Ma amagesc uneori spunandu-mi ca's conservatoare, pentru ca lenea si-a gasit in mine o tipa tare confortabila. Asa ca azi.. iar tarta.. Da are o miza mare, e cu cirese, esenta de migdale, parfum de vanilie..... o adevarata fericire inlantuita in arome, fara motive de ingrijorare, pentru ca nu dureaza prea mult... nici s-o mesteresti, nici s-o mananci.. Am pregatit-o pentru Eduard si scumpii mei parinti, fara de care as fi un suflet pustiit in ganduri desarte. Azi, Eduard a plecat in vacanta la bunici si m-a lasat ca p'un stranger cu tic balbait obsedata de propriul copil. Imi repet obsesiv ca doua luni vor trece-n doua zile si plutesc fara voie departe cu gandul. Ar fi mult mai usor sa dau piept cu ratiunea, dar nu vreau sa omor un vis.. si mai ales pe acel calator... Asa ca respir o data cu el, incerc sa-i simt sufletul si-ncerc sa nu-i transmit deloc ce-mi invadeaza mie trairea.. Combinatia haotia de idei absurde ce ma macina in lipsa, ma fac din motivanta - o sociopata ce-si delimiteaza hotarul de neliniste.. in incercarea de a nu-mi mima nici macar profunzimea gandului.. Deja mi-e atat de dor, incat sufletul imi mistuie trupul ca pe-o molima, iar ganduri percepute drept teama de a nu fi uitata, ma lasa fara armura. Si cu o ultima suflare, pana la urmatorul telefon fara fir, cand vocea lui o sa-mi coloreze iar sufletul, .. va vorbesc despre tarta..
Simpla, pictata special pentru minunea mea, in nici mai mult de 15 minute, pentru a-mi cere iertare timpului si nesansei ce ne desparte printr-un drum de 300 km.. Se intinde cu delicatete o foaie de aluat frantuzesc de 450 grame (7 days) pe o tava de tarta cu diametrul de 26 cm.. unsa cu unt..
Cele din urma 800 grame cirese sortite lunii Iunie se amesteca cu 2 linguri cu varf - faina, 8 linguri zahar, 30 ml esenta de vanilie, 15 ml esenta de migdale.
Le urmeaza 30 grame unt faramitat peste aceasta compozitie.. iar totul se revarsa peste aluatul cu pricina si se inveleste intr-un decor contemplativ de vara..
Tema asta se baga in frigider pentru 20 minute. Apoi i se feresc marginile cu o folie de aluminiu si se aseaza cu grija in cuptorul preincalzit la 220 grade.. timp de 50 minute. Dupa 40 minute o dezbracati de protectie si o lasati in voia arsitei cuptorului.. Va uitati pe gaura cheii si daca povestea verii e inca necoapta ii lasati protectia pe margine.. si o eliberati caldurii mai spre finalul coacerii.. La urma inveliti minunea asta cu un praf de stele alb si o abandonati timpului si sortii.. care / cum doriti.. sau o serviti.
Noi ne-am delectat frateste simturile... eu cu portia de inghetata de menta cu afine de padure ce-i tine companie desertului lu fii-miu, iar el cu dulcegaria asta colorata doar imbibata in esenta de inghetata.. Cat despre restu'.. la pachet ;)
Le urmeaza 30 grame unt faramitat peste aceasta compozitie.. iar totul se revarsa peste aluatul cu pricina si se inveleste intr-un decor contemplativ de vara..
Tema asta se baga in frigider pentru 20 minute. Apoi i se feresc marginile cu o folie de aluminiu si se aseaza cu grija in cuptorul preincalzit la 220 grade.. timp de 50 minute. Dupa 40 minute o dezbracati de protectie si o lasati in voia arsitei cuptorului.. Va uitati pe gaura cheii si daca povestea verii e inca necoapta ii lasati protectia pe margine.. si o eliberati caldurii mai spre finalul coacerii.. La urma inveliti minunea asta cu un praf de stele alb si o abandonati timpului si sortii.. care / cum doriti.. sau o serviti.
