Am asteptat mult dulcegaria asta. Si as mai fi asteptat ceva timp daca nu gaseam ingredientul magic care, dupa parerea mea, ridica banalul, simplul, conjuncturalul :)) cheesecake la rang de delightful cheesecake con dulce de leche.. Asta-i ingredientul cu pricina, pentru care am dat sfoara-n tara, implorat - amenintat: "cine vede o cutie cu crema de lapte condensat, nu care cumva sa nu ma sune, ca v-ati lins toti pe botic de dulcegarii.."
Cheesecake-ul asta face sincron cu cele mai sensibile coarde ale sufletului.. e delicat, aromat si unde mai pui ca-i acompaniat de magicul dulce de leche, atunci e musai sa-l testati... Cautam de mai bine de 1 luna o cutie cu crema de lapte condensat, iar minunea, ca oricare alta, s-a intamplat exact cand nici nu m-am asteptat... acu vreo 2 saptamani.. deci cheesecake-ul asta e dat deja uitarii :)) .. urmeaza alte repetitii si combinatii !. La vremea aia am primit o somatie gen.. "pe 10.06 va intrerupem furnizarea curentului electric pentru motiv de neplata !!" looll .. what's happened cu the responsibility?? Nu stiu cum s-au petrecut lucrurile, cert e ca acum nu mai puteam sa va invit la nici o feliuta de cheesecake... daca plateam atunci curentul :)) In ziua aia ma prezint io, ca tot omul sperios de somatii da gen, la Electrica. In fata mea, unul facea scandal ca cineva ii manevreaza de pe hol botoanele la tabloul electric si d'asta n-a platit la timp..;)) Nu stiu daca-i o scuza buna, dar e de retinut oricum!:) Si tocmai cand imi veni randul, ma suna Raluca, my lovely friend (kiss) sa-mi urgenteze drumul catre Carrefour, ca mi-a dosit dupa butilcile cu lapte .. ultimile trei cutii de DeLatte.. Am parasit urgent sediul, cu usoare mustrari de constiinta ce-i drept, dar mi-am trantit lejer fundul in masina s-am accelerat.. Mi se desfasura deja in fata ochilor minunatia asta de cheesecake.. Ce ziceti, a meritat asteptarea?! Io una si nu numai eu... spunem clar DA !
Printre cele mai cunoscute dulcegarii din lume, cheesecake-ul frapeaza prin simplitatea cu care se face... doar timpul de asteptare mai poate juca feste.. Iar acu' trec la fapte ca am vorbit deja destul ! Intai de toate asigurati–va ca aveti in casa o cutie cu crema de lapte condensat. Daca nu, trageti repede o fuga la market, ca a treia cutia e inca dosita dupa butilcile cu lapte.. :)
Apoi inarmati-va cu rabdare .. pentru ca metoda, nicidecum reteta, necesita 2 ore si 30 minute de calmitate maxima. Dupa timpul asta, adrenalina marcheaza cote senzationale chiar de la prima atingere cu divinul dulce de leche. Metoda despre care va vorbesc ii apartine lui David Lebovitz, iar Florin o explica foarte bine. Ce sporovaiesc eu atunci si nu trec direct la fapte, daca v-am pasat deja sursele cu informatii? Aveti putintica rabdare sa va zic cum o prepar eu, si in mai putine cuvinte..
Alchimia e cat se poate de simpla. Preincalziti cuptorul la 200 grade pentru 15 minute. Turnati crema de lapte condensat intr-un vas de yena, amestecati in ea cateva granule de sare de mare, amplificandu-i astfel si mai mult gustul dulce.
Vasul acoperit cu folie de aluminiu, il puneti intr-o tava de prajituri in care ati turnat apa calda (de la robinet) pana la jumatatea celui dintai. Apoi bagati tava la cuptor, pentru 2 ore si 30 minute la 150 grade… timp in care se intampla alchimia. Intre timp mai verificati apa din tava si daca e necesar adaugati apa fierbinte - asta dupa vreo ora jumate.
Asa-mi place mie: carameloasa.. nu ma intrebati acum de ce.. pentru ca vin alte retete cu explicatia… ;)) .. la mini tarte cu ganache de ciocolata si dulce de leche de ex. Consistenta e divina si aromata cum nu se poate. O lasati sa se raceasca in voia ei, iar dupa, v-ati scos cu un borcanel plin cu dulce de leche.
