(foto sus e un later edit dupa fix un an de la publicarea acestei retete) me haaappyyy !!;))
The yummiest food ever.. parol! Si vecinii mei garanteaza pe barba lor asta!! Miroase pana la 10 a cartofi noi la cuptor imbatati in arome suprinzator de grozave, maxim de geniale le-as numi eu ! Si cum timp n-am de gateli, iar imparatia busuiocului s-a ridicat la cer .. hapciu.. initial era mai mititel ;) am zis ca-i musai sa-mi bucur si azi sufletul si trupul, ca de fiecare data cand fac nebunia asta la tava..
Gandul mi-e si la draga de Flory care gazduieste Provocarea lunii Iulie.. de la care-n vecii vecilor nu voi lipsi:)
First, aveti nevoie de 1 kg de cartofi noi curatati si taiati pe din doua daca's mai mari, daca nu - intregi.. Ii cantariti dupa ce ii curatati. Ii spalati bine, ii scurgeti de apa stropind totul in chiuveta cu ei, dar nu-i puneti fereasca sfantul pe un prosop de hartie.. Nu, ii puneti asa umezi intr-un bol, ii blagosloviti cu 1 lingurita cu varf sare de mare, ii amestecati bine si lasati-i sa sada deoparte.
Asta-i jardiniera mea.. lasati-mi spatiu de desfasurare sa ma laud... De la stanga la dreapta.. cimbru, patrunjel si minunatul busuioc!
Pregatiti - spalati - coafati niste frunze de cimbru.. cum vedeti voi in poza.. cam un pumn plin cu cimbru as zice eu... vreo 5 - 6 fire de busuioc, 4 catei de usturoi, 100 grame unt, 6 cuburi zahar brun si.. sa bata tobele va rog.. o lingurita cu varfff cu unt de arahide. . la 5 ron in Cora.. parol!!
Bagati toate ingredientele astea intr-un blender, mixati-le bine pana se formeaza minunata pasta.. si imbracati cartofii cu ea.. Sa nu care cumva sa aruncati apa stransa in bolul ala, ca ma suparati... Dati bine bine cartofii cu crema, bagati-va mainele in toata treaba asta ca nu musca.. puteti sa si degustati...
Cuptorul fiind deja incins, puneti o foaie de copt intr-o tava, aruncati cartofii acolo, avand grija sa nu-i permiteti sosului sa curga din hartie-n tava .. Deci puneti o bucata mai mare - nu faceti economie.. acoperiti cartofii cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru 30 - 40 minunte - 1 ora la 190 grade.. depinde de cuptor.. Pe ultima suta de metrii, ii lasati descoperiti.. pentru crusta ;) Ai mei au facut-o chiar daca au fost incotosmanati cu hartia de copt.
Va dati seama dupa miros cand sunt gata... se aud clar si bataile in teava.... "vecina iar faci cartofi la tava?? ";) Da mah da .. poveste mare cu acesti cartofi.. ce mai..
Si pentru ca e sezonul cartofilor noi.. va recomand :
Cartofi taranesti si carnati la cuptor si incercati
Ratatouille - ca tot e vara ;)
Am pus poze.. sa fie pentru toata lumea!! Ca-s prea buni, sunt maxim de buni! Am zis!! Cartofii astia i-as manca pentru tot restul vietii: mic dejun, pranz si cina, de luni pana vineri.. Sambata - duminica vad eu ;)
Reteta imi apartine.
vai ce buni sunt!!!! ... le simt si eu mirosul ;) ...
RăspundețiȘtergeremai Antonina,esti grozava! Multumim pt postare! Mie niciodata nu mi-a rezistat rozamarinul,nici cand l=am plantat eu,nici cumparat de la Kaufland ! Vacanta placuta! ;)Drum bun si petrecere frumoasa!
RăspundețiȘtergereprimul venit,primul servit,da?as vrea sa iti laud cartofii dar sunt ocupata sa-mi sterg saliva.arata demential!!!iar imi vine sa mor de ciuda ca nu s-a inventat teleportarea :((
RăspundețiȘtergerein alta ordine de idei,iti doresc concediu placut ,zile pline de soare si distractie cat cuprinde.sa nu ne uiti si sa te intorci la datorie plina de energie si forte noi.pupam!!!
Antonina , astia da cartofi, am venit dupa miros. Odihna placuta si o bronzare faina! Puup!
RăspundețiȘtergereNu pot refuza asa cartofiori aromati!...Super gustosi!!!...Pup!
RăspundețiȘtergereumfla-te in pene sunt super!!!!meriti!!!
RăspundețiȘtergereTare bine le mai sta in cosuletul de hartie. Inca n-am folosit untul de arahide in astfel de combinatii, dar m-ai convins sa incerc. Vacanta placuta!
RăspundețiȘtergereSa mai intorc cartofii in tava?
RăspundețiȘtergerechiar
ȘtergereVecina, dai si mie?:))
RăspundețiȘtergereS-o crezi tu ca miroase pana la 10!A ajuns pana la mine,cred ca-i probez zilele astea.Multumesc mult!Minunati!Te pupic si-ti spun inca o data drum bun si distractie placuta!O sa-mi fie dor de tine,pupici muuulti! <3
RăspundețiȘtergereCat sunt un vis pur si simplu! noi suntem innebuniti dupa ei.. E unul din felurile la care nu mai cere Marius carne... ii mananca asa. ;)) Pupici
RăspundețiȘtergereAna sa stii ca inca n-a murit si am ghiveciul de hmm cred 2 saptamani.... inca sunt toate in viata.. ;)) Multumesc tare! te pup
Sarah cu mare drag pe toata lumea!! sunt dementiali.. offf imi pare rau ca nu puteti simti si gusta asa de la distanta !;)) Te pup
Adela sunt un must do! :)) Multumesc tare . Pup
Licuta sunt tare lovely! pup
Anonim multumesc ! sunt minunati cartofii in combinatia asta... eu n-am nici o vina ;))
Elena multumesc frumos!..sunt delicioasi!!! Pupici multi
Claudia pe scurt: cartofii i-am cantarit dupa ce i-am curatat; iar lingurita cu sare trebuie sa plina .. musai.. cu super varf ;); timpul de coacere e si-n functie de cuptor.. Dai pe puterea mare 190 cum am zis eu acolo si daca mai e nevoie sa stea mai mult de 40 minute... ii mai intorci pe cealalta parte putin si scoti oricum foaia de copt. Dar eu nu am intors nimic... I-am lasat mereu cu foaia de copt pe puterea mare si cand mirosea in casa de nu mai puteam rezista... i-am scos din cuptor si i-am mancat as zice imediat.. Imi curgeau balutele cand faceam poze ;))) Pupici
Gabyta iti dau iubita! dupa ce mi-ai aratat pulpele alea ale tale. .iti dai seama ca nu mai zic nimic. tac si fac ;)) Pupici
RăspundețiȘtergereFlory multumesc tare! Sunt foarte buni.. si sper sa le plac tuturor asa cum ne plac si noua!!! Acum gata... merg la maaaaaaaaaaare mai!! :))))))))))))) VA PUP PE TOTI!!!! SA FITI CUMINTI :)))
Am ajuns cam tirziu,dar tot am mai gasit macar un cartof,of altadata stau la pinda.Vacanta placuta.
RăspundețiȘtergereCe bine arata, de-ti lasa gura apa! Nu imi place in mod deosebit sa gatesc, dar modul in care ai explicat cum se fac te determina sa bucataresti!P
RăspundețiȘtergereFoarte aratosi cartofiorii. Aici m-ai atins la coarda sensibila - am o mare slabiciune la cartofi. Ii fac si eu cu rozmarin si ulei de masline, dar reteta ta e mai elaborata. Se incearca !!!
RăspundețiȘtergereO obiectie la jardiniera - daca vrei, sa-ti supravietuiasca rozmarinul, scoate-l de linga patrunjel si busuioc. Ultimele sint mari iubitoare de apa, pe cind rozmarinului, nu-i place multa apa . Impreuna n-o sa le mearga bine.
Sa ai parte, de un concediu minunat, sa petreceti de minune si sa te intorci cu puteri noi ! Te sarut !
nu-mi aduci si mie ? parca ziceai ceva...de mare !
RăspundețiȘtergeredeliciosenii, nu alta! si felicitari pentru jardiniera :)
RăspundețiȘtergereSi daca n-am unt de arahide, ce fac ?! ca roni am, dar unt, nuuu... iti trimit cartofi din gradina proprie, asa vreo citeva kg, iar tu imi trimiti doar o tava, gata preparata, doar sa maninc si sa ma ling pe botic ?! hmmm, mai bine te invit la mine, ca altfel se racesc... Pupici si-o duminica frumoasa... fara cartofi, da ?!
RăspundețiȘtergereCe rumeni, ce frumosi si ce prezentare minunata.
RăspundețiȘtergerePup si o zi frumoasa!
No, poti sa te umfli-n pene ca fain i-ai mai rumenit!
RăspundețiȘtergereAnto am lipsit un picutz din peisaj(ti-am scris pe mail de ce) si numai si numai bunatati am gasit. Arata delicios cartofiorii astia :). De abia astept sa-i testez :D. Pupici
RăspundețiȘtergereMmmmm,ce bine poate sa arate!
RăspundețiȘtergereDeci ...cartofii sunt belea ...ca e la moda cuvantul :)) , sunt "notati" , iar felul tau de a povesti este si mai belea , sa tot citesti sa-ti faci ziua mai buna.
RăspundețiȘtergereCei mai minunati cartofi...pentru gustul meu am sa scot cimbrul este singurul condiment pe care nu-l agreez...pupicei arata bestial!!!
RăspundețiȘtergereAnto, m-ai innebunit cu blogul tau. Toata dimineata tb sa intru sa vad ce a mai postat Anto :) Ma omori cu pozele astea apetisante! Cred ca sotului meu i-ar place tare cartofii astia, ptr ca el e fan unt de arahide
RăspundețiȘtergereMMMmmm, cu unt de arahide si zahar brun nu am incercat...da-i pun pe lista! puup
RăspundețiȘtergereDe vis sunt cartofii astia ai tai!
RăspundețiȘtergereArata tare bine. Dupa ce trece caldura incerc si eu. Acum mi-e groaza sa dau drumul la cuptor
RăspundețiȘtergereSunt indragostita iremediabil!!! Si iubitul meu la fel. Am pregatit cartofii astia si i-am servit cu niste pulpe la cuptor! Nu-ti zic ce bataie a fost pe cartofi! nu-mi amintesc sa fi mancat vreodata niste cartofi atat de deliciosi! suculenti din cale afara !! cum spuneam suntem indragostiti!! multam tare iubita pentru reteta!!!
RăspundețiȘtergereTi-au iesit extraordinar de frumosi!O seara buna.
RăspundețiȘtergereMirela multumesc frumos! m-am intors;(( Pupici
RăspundețiȘtergereMaria sunt minunati cartofeii .. taare buni ! ma bucur ca ti-am facut pofta! sa-mi spui daca i-ai pregatit ;) pupici
Dani am facut o greseala cu rozmarinul , era cimbru.. dar na.. mai greseste omul ;) nu stiu ce mi-a venit! eram setata pur si simplu pe rozmarinul de langa cimbru;)0 Pupici si multumesc tare.. A .. si sa stii ca rozmarinul mi-am murit si chimenul .. dupa o saptamana de neudat ..Le-am pus multa apa cand am plecat, dar din pacate sunt moarte ...
Coco deja m-am intors ;(( Dar mai fac o portie si-ti aduc!
Zazu multumesc frumos!
Daniela sunt atat de buni tocmai din cauza untului de arahide.. le da o aroma aparte.. Sunt senzationali ;)) Pupici
Maria multumesc frumos! sa-i incerci! sunt taaare buni;) pup
Teo multumesc tare! nu eu.. cuptorul e de vina ;)
Raluca o sa fie terminat Bogdan cand o sa-i pregatesti.. Sunt dementiali! pupici
Maya multumesc frumos!
Dorina multumesc tare mult!! ma bucur ca-ti place si si ;)) Pupici
Ruxy hmm.. e o bunatate cu cimbru.. si celelalte ingrediente.. Dar musai sa nu scoti untul de arahide! pupici
Betty ma bucur tare mult si multumesc frumos!! Sunt minunati cartofii! marius e turbat dupa ei ! pupici
Liana sunt minunati! pup
Miha multumesc tare!
Culinara vei fi surprinsa de gustul lor! sunt savurosi rau! pupici
Emilia ma bucur tare ca va plac!! multumesc frumos! si noi suntem indragostiti! pupici
Haplea multumesc mult!
Anto mi-au iesit niste cartofi, de ... toata bunatatea, mai mai sa moara vecinii =)). Bogdan n-a stiut ca faceam eu si "adulmeca" pe la geam si zicea "hhmmm, cine o face friptura de aia asa cu mirodenii =))" Pupici
RăspundețiȘtergereRalu ma bucur tare! hihi.. asa zice si Marius ca ii fac.. ca au gust si miros de carne ;)) Pupici
RăspundețiȘtergereDaaaa, si dupa ce i-am spus ca nu e de la vecini, e chiar de la noi, a avut asa o sticlire in ochi =)) si se tot invartea pe langa cuptor :D
RăspundețiȘtergere:)) Parca va si vad :) minunata imagine ! va imbratisez cu mare drag!
RăspundețiȘtergereSuper retete ai Antoni
RăspundețiȘtergerePUP
Anonim multumesc frumos! sper sa incerci cateva ;) Cartofii astia de ex sunt dementiali ! pup back
RăspundețiȘtergeresunt în transă. i-am făcut. acum. după ce am tînjit două zile cu gîndul la ei. tot ceea ce pot să spun după această experienţă este că: nemernicul ăla de Montignac, care a blamat cartofii in fel şi chip, cu siguranţă şi-ar smulge părul din cap şi şi-ar pune pe loc toate lucrările pe foc, dacă ar gusta un singur crumpel făcut după reţeta ta!
RăspundețiȘtergerevoi posta şi eu rezultatul meu crumpeistic pe noul meu blog de tontolomac zilele acestea, cu plecăciunile de rigoare.
acestea fiind zise, mă înclin, Antonina!
Mi-as dori si eu sa stau in bloc cu tine...))) Super deliciosi! De abia astept sa ii incerc!
RăspundețiȘtergereBogdan multumesc de vizita ! Ti-am vazut casuta, am mancat niste pizza la tine.. si ti-am zis vin sa vad daca te tii de cuvant ;)) Ma bucur tare ca ti-au placut cartofii.. Si noi si toti vecinii mei suntem in limba cand ii prepar.. din pacate ei se satura mirosind ;) Ai dreptate cu Montignac... a murit sa ma ierte Cel de Sus fara sa stie care-i cea mai buna papica ever ;)) Cat despre mancarea Monti.. trage un ochi la ardei umpluti Monti.. o sa-ti placa rau de tot.. Si mai am o droaie.. dar nu le-am postat.. Oare e cineva interesat?? O saptamana excelenta Bogdan!
RăspundețiȘtergereFancy Cake sunt deliciosi... SUnt un must do definitely!! enjoy!
draga mea..... tocmai ce i-am bagat la cuptor cartofiori astia, si numai degustand pasta... cred ca TE IUBEEESC!!!!! :))) sotul meu foarte sceptic, cu prea muuuulte comentarii la adresa incercarilor mele, dupa ce a gustat pasta a spus cred ca numai cartofi din astia o sa mancam de aici inainte:)) de abia astept sa ii papam. multumiiiiim.
RăspundețiȘtergereGiovanna sunt atat de bucuroasa ca i-ai incercat!! Si noua ne plac maxim!! Ma bucur tare ca v-a ademenit pasta si mirosul ;) Sa-mi spui care a fost finalitatea dupa coacere ;) Te pup
RăspundețiȘtergereAntonina, arata super bine. Cu siguranta on my to do list!!! Te pup
RăspundețiȘtergereVreau cartofi noi sa incerc si eu minunatia asta :)
RăspundețiȘtergereAntonina, multumesc pentru reteta! Sunt minunati cartofii noi preparati dupa metoda ta!
RăspundețiȘtergerePe mine m-ai castigat de "enorias" :).
Carmen, ma bucur tare mult! Sper sa te atraga toate ;) Sa incerci si reteta de cartofi cu laptte de cocos si coaste de porc - dementiala. Sper sa fie si pe gustul tau. E tot la capricii yuummy ;) O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereArata minunat cartofii tai! atat de apetisanti!
RăspundețiȘtergereda asa e
Ștergeree foarte buna reteta
RăspundețiȘtergerete rog spune´-mi si mie cum faci de ai asa frumos cimbrul si busuiocul acela ca si eu am oregano si busuioc si asa defrumos erau cand ia-m cumparat si acuma...sau vestejit ...nu stiu unde sa ii mai pun ce sa le mai fac sa cresca frumos si bine, te roggggg ajuta-ma din suflet. ioana -adresa de mail ioanafagadariu-arond-yahoo.com
RăspundețiȘtergereAratata super si sunt foarte gustosi acesti cartofi
RăspundețiȘtergereTare as vrea sa incerc si eu reteta... dar acuma tin post... merge cu margarina in loc de unt? Merci
RăspundețiȘtergereDa, merg si cu margarina. Ii poti incerca. Post usor !
ȘtergereCe minunatie ai putut crea aici ...
RăspundețiȘtergereAntonina , ce mai faci , cum esti ? te imbratisez ... sa-ti dea Dumneazeu putere si mult bine .
PS Revino , iti simt lipsa postarilor tale detaliate si pline de veselie ... REVINOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO si incearca sa-ti fie bine