie de bine... Eu n-am avut rabdare sa las checul sa se raceasca in forma si i-am fortat iesirea..:)) Tu sa nu faci ca mine :)) Mie cu nesquik mi se pare si mai dulce si bun...si musai esenta aia de vanilie 30ml :)) Te pup.. O saptamana frumoasa.
RăspundețiȘtergereDa Mara asta e alta forma de chec, in afara celei clasice...Cica e mai cul asa :)) Te pup
Dragutel pufosila <3
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Deli ! :) E simplu, dar taaare bun. Pupici.
RăspundețiȘtergerefoarte fain
RăspundețiȘtergeresi imiplace ca aveti forma din asta speciala...eh..poate-mi iau si eu :))
Alice multumesc frumos de vizita! E simplu de facut si unde mai pui ca-i taare pufos si aromat .. merita incercat. O zi frumoasa !
RăspundețiȘtergereCapriciile astea stafidite imi lasa apa'n gura.Simplu dar deliciooooooos!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de vizita Flory ! Nu pot decat sa ma bucur ca-ti face cu ochiul :) Multumesc. O zi buna !
RăspundețiȘtergereLa noi checul este la mare cautare, de aceea nu pot spune decat.....DELICIOOOOOS.
RăspundețiȘtergereCui nu-i place checul? Blat pufos, aromat, care tine si de foame si de pofta?
RăspundețiȘtergereTare apetisant checul tau..."fur" si eu o feliutza din farfurie,ca tare mi-ai facut pofta:)
Vii numai cu dulcegarii .....culinare, acum ca sunt la dieta :-)))
Haplea, multumesc frumos de vizita ! Ai dreptate in privinta lui ... si la noi la fel, azi cu nesquik, maine cu banane, poimaine cu ciuperci si pui..si tot asa pe aratura... pana se termina combinatiile si o luam de la capat ! :)) Multumesc frumos Haplea. O saptamana dulce !
RăspundețiȘtergereRuxi, lasa dieta ca te servesc cu tot checul ..:)) Poti sa furi cat iti doresti... Te pup si o saptamana frumoasa! (vezi n-am zis dulce, ca ma gandesc la tine...))... dar oricum dulce sa fie ! :)
Antonia,
RăspundețiȘtergereSite-ul tau este exceptional !
Ma bucur ca m-ai batut pe umar si astfel am intrat si eu in casuta ta
Te-am adaugat in blogroll si de acuma ,tin aproape. :)
Ma bucur ca ai trecut si pe 'la mine' :) Multumesc frumos Lia ! Iti intorc inzecit complimentul pentru casuta ta minunata ! O zi frumoasa Lia!
RăspundețiȘtergereFrumos si usor de facut, o sa vreau sa-l fac si eu :D ..pun in lista cu to do de facut o dulcegarie culinara ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de vizita Ari ! Ai dreptate e usor de facut; pufos si bun! O zi frumoasa. Multumesc Ari !
RăspundețiȘtergereAnto, am uitat sa te intreb. Guguluful tau ce diametru are, ca al meu pare cam mare pentru 4 oua? In loc de chec imi iese lipie :D.
RăspundețiȘtergereAre 24 cm Ralu..
RăspundețiȘtergereCe guguluf mumos!
RăspundețiȘtergereCe fain crescut e!
Da-mi si mie la cafea:D.
:)))) Helloo Gabyta ! Iti dau cum sa nu !! Pupici
RăspundețiȘtergereAntoooo, mi-a iesit checul :D. Am pus poze pe facebook. Oricum al tau e mai frumos, mai aspectuoas si mai ... inalt. Cred ca din cauza oualor. Ale mele au fost cred ca S. Nici macar M :( Fata de ale tale L sau XL :P
RăspundețiȘtergereAntonia, nu numai ca ai niste retete pe gustul meu dar felul in care le prezinti ma face sa nu mai plec de langa calculator. O dupamasa frumoasa!
RăspundețiȘtergereGhiocel multumesc frumos ! Sper si pe viitor sa te "tin" prezenta.. :) Am o gramada de retete in cap, timp mai putin, dar in fine.. ma descurs... Sa fi pe faza :)) Te pup si un week-end minunat in continuare..
RăspundețiȘtergereRalu... ma uit acum :) Eu am pus oua mari intr-adevar.. si conteaza aspectul asta... lasa, data viitoare.. iei XXL :)) Pupici
RăspundețiȘtergereMi-a plouat in gura instant! Noroc, ca am in casa tot ce-mi trebuie.
RăspundețiȘtergerePf! Am sa schimb nucile cu migdale si am sa pun si cateva bucatele de portocala confiata( nu am stafide si nuci in casa, si...nu vreau sa ies acum la cumparaturi!)
E minunata reteta!
Vasile eu sunt fan migdale, dar nu le am tot timpul in casa pentru prajituri.. ca le terminam asa simple inainte sa-si gaseasca locul in dulcegarii ;) Cu siguranta va fi demential checul in combinatia aleasa de tine!! Sa tai in bucati mici portocala confiata, ca sa nu se scufunde sub greutatea lor si mai poti pune esenta de migdale (in loc de vanilie) ca sa-i sporeasca si mai tare gustul. Spor la treaba si sa-mi spui cum ti s-a parut rezultatul. O zi frumoasa !
RăspundețiȘtergereMinunat checul asta!!!
RăspundețiȘtergereexact reteta asta o facea mama,numai ca punea cacao(nu era nessqiuk pe vremea aia)...intradevar,
RăspundețiȘtergerepufos si bun
Ma bucur tare ca-ti place! multumesc
Ștergerebine, bine, dar mie de ce imi iese cruda orice reteta de chec incerc???
RăspundețiȘtergerePe aceasta ai incercat-o? Respecta intocmai modalitatea de preparare, fixeaza temperatura cuptorului si bafta! Sigur o sa-ti iasa o pufosenie!
Ștergerewow, e primul meu chec si a iesit super!!!chiar nu mi vine sa cred! multumesc frumos!!!
RăspundețiȘtergere