Noi ne-am delectat frateste simturile... eu cu portia de inghetata de menta cu afine de padure ce-i tine companie desertului lu fii-miu, iar el cu dulcegaria asta colorata doar imbibata in esenta de inghetata.. Cat despre restu'.. la pachet ;)
E o invazie de arome.. intr-o poveste magica ce poate provoaca delirul intr-un exces de luciditate...
Reteta imi apartine !
wow, cat de bine ti-a iesit!!!! e superba.. iar cirese, migadale si vanilie, yaamm :X
RăspundețiȘtergereRapida ,rapida, dar cu siguranta delicioasa !!!!
RăspundețiȘtergereCat despre inghetata ... o nebunie !!!
Absolut delicioasã!!!
RăspundețiȘtergerevai cum arata!!!imi place mult trandafirasul!!!
RăspundețiȘtergerete pup.
duminica frumoasa in continuare :*
minunata!!!! :)
RăspundețiȘtergereAi mai avut timp sa faci si trandafir pe deasupra!:P. Daca zici ca e pentru Pitic, atunci nu vin sa cer o felie, las tot pentru el, dar pe tine nu te iert, trebuie sa-mi faci alta ca eu oricum, nu sunt in stare de asa ceva. Pup ca sa-ti mai treaca dorul de Edi...
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult !!
RăspundețiȘtergereAri e dementiala combinatia cirese migdale.. ma surprinde de fiecare data..
Cat.. urmeaza si reteta de inghetata.. acum ca sunt singura voi avea timp.. numai chef sa am ;((
Ramona, Ana.. subscriu ! ;)
Dana, Andreea trandafirasul e la cerere ;)) cred ca e singura chestie pe care pot sa o execut cu ochii inchisi in 2 secunde :)) Inca putin si invata si Edi.. din plastelina, din martipan.. in loc de masini si dinozauri.. tot trandafiri fac ;))
Va pup cu mare drag !!
Frumosu' de el, cum sa nu-ti fie dor. Dar e sspre binele lui si al tau :). Trece repede. Pupam da' vrem si tarta :D :))).
RăspundețiȘtergereYummy!...O bunatate!...Pup!
RăspundețiȘtergereCred ca am ajuns prea tarziu si s-a terminat. Poate floarea din centru a ramas. Pup!
RăspundețiȘtergereCe bunatati sunt pe aici de cate ori vin sa vad ce pregatesti Antonina! ce frumos ai descris relatia speciala cu fiul tau, sunt sigura ca 2 luni vor trece foarte repede, nu fi trista :) Pupici si o saptamana frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergereSuper aratoasa tarta !
RăspundețiȘtergereSi sa nu te necajesti de lipsa copilului, e bine si pentru el si pentru voi, parintii si pentru bunici.
Eu am plins prima data, cind i-am lasat pe ai mei la mama (la 1300 de km ). Ma tinea sotul meu, sa nu ma duc dupa ei. A fost greu, dar acum ne-am obisnuit... Tocmai azi, le fac bagajele de vacanta !
vin de pe drum si ce bunatati gasesc la tine!
RăspundețiȘtergereCu asta,pe mine m-ai tîmpit!În cel mai fericit sens al cuvîntului!Arata fantastic,prezentarea de revista.Profi 100% si de cîteva ori wow,wowo,wow...
RăspundețiȘtergeresuperba! si fii sigura, zilele vor trece repede, iar puiul nu ti-l ia nimeni. e cuibarit acolo in inima ta pentru tot restul zilelor tale :)
RăspundețiȘtergerenu uit ;) te pup
Gabyta stiu ca-i spre binele lui.. dar ma doare teribil. Am un gol imens in suflet pe care nu-l pot astupa nicicum.. Te pup
RăspundețiȘtergereLicuta, Sara va multumesc frumos ! floricica a papat-o Edutu ;)) Pupici
Alina multumesc mult ! stiu ca trec doua luni.. mergem o data pe luna la ai mei sa-l vedem.. dar mi-e teama ca doua luni sa nu se transforme intr-un an.. cum a fost de la 2 ani pana la 3.. cu anumite luni intreruperi si venit acasa.. Sper sa se acomodeze la gradi din toamna.. altfel nu stiu ce voi face ! mama imi spune ca l-ar tine pana se insoara ! :)) si la cum o stiu.. am pus-o ! :)) Te pup
Dani, prima data a fost ingrozitor.. Sunam de 10 ori pe zi.. incat maica-mea la un moment dat se plictisea sa-mi mai raspunda ;)) stiu ca-i pe maini minunate.. Parintii mei il adora.. sentimentele pentru el sunt infinit mai complesitoare fata de ce simt pentru mine.. e vizibil .. si ma bucur nespus ! eu eram si inca mai sunt baiatul lui tata... dar acum Eduard e pe buna dreptate flacaul lui'.. ;) Sa-ti traiasca copii si sa-ti aduca numai bucurii ! pupici
Zazu.. lasa lasa ca ti-am vazut prjiturica aia cremoasa si mi-a ramas gandul la ea! ;)
Maya multumesc tare mult ! inca mai am de lucrat.. Eu inca te mai astept la Provocare... ;)) Pupici
Lacrima asa e ... sper doar sa fiu si eu cuibarita in sufletul lui... Din al meu nu-l va smulge nimeni si nimic ! Te pup
Anto lipsesc si eu o zi si ... Cand am intrat acum mai mai sa imi sara laptop-ul din brate. Iar bunataturi. Eu sunt innebunita dupa inghetata de menta, mai ales daca are si niste fulgi de cioco prin ea :D. Nu pot sa iti zic cum au fost toti "dati de spate" de ce bunataturi le-am dat. Ma infoiasem toata de atatea laude. Stateau penele pe mine gata sa sara =)). O sa scriu de fiecare in parte. Cat despre Edutu, ai sa vezi ca numai maine nu-i poimaine. Pupici
RăspundețiȘtergereAnto sa ma inveti si pe mine sa fac trandafiras din ala!
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel!
RăspundețiȘtergereInsa scosu' samburii la 800 g de cirese m-ar pune in maare dificultate :))
De poveste-i tarta asta, minunata! L-ai rasfatat pe Edi ;-)
RăspundețiȘtergereEu nu pot sa-l dau pe Tudor nici macar o zi...nu pot sa traiesc fara "soarele meu".
Ralu.. sunt tare simplu de facut.. Nu stiu cum as putea arata altfel decat printr-un video..
RăspundețiȘtergereEdith multumesc tare. Mi-am luat masina de scos samburii si sincer se vede diferenta in timpul pierdut.. Pupici
Liana inteleg perfect ce zici. iar cand nu ai cum proceda astfel.. parca doare si mai mult .
O zi faina!
Tarta asta e divina! Multumesc tare pentru reteta! Am fost sceptica la inceput ca nu am folosit combinatia cirese migdale dar m-ai convins imediat cum am gustat-o ! Nu mai zic de barbata-miu care a ramas paf!! E minunata!
RăspundețiȘtergereCorina, ma bucur din suflet ca a fost pe gustul vostru! Combinatia e divina ;) n-am mintit ;)) .. cum zice Edu.. nu vreau sa-mi creasca nasu mare ;) Pupici
ȘtergereTARTA CA TARTA PINA LA URMA E DELICIOASA.DAR SUFLETUL TAU A ALUNECAT PRINTRE LITERE SI MI-A PICURAT IN SUFLET.IM...CE BINE A FOST...ESTI DIAFANA,INTELIGENTA SI CALDA...MULTUMESC PENTRU TOT.
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Daca ti-am fost de ajutor in vreun fel.. sunt si mai happy! Pup cu drag
Ștergere