Next step: maruntiti 330 grame biscuiti Petit Beurre, dar bine de tot cat sa va doara buricele degetelor.
Topiti la bain marine 200 grame unt (65% grasime) si turnati peste biscuitii cu pricina.
Amestecati bine ceea ce se doreste a fi blatul cheesecake-ului, si apoi mixati-l cu robotul vertical. De ce nu fac operatiunea asta inainte? Pentru ca nu-mi place sa vad biscuitii facuti praf. Asa, fiind umeziti de unt, se zdrobesc exact pe gustul meu, sunt mai degraba bine faramitati.. cum vedeti voi aici.
Ungeti cu unt o tava de tort (detasabila) cu diametrul de 25 cm, varsati acolo 'blatul' si distribuiti-l pe toata suprafata, imbracand si marginile tavii (putin mai sus de jumatate)... Procedura e foarte usoara, cu siguranta va iesi o aranjare uniforma, pregatita chiar si de o mana neexperimentata.
Acum urmeaza crema... pe care fara doar si poate o ador ! E formata din 750 grame mascarpone - Galbani, incomparabil mai bun decat orice quark, 250 grame ricotta, 4 oua, 50 ml Whisky, un plic de esenta Finesse de vanilie, 200 grame zahar si 120 grame dulce de leche.
Intai amestecati usurel branza, apoi incorporati ouale pe rand, incercand sa nu aerati prea mult crema.
Adaugati dulcele de leche, celelalte ingrediente, si mixati crema timp de 1 minut, pe puterea mica.
Scoateti tava de la rece, turnati compozitia si predati-o cuptorului preincalzit pentru 1 ora la 160 grade.
Eu am tinut-o 1 ora si 20 minute. Asa imi place mie s-o vad: aurie, daca tot vorbim de alchimie.. Voi sa tineti dulcegaria in cuptor doar o ora ii este absolut suficient. . Nu va fi asa bronzata, cat despre consistenta si-o va stabiliza in timp ce se raceste.. hmm cam in vreo 6 -7 ore.. Important e sa nu scoateti cheesecake-ul din cuptor dupa acel timp scurs, ci sa-l lasati acolo sa se raceasca lent, pentru a evita craparea. & don't judge me cuz I prefer black instead of white.
Dupa ce s-a racit in cuptor, adapostiti cheesecake-ul in frigider timp de cateva ore bune. Apoi il serviti in orice companie vorbitoare, sau negraitoare doriti. Noi l-am servit cu dulceata de mure.. o nebunie !
Combinatiile care ajuta la crearea cheesecake-ului sunt multiple, versatilitatea de care da dovada nu poate decat sa surprinda intr-un mod placut, nicidecum sa-i ucida savoarea.. Iar daca ar fi sa pun pe primul loc o combinatie.. definitely asta pe care am ridicat-o in slavi aici ar primi nota 10 :))
Sa aveti pofta !
Reteta imi apartine, in case u wonder ;)
Doamne cum arata, ma faci sa incerc si eu reteta desi nu imi place cheesecake-ul. Chiar, cu ce as putea inlocui branza? In rest, numai de bine!
RăspundețiȘtergereEileen poti inlocui ricotta tot cu mascarpone.. E delicios !! Multumesc frumos ! pupici
RăspundețiȘtergereVai ce pofta imi faci Antonina :) pai ce pacat ca ai lipsit cu cheesecake-ul la provocarea din Mai! minunata prezentarea, iar prajitura arata mi-nu-nat!!!! Vreau si eu o felie please ca vad ca nu s-a adunat prea multa lume inca hihi :)
RăspundețiȘtergereAntonina, mai ai o feliuta ramasa si pentru mine? :)
RăspundețiȘtergereEileen, incearca o feliuta de la Antonina, sunt sigura ca o sa-ti placa ;)
Am venit cu placa :)))
RăspundețiȘtergereDeci, doi, trei si: Fabulos!! Am marcat pagina.
Mi se pare asa ciudat ca nu se gaseste lapte condensat la discretie in Romania in conditiile in care aici este pe toate drumurile, de la N fabricanti.
Am 1L de dulce de leche argentinian in frigider :O
L-am cumparat pt ca era asa dragut borcanul :)) si desi imi place tare gustul de caramel, e duuulce de ti se 'strepezesc' dintii :)) si silueta mea striga ''hei!! ai griiiijaaa!!''
Pupici, sa ai o zi superba!
wow, e o delicatesa tarta asta .. numai ingrediente delicioase si de calitate ai folosit!!! si normal ador aroma de la dulce de leche :))
RăspundețiȘtergereCred ca-i groaznic de bun,daca pot sa spun asa!Ador dulcegariile tale si modul in care le prezinti!pupici muuuulti!<3
RăspundețiȘtergereAnto eu merit o feliutza, nu? :D Trebuie sa o incerc, mai ales ca m-am abtinut cu greu sa nu ma dau la cutia de dulce de leche din frigider. Ce ma faceam eu acum daca o puneam la tort :P? Si eu tot numai mascarpone din asta folosesc. E cel mai bun. Am facut o data greseala sa folosesc altul, ca nu am gasit din asta si vai de tiramisu meu :(
RăspundețiȘtergereMinunat! In week-endul trecut am facut si eu cheesecake insa nici pe departe atat de fin ca al tau. Eu am folosit branza de vaci si smantana in loc de mascarpone. Cu mascarpone cred ca gustul e divin.
RăspundețiȘtergereAlina... pe asta imi doream special sa-l fac pentru provocarea ta !! cu mare parere de rau, spun ca am cautat in disperare si nu am gasit la timp.. O feliuta este clar pentru tine ! pupici ..
RăspundețiȘtergereMihaela cu mare drag te servesc !! e taaare bun ! pupici
Multumesc Andreea... si ai dreptate, pacat ca la noi nu se gaseste la discretie.. ...Asta cu 'cantarul graitor' ma enerveaza maxim si pe mine:) Pupici ..
Ari desi imi displace sa spun ca pretul la noi desemneaza calitatea.. asta e realitatea.. din pacate. Dar pregatind in timp cheesecake-ul cu diverse produse... gustul se schimba radical .. Asa ca astea sunt preferatele mele.. iar gustul e divin ! Multumesc si pupici multi
Ralu... il meriti pe tot.. Ma bucur ca mai ai dulce de leche.. era si pacat sa nu-ti iei si tu atunci o cutie daca tot l-ai gasit.. Te invit cu drag sa incerci reteta cap coada.. inclusiv dulcele de leche.. preparat asa.. In curand vin si cu explicatia de ce :)) Te pup apasat !
Flory... ai dreptate e groaznic !! :)) de bun ! :) vine feliuta la tine ! pupici
Cristina, l-am pregatit si eu cu ingredientele pe care le-ai folosit tu, dar incearca si varianta asta.. sigur nu te va dezamagi ! Multumesc frumos. Pupici
O zi frumoasa ! Va pup
Doamne,nu am mai citit un asa blog,nu am mai vazut un asa mod de a scrie retetele,bravo Antonia.Vin in vizita in fiecare zi.
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Mirela ! ma inclin ! Pupici
RăspundețiȘtergereAnto deja mi-am facut lista, ca nu aveam decat ... dulce de leche =)). Inca o data mi s-a demonstrat ca orice rau e spre bine :D. Iti dai seama ca daca gaseam atunci laptele de cocos nici nu mai vedeam dulce de leche si uite cum ratam o asemenea bunatate :P. Pupici
RăspundețiȘtergerebuna ce sa zic salivez mereu la Cheesecake...pot sa folosesc frisca lichida in loc de lapte condensat?multumesc si la cat mai multe retete.ti as da o nota dar nu exista nota pentru ceea ce faci:D
RăspundețiȘtergereAnonim multumesc frumos ! In loc de lapte condensat.. poti folosi 130 grame zahar. Dulcele de leche are rolul de a indulci cheesecake-ul .. plus aroma deosebita pe care i-o confera... Deci frisca lichida nu are valoare in cazul asta, ci doar 130 grame zahar. (dar vezi sa fie de calitate...) am cumparat zahar.. care numai dulce nu era.. Asa ca-ti recomand sa gusti putin din crema (nu ti se face rau, trust me:)) si sa adaugi pana zici tu stop ! O zi faina
RăspundețiȘtergere... desi eu m-as opri la 130 grame.. Anonim..
RăspundețiȘtergeredar, definitely.. cauta o cutie cu crema de lapte condesat (o gasesti la Carrefour mai nou desi se vinde ca painea calda.. deci suna-ti prietenii ca mine ;)) .. si fa acest dulce de leche ... e dementiala combinatia .. Pupici
merge asa..o feliuta , in loc de mic dejun...daaa...io am o cutie cu lapte de cocos...si nu stiu ce sa fac cu ea...
RăspundețiȘtergereCoco... daca ai o cutie cu lapte de cocos.. poti face tortura Amazing taste :)) e minunat !! si sigur iti ramane si de o portie de paste funditate cu creveti (are lapte de cocos.. si e un deliciu) . pupici !
RăspundețiȘtergerePai, trebuie sa te las sa te umfli-n pene, altfel nu se poate!Mai ales dupa ce ti-ai trantit fundul in masina, fara nicio urma de remuscare, parasind firma si demarand precum o amazoana spre laptele condensat pe care mi-l doresc si eu!
RăspundețiȘtergereAve Antonina, ave Cheesecake cu dulce de leche!!!
Liana si sa stii ca sunt mult mai responsabila decat sotul meu ;))) desi nu se vede ;)) Am platit curentul luni (ca atunci era intr-o vineri.. si cica e ziua mea norocoasa):)) Multumesc frumos ! Pupici
RăspundețiȘtergereaha , o sa incerc...asa simplu nu pot sa-l beau ??? cam mult pentru ...talentele mele culinare...da..vad eu !!!
RăspundețiȘtergere:)) asta-i tare.. clar poti, mai ales daca il acompaniezi cu niste zeama/sirop de portocale.. si niste cuburi de gheata ! ;))
RăspundețiȘtergereasta i chiar o idee pentru mine , merci....sunt extreeeemmm de ocupata...ma asteapta 2 zile de plajaaa...
RăspundețiȘtergereDraga Antonia ,o sa particip si eu la provocarea ta ,dulce Romanie,dar astept timpul potrivit ,cind o sa merg sa culeg cirese,aici se coc mai tirziu ,este zona de munte,atunci o sa i-ti scriu reteta mea sau retetele.Multumesc inca o data pentru increderea acordata.
RăspundețiȘtergereCoco nu mai zice d'astea ;)) Sa ai un soare bland s'un bronz fain ;)0 Pupici
RăspundețiȘtergereMirela te astept cu mare drag! o zi frumoasa
Iubita, a iesit perfect!...Am si eu o reteta cu lapte condensat dar nu gasesc si pace...Noi nu avem Carrefour in oras si la celelalte supermarketuri nu am gasit...Te pup!
RăspundețiȘtergereCrima si pedeapsa...pedeapsa sau crima,sau si una si cealalta...nu stiu!Nici sa gîndesc nu mai pot la vazul acestei minunatii!Arata într-un foarte mare fel!
RăspundețiȘtergereLicuta... imi pare rau ca nu gasesti... sper in curand sa se aprovizioneze si market-urile din orasul tau.. ca e o adevarata pierdere ;)0 Multumesc frumos . Pupici
RăspundețiȘtergereMaya sarumana.. e o adevarata pedeapsa daca nu gasesti lapte condensat pentru dulce de leche.. cum zice Licuta... si e o 'crima' pasionala cand trebuie sa o imparti cu vreo 12 persoane si nu mai ai de unde savura o a doua felie :))) Pupici
mie deja mi se face frica sa mai vin pe aici! mfoaaaaaai, cum arata de bine!!! dulce de leche ala e asa de imbietor!!!
RăspundețiȘtergereAntonina,m-ai bagat in boale cu tarta asta.Eu am facut dulce de leche acasa din lapte integral.in magazin eu n-am gasit niciodata,in ultimii ani lapte condensat,doar niste tuburi mici la kaufland si erau cu aroma de capsuni parca.
RăspundețiȘtergereAcum te-am descoperit...doar acum!si sunt foarte placut surprinsa,imi place mult blogul tau!!!!de aceste cheesecake ce sa mai zic...absolut delicos!!!tocmai am facut si eu un cheesecakes,dar cu cirese si ciocolata(urmeza sa-l public)..apropo,te invit sa vezi "bucataria mea virtuala",daca vrei,doar,nu esti obligata;eu oricum mai raman pe aici sa mai vad si sa mai poftesc si voi mai reveni...pa!pa!
RăspundețiȘtergeremmm, buna treaba:)
RăspundețiȘtergerelapte condensat gasesti mai mereu la mega image.
Zazu... promit sa nu sperii chiar in fiecare zi ;)) o zi da, o zi ba .. ce zici?? Pupici Zazu si merci mult
RăspundețiȘtergerePansy mie imi mai aduce cineva din Moldova, dar destul de rar, in schimb m-a bucurat nespus telefonul lui Ralu.. sper sa se aprovizioneze mai des... Multumesc tare mult. Pupici
Claudia cu mare drag te vizitez.. Ma bucur ca ne-am descoperit reciproc! ;)) Multumesc frumos.. Cat despre prajiturica ta... cu mare drag te astept la Provocarea Dulce Ro.. se incadreaza perfect avand cirese ;) Pupici
Wine am doua Mega pe langa mine si la nici unul n-am gasit niciodata din pacate... Poate imi vinzi un pont cu lapte evaporat.. Ca am fost si la Plus .. unde mi s-a spus ca-l gasesc... dar n-am gasit.. Probabil se da sfoara in tara.. si nu stiu cum ajung eu cand deja nu mai e ;)) Multumesc .
O zi faina tuturor !
Anto hai ca pun si eu cateodata niste intrebari de iti sta minte in loc. Pot sa fac prajitura asta si intr-o tava patrata,nu :D? Imi e mult mai usor sa o portionez :P.
RăspundețiȘtergereBineinteles Ralu.. dar sa ti atenta la dimensiuni.. sa nu-ti iasa una de 1 cm :)) deci sa fie mai mica.. Pupici. Sa ai spor si pofta !... ca-i buna rau !
RăspundețiȘtergereAnto dupa cum le zapacesc eu de imi ies lipii toate, mai bine fac in tava in care stiu ca iese cum trebuie :P Mi-am facut azi aprovizionare :D. Pupici
RăspundețiȘtergereCat de bine arata..!!!!!! Super . Bravo domnita draga. Esti tareee.Pupici.
RăspundețiȘtergereRaluca ma bucur ca ti-ai luat tavita... pe asta o poti folosi la orice.. Cat despre tort.. off de-as avea timp sa le fac pe toate... ;) Pupici
RăspundețiȘtergereAnonim multumesc tare ! Te pup si eu virtual, neinvelita sub anonimat :))) o zi faina
=)) Anto eu am zis ca mi-am facut aprovizionarea ingredientelor, ca tavita am :P. Pupici
RăspundețiȘtergereRalu sunt adormita.. N-am citit bine, scuze !! :))) pup sa treaca ;)
RăspundețiȘtergereAnto nu mai pot. Am scos cheesecake-ul din cuptor si cred ca trebuie sa imi pun schotch la gura. Ce ma fac eu pana maine?! E crima si pedeapsa sa nu pot sa pap pana maine. Doamne ce miros ... Singura chestie care s-a intamplat mai rau asa, e ca a crapat putin desi am respectat intocmai instructiunile. Parol. =)) Am trimis 2 poze pe mail, pe dulcegarii. O sa pun si pe facebook, dupa ce il scot din tava si tai si o feliutza. Pupici.
RăspundețiȘtergere:))) e lasa asa e prima data.. La ce temperatura l-ai pus?? ai pastrat o temperatura constanta? nu stiu ce sa-ti zis.. depinde de cuptor?? sincer nu stiu.. oricum nu cred ca are o importanta prea mare.. zic si eu.. Bun e clar.. dar lasa ca vezi tu maine ;)) pupici Ralu
RăspundețiȘtergereL-am mutat in sufragerie ca e mai racoare si cand am intrat acum m-a izbit un miros de ceva extrem de bun, de nu mai pot. Fac ulcer =)). Pai ce temperatura Anto, "din ochi", ca eu am inca cuptor de pe vremea lu' tanti Aglae :D. Da' las ca imi iau eu din ala smecher, care iti place tie si atunci sa te tii cheesecake =)). Acum am scos inelul de la tava si ciugulesc ca randunica firimiturile :P.
RăspundețiȘtergere:))) o fi asta buba .. cuptorul nu stiu ;)).. Ralu... nu te atinge de el!!! pana maine ;)) pupici
RăspundețiȘtergereAnto trebuie sa iti spun ca pe ultima suta de metri m-a lovit un egoism extrem, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata in 33 de ani si am hotarat ca cheesecaku-ul sa nu-l impart cu musafirii. L-am pastrat pentru noi si taaaareeeeee bine am facut. Cumnatul meu a solicitat inca o felie si ... m-am indurat si i-am mai plasat o felie :D. Poza in sectiune n-am mai apucat sa ii fac ... orbita de gustul divin :P, asa ca pe facebook voi pune singura poza pe care o am. Pupici
RăspundețiȘtergereCe minunatie grozava!!!!Chiar daca sant fan nr 1 de cheesecake-uri facute la rece in 10 min...in fata acestuia ma inclin ...si cu asta am zis tot!
RăspundețiȘtergereTe pup din nou pe ziua de azi!!!!(am devenit o mare pupacioasa nu.i asa?)
Cu sinceritate iti spun ca nu m-am omorat niciodata dupa cheesecake. Il faceam intotdeauna cu branza dulce sau foloseam tot alte tipuri de branza dar nici una care sa-mi placa. Prea multe like-uri a avut postarea ta, ca sa nu-l incerc si eu! Am zis gata, te-am facut! sa vezi acuma ce critici pe mine! Dar de unde. Am facut totul cum ai scris, am lasat o ora nu ca tine, ca noua nu ne place bronzat si mi-a iesit cel mai cremos si gustos cheesecake pe care l-am mancat vreodata! Plus ca am acum un borcanel cu leche, de fapt jumate mi-a mai ramas ca fetele mele sunt innebunite dupa gustul de caramel. Minunata reteta! Multumesc tare draga mea!
RăspundețiȘtergereRalu ma faci sa zambesc ;)) ma bucur a v-a placut! pupici
RăspundețiȘtergerePetronela eu sunt si mai pupacioasa ;)) Multumesc mult!
Cornelia ma bucur ca v-a placut! si eu sunt innebunita dupa dulce de leche! acum am o inghetata in congelator cu niste dulce din asta si inca ceva ingrediente minunate ;) Pupici
Doamne e ceva de senzatie...perfectiune intruchipata intr-un desert magic!!!
RăspundețiȘtergereRuxy multumesc frumos!! nu stiu cat e de perfect el.. dar e grozav la gust!! Pupici
RăspundețiȘtergereMi-am facut timp si ti-am "rasfoit" tot blogul! Nu pot decat sa te felicit, toate pozele arata exceptional, iar prezentarea ma da gata de fiecare data! Ramai la fel de vesela mereu, Anto! Pupici
RăspundețiȘtergereInghit in sec...eu m-as multumi si cu dulceata aia curgatoare :))
RăspundețiȘtergereDiana multumesc frumos ! incerc.. desi in ultima perioada nu ma simt prea vesela ..:( Pupici multi
RăspundețiȘtergereCora te servesc cu drag din ambele ! pupici
Arata intr-un mare fel acest cheescake! Mi-am facut rost de lapte condensat (finally .. noroc cu prietenii), din pacate nu am whisky si sper sa nu afecteze prea mult gustul final. Dar nu am cantar de bucatarie .. si te rog muuult sa-mi spui cam cate linguri fac cele 120 de grame de dulce de leche?
RăspundețiȘtergereCu multumiri anticipate, Anda
Buna Anda. Cu scuzele de rigoare ca raspund asa de greu in perioada asta, sper ca-ti va fi de folos raspunsul meu. Poti pune 3 linguri pline cu dulce de leche (preparat in modul prezentat in aceasta postare)... cu acea consistenta densa...deci 3 linguri pline pline.. merg chiar si 4.. nu afecteaza cu nimic compozitia. In privinta whisky-ului nu-i bai.. poti pune si esenta de rom (daca iti place aroma) sau poti pune jumate esenta migdale, jumate esenta vanilie.. va avea un gust mult mai pronuntat... asta daca preferi aromele.. Mie una imi plac tare. Sper ca ti-am fost de folos. Spor la treaba.. si astept vesti ;) Pupici
RăspundețiȘtergereIti multumesc tare frumos pentru raspuns ... l-am asteptat cuminte; in ceea ce priveste aromele, mmmmm chiar imi plac toate, insa cred ca voi opta pentru a 2-a varianta. Spor in tot ceea ce faci!
RăspundețiȘtergerePup cu mare drag, Anda
Iata vestile: este cel mai DEMENTIAL cheesecake pe care l-am mancat vreodata, si cu asta am spus tot!!!! :-)
RăspundețiȘtergereCu siguranta ca se va repeta reteta ca ar fi si pacat. Multumesc de sfaturi si un an nou asa cum ti-l doresti.
Anda
Anda ma bucur din suflet!! Sa va fie de bine! Un An Nou plin de realizari! Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereIngrozitor de delicios!!!!!! :)
RăspundețiȘtergereIar eu.... ingrozitor de pofticioasa!!!!
Arata minunat!
Delicios, cu adevarat delicios! Cred ca trebuia sa il mai las la cuptor, ca mijlocul e semi-lichid (cam ca o sarlota), insa este atat de bun incat nu ne deranjeaza. Cu siguranta voi repeta reteta :)
RăspundețiȘtergerePaula ma bucur tare ca l-ai incercat. Asa e mijlocul usor ca o sarlota. Dupa ce sta la frigider e mai tzapan, dar consistenta e cam tot ca la o sarlota mai batzoasa. Ma bucur tare ca v-a placut. Sa-l incerci si pe cel cu ciocolata si menta. E fabulos. Te pupic si spor!
RăspundețiȘtergerePaula dar important e sa se poata taia.. exact cum imi apare mie in poza. Daca e dificil de taiat chiar si dupa 3 -4 ore de stat la frigider, atunci data viitoare mai lasa-l putin in cuptor, dar nu prea mult.
RăspundețiȘtergereBuna. Eu am facut dulce de leche din lapte de grasime de 3% grasime...cu jumatate lingurita sare si jumatate lingurita bicarbonat...si am fiert aprox. 3 ore. Ca si textura a iesit la fel ca si pozele postate de tine. Nu stiu daca este corect asa, dar nu am gasit lapte condensat in comert. In rest, cheesecake a iesit foarte bine...dar trebuie multa rabdare pana poti sa o mananci. :)
RăspundețiȘtergereAi niste retete foarte bune aici.
Felicitari
Anonim, laptele condensat il gasesti pe delatte.ro. Ma bucur ca ti-a placut dulcegaria. Mai sunt o multime, mult mai rapid de pregatit. Iti doresc spor!
RăspundețiȘtergereBuna. Intai de toate ma bucur ca faci chestii multe si mirobolante si arati fain, nu a 100 kg. cu iz de tocana. Nu, nu, sunt iubitoare de barbati, nu intra la ganduri. Apoi, am gasit si eu, in sfarsit, lapte condensat. Se poate pregati dulce de leche si in alt vas, nu neaparat Yena? Doar in cuptor sau si pe ochi? Pana acum am facut numai din lapte, zahar, bicarbonat, iese grozav, mai ales pe panna cotta si pe inghetata .Am citit si reteta de caramel, dar nu prea stiu cat se fierbe dupa ce s-a pus smantana lichida.
RăspundețiȘtergereMihaela, multumesc frumos de vizita! M-ai facut sa zambesc ;) multumesc! Asa.. deci eu am folosit vas de yena ca are fundul gros.. tinand cont ca trebuie tinut mult la cuptor mi s-a parut cel mai ok. Daca tu ai un alt vas (dar nu de lut) pe care il poti lasa mai mult in cuptor.. merita sa incerci. Merge si pe aragaz sa prepari dulcele de leche in felul urmator.. Intr-o cratita mare pui multa apa, invelesti intr-un prosop cutia nedesfacuta de lapte condensat (ca pe borcanele de dulceata) si il pui acolo in apa. Si lasi sa fiarba cam o ora. Eu n-am facut asa ca am o teama cu explodatu ;) Dar sigur iese.
RăspundețiȘtergereApoi .. cu reteta de caramel (pe care am folosit -o si la inghetata cu visine amare si la tortul cu ciocolata si caramel.. un deliciu, poate il incerci) nu mai trebuie sa mai lasi sa fiarba smantana pe foc. Urmaresti stric reteta.. dau toate detaliile, incerc sa nu omit nimic, dimpotriva sa ajut cu diverse ponturi. In reteta am scris ca dupa ce iei tigaia cu zahar de pe foc.. le adaugi repejor pe urmatoarele si amesteci rapid. Apoi nu mai trebuie sa faci nimic.. ci sa-l lasi la racit si sa te rasfeti cu ceva dulce dupa ;) Hugs si inspiratie placuta!;) Te astept cu drag cu impresii..
Lesin de pofta!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere