16 iunie 2011

Cheesecake cu dulce de leche

Am asteptat mult dulcegaria asta. Si as mai fi asteptat ceva timp daca nu gaseam ingredientul magic care, dupa parerea mea, ridica banalul, simplul, conjuncturalul :)) cheesecake la rang de delightful cheesecake con dulce de leche..  Asta-i ingredientul cu pricina, pentru care am dat sfoara-n tara, implorat - amenintat: "cine vede o cutie cu crema de lapte condensat, nu care cumva sa nu ma sune, ca v-ati lins toti pe botic de dulcegarii.."

Cheesecake-ul asta face sincron cu cele mai sensibile coarde ale sufletului.. e delicat, aromat si unde mai pui ca-i acompaniat de magicul dulce de leche, atunci e musai sa-l testati...  Cautam de mai bine de 1 luna o cutie cu crema de lapte condensat, iar minunea, ca oricare alta, s-a intamplat exact cand nici nu m-am asteptat... acu vreo 2 saptamani.. deci cheesecake-ul asta e dat deja uitarii :)) .. urmeaza alte repetitii si combinatii !. La vremea aia am primit o somatie gen.. "pe 10.06 va intrerupem furnizarea curentului electric pentru motiv de neplata !!" looll .. what's happened cu the responsibility?? Nu stiu cum s-au petrecut lucrurile, cert e ca acum nu mai puteam sa va invit la nici o feliuta de cheesecake... daca plateam atunci curentul :)) In ziua aia ma prezint io, ca tot omul sperios de somatii da gen, la Electrica. In fata mea, unul facea scandal ca cineva ii manevreaza de pe hol botoanele la tabloul electric si d'asta n-a platit la timp..;)) Nu stiu daca-i o scuza buna, dar e de retinut oricum!:)  Si tocmai cand imi veni randul, ma suna Raluca, my lovely friend (kiss) sa-mi urgenteze drumul catre Carrefour, ca mi-a dosit dupa butilcile cu lapte .. ultimile trei cutii de DeLatte..  Am parasit urgent sediul, cu usoare mustrari de constiinta ce-i drept, dar mi-am trantit lejer fundul in masina s-am accelerat.. Mi se desfasura deja in fata ochilor minunatia asta de cheesecake.. Ce ziceti, a meritat asteptarea?! Io una si nu numai eu... spunem clar DA !




Printre cele mai cunoscute dulcegarii din lume, cheesecake-ul frapeaza prin simplitatea cu care se face... doar timpul de asteptare mai poate juca feste..  Iar acu' trec la fapte ca am vorbit deja destul !  Intai de toate asigurati–va ca aveti in casa o cutie cu crema de lapte condensat. Daca nu, trageti repede o fuga la market, ca a treia cutia e inca dosita dupa butilcile cu lapte.. :)


Apoi inarmati-va cu rabdare .. pentru ca metoda, nicidecum reteta, necesita 2 ore si 30 minute de calmitate maxima. Dupa timpul asta, adrenalina marcheaza cote senzationale chiar de la prima atingere cu divinul dulce de leche. Metoda despre care va vorbesc ii apartine lui David Lebovitz, iar Florin o explica foarte bine. Ce sporovaiesc eu atunci si nu trec direct la fapte, daca v-am pasat deja sursele cu informatii? Aveti putintica rabdare sa va zic cum o prepar eu, si in mai putine cuvinte..

Alchimia e cat se poate de simpla. Preincalziti cuptorul la 200 grade pentru 15 minute. Turnati crema de lapte condensat intr-un vas de yena, amestecati in ea cateva granule de sare de mare, amplificandu-i astfel si mai mult gustul dulce.



Vasul acoperit cu folie de aluminiu, il puneti intr-o tava de prajituri in care ati turnat apa calda (de la robinet) pana la jumatatea celui dintai. Apoi bagati tava la cuptor, pentru 2 ore si 30 minute la 150 grade… timp in care se intampla alchimia. Intre timp mai verificati apa din tava si daca e necesar adaugati apa fierbinte - asta dupa vreo ora jumate.

Asa-mi place mie: carameloasa.. nu ma intrebati acum de ce.. pentru ca vin alte retete cu explicatia… ;)) .. la mini tarte cu ganache de ciocolata si dulce de leche de ex.  Consistenta e divina si aromata cum nu se poate. O lasati sa se raceasca in voia ei, iar dupa, v-ati scos cu un borcanel plin cu dulce de leche.



Next step: maruntiti 330 grame biscuiti Petit Beurre, dar bine de tot cat sa va doara buricele degetelor.


Topiti la bain marine 200 grame unt (65% grasime) si turnati peste biscuitii cu pricina.



Amestecati bine ceea ce se doreste a fi blatul cheesecake-ului, si apoi mixati-l cu robotul vertical. De ce nu fac operatiunea asta inainte? Pentru ca nu-mi place sa vad biscuitii facuti praf. Asa, fiind umeziti de unt, se zdrobesc exact pe gustul meu, sunt mai degraba bine faramitati.. cum vedeti voi aici.



Ungeti cu unt o tava de tort (detasabila) cu diametrul de 25 cm, varsati acolo 'blatul' si distribuiti-l pe toata suprafata, imbracand si marginile tavii (putin mai sus de jumatate)... Procedura e foarte usoara, cu siguranta va iesi o aranjare uniforma, pregatita chiar si de o mana neexperimentata.



Acum urmeaza crema... pe care fara doar si poate o ador ! E formata din 750 grame mascarpone - Galbani, incomparabil mai bun decat orice quark, 250 grame ricotta, 4 oua, 50 ml Whisky, un plic de esenta Finesse de vanilie, 200 grame zahar si 120 grame dulce de leche.



Intai amestecati usurel branza, apoi incorporati ouale pe rand, incercand sa nu aerati prea mult crema.



Adaugati dulcele de leche, celelalte ingrediente, si mixati crema timp de 1 minut, pe puterea mica.



Scoateti tava de la rece, turnati compozitia si predati-o cuptorului preincalzit pentru 1 ora la 160 grade.



Eu am tinut-o 1 ora si 20 minute. Asa imi place mie s-o vad: aurie, daca tot vorbim de alchimie.. Voi sa tineti dulcegaria in cuptor doar o ora ii este absolut suficient. . Nu va fi asa bronzata, cat despre consistenta si-o va stabiliza in timp ce se raceste.. hmm cam in vreo 6 -7 ore.. Important e sa nu scoateti cheesecake-ul din cuptor dupa acel timp scurs, ci sa-l lasati acolo sa se raceasca lent, pentru a evita craparea. & don't judge me cuz I prefer black instead of white.

Dupa ce s-a racit in cuptor, adapostiti cheesecake-ul in frigider timp de cateva ore bune. Apoi il serviti in orice companie vorbitoare, sau negraitoare doriti. Noi l-am servit cu  dulceata de mure.. o nebunie !




Combinatiile care ajuta la crearea cheesecake-ului sunt multiple, versatilitatea de care da dovada nu poate decat sa surprinda intr-un mod placut, nicidecum sa-i ucida savoarea.. Iar daca ar fi sa pun pe primul loc o combinatie.. definitely asta pe care am ridicat-o in slavi aici ar primi nota 10 :))


Sa aveti pofta !


Reteta imi apartine, in case u wonder ;)

67 de comentarii:

  1. Doamne cum arata, ma faci sa incerc si eu reteta desi nu imi place cheesecake-ul. Chiar, cu ce as putea inlocui branza? In rest, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eileen poti inlocui ricotta tot cu mascarpone.. E delicios !! Multumesc frumos ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce pofta imi faci Antonina :) pai ce pacat ca ai lipsit cu cheesecake-ul la provocarea din Mai! minunata prezentarea, iar prajitura arata mi-nu-nat!!!! Vreau si eu o felie please ca vad ca nu s-a adunat prea multa lume inca hihi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina, mai ai o feliuta ramasa si pentru mine? :)
    Eileen, incearca o feliuta de la Antonina, sunt sigura ca o sa-ti placa ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am venit cu placa :)))
    Deci, doi, trei si: Fabulos!! Am marcat pagina.

    Mi se pare asa ciudat ca nu se gaseste lapte condensat la discretie in Romania in conditiile in care aici este pe toate drumurile, de la N fabricanti.

    Am 1L de dulce de leche argentinian in frigider :O
    L-am cumparat pt ca era asa dragut borcanul :)) si desi imi place tare gustul de caramel, e duuulce de ti se 'strepezesc' dintii :)) si silueta mea striga ''hei!! ai griiiijaaa!!''

    Pupici, sa ai o zi superba!

    RăspundețiȘtergere
  6. wow, e o delicatesa tarta asta .. numai ingrediente delicioase si de calitate ai folosit!!! si normal ador aroma de la dulce de leche :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca-i groaznic de bun,daca pot sa spun asa!Ador dulcegariile tale si modul in care le prezinti!pupici muuuulti!<3

    RăspundețiȘtergere
  8. Anto eu merit o feliutza, nu? :D Trebuie sa o incerc, mai ales ca m-am abtinut cu greu sa nu ma dau la cutia de dulce de leche din frigider. Ce ma faceam eu acum daca o puneam la tort :P? Si eu tot numai mascarpone din asta folosesc. E cel mai bun. Am facut o data greseala sa folosesc altul, ca nu am gasit din asta si vai de tiramisu meu :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunat! In week-endul trecut am facut si eu cheesecake insa nici pe departe atat de fin ca al tau. Eu am folosit branza de vaci si smantana in loc de mascarpone. Cu mascarpone cred ca gustul e divin.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina... pe asta imi doream special sa-l fac pentru provocarea ta !! cu mare parere de rau, spun ca am cautat in disperare si nu am gasit la timp.. O feliuta este clar pentru tine ! pupici ..


    Mihaela cu mare drag te servesc !! e taaare bun ! pupici


    Multumesc Andreea... si ai dreptate, pacat ca la noi nu se gaseste la discretie.. ...Asta cu 'cantarul graitor' ma enerveaza maxim si pe mine:) Pupici ..

    Ari desi imi displace sa spun ca pretul la noi desemneaza calitatea.. asta e realitatea.. din pacate. Dar pregatind in timp cheesecake-ul cu diverse produse... gustul se schimba radical .. Asa ca astea sunt preferatele mele.. iar gustul e divin ! Multumesc si pupici multi

    Ralu... il meriti pe tot.. Ma bucur ca mai ai dulce de leche.. era si pacat sa nu-ti iei si tu atunci o cutie daca tot l-ai gasit.. Te invit cu drag sa incerci reteta cap coada.. inclusiv dulcele de leche.. preparat asa.. In curand vin si cu explicatia de ce :)) Te pup apasat !


    Flory... ai dreptate e groaznic !! :)) de bun ! :) vine feliuta la tine ! pupici


    Cristina, l-am pregatit si eu cu ingredientele pe care le-ai folosit tu, dar incearca si varianta asta.. sigur nu te va dezamagi ! Multumesc frumos. Pupici

    O zi frumoasa ! Va pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne,nu am mai citit un asa blog,nu am mai vazut un asa mod de a scrie retetele,bravo Antonia.Vin in vizita in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc tare mult Mirela ! ma inclin ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto deja mi-am facut lista, ca nu aveam decat ... dulce de leche =)). Inca o data mi s-a demonstrat ca orice rau e spre bine :D. Iti dai seama ca daca gaseam atunci laptele de cocos nici nu mai vedeam dulce de leche si uite cum ratam o asemenea bunatate :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ce sa zic salivez mereu la Cheesecake...pot sa folosesc frisca lichida in loc de lapte condensat?multumesc si la cat mai multe retete.ti as da o nota dar nu exista nota pentru ceea ce faci:D

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim multumesc frumos ! In loc de lapte condensat.. poti folosi 130 grame zahar. Dulcele de leche are rolul de a indulci cheesecake-ul .. plus aroma deosebita pe care i-o confera... Deci frisca lichida nu are valoare in cazul asta, ci doar 130 grame zahar. (dar vezi sa fie de calitate...) am cumparat zahar.. care numai dulce nu era.. Asa ca-ti recomand sa gusti putin din crema (nu ti se face rau, trust me:)) si sa adaugi pana zici tu stop ! O zi faina

    RăspundețiȘtergere
  16. ... desi eu m-as opri la 130 grame.. Anonim..

    dar, definitely.. cauta o cutie cu crema de lapte condesat (o gasesti la Carrefour mai nou desi se vinde ca painea calda.. deci suna-ti prietenii ca mine ;)) .. si fa acest dulce de leche ... e dementiala combinatia .. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. merge asa..o feliuta , in loc de mic dejun...daaa...io am o cutie cu lapte de cocos...si nu stiu ce sa fac cu ea...

    RăspundețiȘtergere
  18. Coco... daca ai o cutie cu lapte de cocos.. poti face tortura Amazing taste :)) e minunat !! si sigur iti ramane si de o portie de paste funditate cu creveti (are lapte de cocos.. si e un deliciu) . pupici !

    RăspundețiȘtergere
  19. Pai, trebuie sa te las sa te umfli-n pene, altfel nu se poate!Mai ales dupa ce ti-ai trantit fundul in masina, fara nicio urma de remuscare, parasind firma si demarand precum o amazoana spre laptele condensat pe care mi-l doresc si eu!
    Ave Antonina, ave Cheesecake cu dulce de leche!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Liana si sa stii ca sunt mult mai responsabila decat sotul meu ;))) desi nu se vede ;)) Am platit curentul luni (ca atunci era intr-o vineri.. si cica e ziua mea norocoasa):)) Multumesc frumos ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. aha , o sa incerc...asa simplu nu pot sa-l beau ??? cam mult pentru ...talentele mele culinare...da..vad eu !!!

    RăspundețiȘtergere
  22. :)) asta-i tare.. clar poti, mai ales daca il acompaniezi cu niste zeama/sirop de portocale.. si niste cuburi de gheata ! ;))

    RăspundețiȘtergere
  23. asta i chiar o idee pentru mine , merci....sunt extreeeemmm de ocupata...ma asteapta 2 zile de plajaaa...

    RăspundețiȘtergere
  24. Draga Antonia ,o sa particip si eu la provocarea ta ,dulce Romanie,dar astept timpul potrivit ,cind o sa merg sa culeg cirese,aici se coc mai tirziu ,este zona de munte,atunci o sa i-ti scriu reteta mea sau retetele.Multumesc inca o data pentru increderea acordata.

    RăspundețiȘtergere
  25. Coco nu mai zice d'astea ;)) Sa ai un soare bland s'un bronz fain ;)0 Pupici

    Mirela te astept cu mare drag! o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  26. Iubita, a iesit perfect!...Am si eu o reteta cu lapte condensat dar nu gasesc si pace...Noi nu avem Carrefour in oras si la celelalte supermarketuri nu am gasit...Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  27. Crima si pedeapsa...pedeapsa sau crima,sau si una si cealalta...nu stiu!Nici sa gîndesc nu mai pot la vazul acestei minunatii!Arata într-un foarte mare fel!

    RăspundețiȘtergere
  28. Licuta... imi pare rau ca nu gasesti... sper in curand sa se aprovizioneze si market-urile din orasul tau.. ca e o adevarata pierdere ;)0 Multumesc frumos . Pupici


    Maya sarumana.. e o adevarata pedeapsa daca nu gasesti lapte condensat pentru dulce de leche.. cum zice Licuta... si e o 'crima' pasionala cand trebuie sa o imparti cu vreo 12 persoane si nu mai ai de unde savura o a doua felie :))) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  29. mie deja mi se face frica sa mai vin pe aici! mfoaaaaaai, cum arata de bine!!! dulce de leche ala e asa de imbietor!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Antonina,m-ai bagat in boale cu tarta asta.Eu am facut dulce de leche acasa din lapte integral.in magazin eu n-am gasit niciodata,in ultimii ani lapte condensat,doar niste tuburi mici la kaufland si erau cu aroma de capsuni parca.

    RăspundețiȘtergere
  31. Acum te-am descoperit...doar acum!si sunt foarte placut surprinsa,imi place mult blogul tau!!!!de aceste cheesecake ce sa mai zic...absolut delicos!!!tocmai am facut si eu un cheesecakes,dar cu cirese si ciocolata(urmeza sa-l public)..apropo,te invit sa vezi "bucataria mea virtuala",daca vrei,doar,nu esti obligata;eu oricum mai raman pe aici sa mai vad si sa mai poftesc si voi mai reveni...pa!pa!

    RăspundețiȘtergere
  32. mmm, buna treaba:)

    lapte condensat gasesti mai mereu la mega image.

    RăspundețiȘtergere
  33. Zazu... promit sa nu sperii chiar in fiecare zi ;)) o zi da, o zi ba .. ce zici?? Pupici Zazu si merci mult

    Pansy mie imi mai aduce cineva din Moldova, dar destul de rar, in schimb m-a bucurat nespus telefonul lui Ralu.. sper sa se aprovizioneze mai des... Multumesc tare mult. Pupici

    Claudia cu mare drag te vizitez.. Ma bucur ca ne-am descoperit reciproc! ;)) Multumesc frumos.. Cat despre prajiturica ta... cu mare drag te astept la Provocarea Dulce Ro.. se incadreaza perfect avand cirese ;) Pupici

    Wine am doua Mega pe langa mine si la nici unul n-am gasit niciodata din pacate... Poate imi vinzi un pont cu lapte evaporat.. Ca am fost si la Plus .. unde mi s-a spus ca-l gasesc... dar n-am gasit.. Probabil se da sfoara in tara.. si nu stiu cum ajung eu cand deja nu mai e ;)) Multumesc .
    O zi faina tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  34. Anto hai ca pun si eu cateodata niste intrebari de iti sta minte in loc. Pot sa fac prajitura asta si intr-o tava patrata,nu :D? Imi e mult mai usor sa o portionez :P.

    RăspundețiȘtergere
  35. Bineinteles Ralu.. dar sa ti atenta la dimensiuni.. sa nu-ti iasa una de 1 cm :)) deci sa fie mai mica.. Pupici. Sa ai spor si pofta !... ca-i buna rau !

    RăspundețiȘtergere
  36. Anto dupa cum le zapacesc eu de imi ies lipii toate, mai bine fac in tava in care stiu ca iese cum trebuie :P Mi-am facut azi aprovizionare :D. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  37. Cat de bine arata..!!!!!! Super . Bravo domnita draga. Esti tareee.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  38. Raluca ma bucur ca ti-ai luat tavita... pe asta o poti folosi la orice.. Cat despre tort.. off de-as avea timp sa le fac pe toate... ;) Pupici

    Anonim multumesc tare ! Te pup si eu virtual, neinvelita sub anonimat :))) o zi faina

    RăspundețiȘtergere
  39. =)) Anto eu am zis ca mi-am facut aprovizionarea ingredientelor, ca tavita am :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  40. Ralu sunt adormita.. N-am citit bine, scuze !! :))) pup sa treaca ;)

    RăspundețiȘtergere
  41. Anto nu mai pot. Am scos cheesecake-ul din cuptor si cred ca trebuie sa imi pun schotch la gura. Ce ma fac eu pana maine?! E crima si pedeapsa sa nu pot sa pap pana maine. Doamne ce miros ... Singura chestie care s-a intamplat mai rau asa, e ca a crapat putin desi am respectat intocmai instructiunile. Parol. =)) Am trimis 2 poze pe mail, pe dulcegarii. O sa pun si pe facebook, dupa ce il scot din tava si tai si o feliutza. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  42. :))) e lasa asa e prima data.. La ce temperatura l-ai pus?? ai pastrat o temperatura constanta? nu stiu ce sa-ti zis.. depinde de cuptor?? sincer nu stiu.. oricum nu cred ca are o importanta prea mare.. zic si eu.. Bun e clar.. dar lasa ca vezi tu maine ;)) pupici Ralu

    RăspundețiȘtergere
  43. L-am mutat in sufragerie ca e mai racoare si cand am intrat acum m-a izbit un miros de ceva extrem de bun, de nu mai pot. Fac ulcer =)). Pai ce temperatura Anto, "din ochi", ca eu am inca cuptor de pe vremea lu' tanti Aglae :D. Da' las ca imi iau eu din ala smecher, care iti place tie si atunci sa te tii cheesecake =)). Acum am scos inelul de la tava si ciugulesc ca randunica firimiturile :P.

    RăspundețiȘtergere
  44. :))) o fi asta buba .. cuptorul nu stiu ;)).. Ralu... nu te atinge de el!!! pana maine ;)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  45. Anto trebuie sa iti spun ca pe ultima suta de metri m-a lovit un egoism extrem, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata in 33 de ani si am hotarat ca cheesecaku-ul sa nu-l impart cu musafirii. L-am pastrat pentru noi si taaaareeeeee bine am facut. Cumnatul meu a solicitat inca o felie si ... m-am indurat si i-am mai plasat o felie :D. Poza in sectiune n-am mai apucat sa ii fac ... orbita de gustul divin :P, asa ca pe facebook voi pune singura poza pe care o am. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  46. Ce minunatie grozava!!!!Chiar daca sant fan nr 1 de cheesecake-uri facute la rece in 10 min...in fata acestuia ma inclin ...si cu asta am zis tot!
    Te pup din nou pe ziua de azi!!!!(am devenit o mare pupacioasa nu.i asa?)

    RăspundețiȘtergere
  47. Cu sinceritate iti spun ca nu m-am omorat niciodata dupa cheesecake. Il faceam intotdeauna cu branza dulce sau foloseam tot alte tipuri de branza dar nici una care sa-mi placa. Prea multe like-uri a avut postarea ta, ca sa nu-l incerc si eu! Am zis gata, te-am facut! sa vezi acuma ce critici pe mine! Dar de unde. Am facut totul cum ai scris, am lasat o ora nu ca tine, ca noua nu ne place bronzat si mi-a iesit cel mai cremos si gustos cheesecake pe care l-am mancat vreodata! Plus ca am acum un borcanel cu leche, de fapt jumate mi-a mai ramas ca fetele mele sunt innebunite dupa gustul de caramel. Minunata reteta! Multumesc tare draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  48. Ralu ma faci sa zambesc ;)) ma bucur a v-a placut! pupici

    Petronela eu sunt si mai pupacioasa ;)) Multumesc mult!

    Cornelia ma bucur ca v-a placut! si eu sunt innebunita dupa dulce de leche! acum am o inghetata in congelator cu niste dulce din asta si inca ceva ingrediente minunate ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  49. Doamne e ceva de senzatie...perfectiune intruchipata intr-un desert magic!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Ruxy multumesc frumos!! nu stiu cat e de perfect el.. dar e grozav la gust!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  51. Mi-am facut timp si ti-am "rasfoit" tot blogul! Nu pot decat sa te felicit, toate pozele arata exceptional, iar prezentarea ma da gata de fiecare data! Ramai la fel de vesela mereu, Anto! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  52. Inghit in sec...eu m-as multumi si cu dulceata aia curgatoare :))

    RăspundețiȘtergere
  53. Diana multumesc frumos ! incerc.. desi in ultima perioada nu ma simt prea vesela ..:( Pupici multi

    Cora te servesc cu drag din ambele ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  54. Arata intr-un mare fel acest cheescake! Mi-am facut rost de lapte condensat (finally .. noroc cu prietenii), din pacate nu am whisky si sper sa nu afecteze prea mult gustul final. Dar nu am cantar de bucatarie .. si te rog muuult sa-mi spui cam cate linguri fac cele 120 de grame de dulce de leche?
    Cu multumiri anticipate, Anda

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna Anda. Cu scuzele de rigoare ca raspund asa de greu in perioada asta, sper ca-ti va fi de folos raspunsul meu. Poti pune 3 linguri pline cu dulce de leche (preparat in modul prezentat in aceasta postare)... cu acea consistenta densa...deci 3 linguri pline pline.. merg chiar si 4.. nu afecteaza cu nimic compozitia. In privinta whisky-ului nu-i bai.. poti pune si esenta de rom (daca iti place aroma) sau poti pune jumate esenta migdale, jumate esenta vanilie.. va avea un gust mult mai pronuntat... asta daca preferi aromele.. Mie una imi plac tare. Sper ca ti-am fost de folos. Spor la treaba.. si astept vesti ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  56. Iti multumesc tare frumos pentru raspuns ... l-am asteptat cuminte; in ceea ce priveste aromele, mmmmm chiar imi plac toate, insa cred ca voi opta pentru a 2-a varianta. Spor in tot ceea ce faci!
    Pup cu mare drag, Anda

    RăspundețiȘtergere
  57. Iata vestile: este cel mai DEMENTIAL cheesecake pe care l-am mancat vreodata, si cu asta am spus tot!!!! :-)
    Cu siguranta ca se va repeta reteta ca ar fi si pacat. Multumesc de sfaturi si un an nou asa cum ti-l doresti.
    Anda

    RăspundețiȘtergere
  58. Anda ma bucur din suflet!! Sa va fie de bine! Un An Nou plin de realizari! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  59. Ingrozitor de delicios!!!!!! :)
    Iar eu.... ingrozitor de pofticioasa!!!!
    Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  60. Delicios, cu adevarat delicios! Cred ca trebuia sa il mai las la cuptor, ca mijlocul e semi-lichid (cam ca o sarlota), insa este atat de bun incat nu ne deranjeaza. Cu siguranta voi repeta reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  61. Paula ma bucur tare ca l-ai incercat. Asa e mijlocul usor ca o sarlota. Dupa ce sta la frigider e mai tzapan, dar consistenta e cam tot ca la o sarlota mai batzoasa. Ma bucur tare ca v-a placut. Sa-l incerci si pe cel cu ciocolata si menta. E fabulos. Te pupic si spor!

    RăspundețiȘtergere
  62. Paula dar important e sa se poata taia.. exact cum imi apare mie in poza. Daca e dificil de taiat chiar si dupa 3 -4 ore de stat la frigider, atunci data viitoare mai lasa-l putin in cuptor, dar nu prea mult.

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna. Eu am facut dulce de leche din lapte de grasime de 3% grasime...cu jumatate lingurita sare si jumatate lingurita bicarbonat...si am fiert aprox. 3 ore. Ca si textura a iesit la fel ca si pozele postate de tine. Nu stiu daca este corect asa, dar nu am gasit lapte condensat in comert. In rest, cheesecake a iesit foarte bine...dar trebuie multa rabdare pana poti sa o mananci. :)
    Ai niste retete foarte bune aici.
    Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  64. Anonim, laptele condensat il gasesti pe delatte.ro. Ma bucur ca ti-a placut dulcegaria. Mai sunt o multime, mult mai rapid de pregatit. Iti doresc spor!

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna. Intai de toate ma bucur ca faci chestii multe si mirobolante si arati fain, nu a 100 kg. cu iz de tocana. Nu, nu, sunt iubitoare de barbati, nu intra la ganduri. Apoi, am gasit si eu, in sfarsit, lapte condensat. Se poate pregati dulce de leche si in alt vas, nu neaparat Yena? Doar in cuptor sau si pe ochi? Pana acum am facut numai din lapte, zahar, bicarbonat, iese grozav, mai ales pe panna cotta si pe inghetata .Am citit si reteta de caramel, dar nu prea stiu cat se fierbe dupa ce s-a pus smantana lichida.

    RăspundețiȘtergere
  66. Mihaela, multumesc frumos de vizita! M-ai facut sa zambesc ;) multumesc! Asa.. deci eu am folosit vas de yena ca are fundul gros.. tinand cont ca trebuie tinut mult la cuptor mi s-a parut cel mai ok. Daca tu ai un alt vas (dar nu de lut) pe care il poti lasa mai mult in cuptor.. merita sa incerci. Merge si pe aragaz sa prepari dulcele de leche in felul urmator.. Intr-o cratita mare pui multa apa, invelesti intr-un prosop cutia nedesfacuta de lapte condensat (ca pe borcanele de dulceata) si il pui acolo in apa. Si lasi sa fiarba cam o ora. Eu n-am facut asa ca am o teama cu explodatu ;) Dar sigur iese.
    Apoi .. cu reteta de caramel (pe care am folosit -o si la inghetata cu visine amare si la tortul cu ciocolata si caramel.. un deliciu, poate il incerci) nu mai trebuie sa mai lasi sa fiarba smantana pe foc. Urmaresti stric reteta.. dau toate detaliile, incerc sa nu omit nimic, dimpotriva sa ajut cu diverse ponturi. In reteta am scris ca dupa ce iei tigaia cu zahar de pe foc.. le adaugi repejor pe urmatoarele si amesteci rapid. Apoi nu mai trebuie sa faci nimic.. ci sa-l lasi la racit si sa te rasfeti cu ceva dulce dupa ;) Hugs si inspiratie placuta!;) Te astept cu drag cu impresii..

    RăspundețiȘtergere
  67. Lesin de pofta!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere