16 iulie 2011

Cartofi noi la cuptor cu cimbru si busuioc


(foto sus e un later edit dupa fix un an de la publicarea acestei retete) me haaappyyy !!;))

The yummiest food ever.. parol! Si vecinii mei garanteaza pe barba lor asta!! Miroase pana la 10 a cartofi noi la cuptor imbatati in arome suprinzator de grozave, maxim de geniale le-as numi eu ! Si cum timp n-am de gateli, iar imparatia busuiocului s-a ridicat la cer .. hapciu.. initial era mai mititel ;) am zis ca-i musai sa-mi bucur si azi sufletul si trupul, ca de fiecare data cand fac nebunia asta la tava.. 


Gandul mi-e si la draga de Flory care gazduieste Provocarea lunii Iulie.. de la care-n vecii vecilor nu voi lipsi:)


Notati asa:
First, aveti nevoie de 1 kg de cartofi noi curatati si taiati pe din doua daca's mai mari, daca nu - intregi.. Ii cantariti dupa ce ii curatati. Ii spalati bine, ii scurgeti de apa stropind totul in chiuveta cu ei, dar nu-i puneti fereasca sfantul pe un prosop de hartie.. Nu, ii puneti asa umezi intr-un bol, ii blagosloviti cu 1 lingurita cu varf sare de mare, ii amestecati bine si lasati-i sa sada deoparte. 

Asta-i jardiniera mea..  lasati-mi spatiu de desfasurare sa ma laud... De la stanga la dreapta.. cimbru, patrunjel si minunatul busuioc!


Pregatiti - spalati - coafati niste frunze de cimbru.. cum vedeti voi in poza.. cam un pumn plin cu cimbru as zice eu... vreo 5 - 6 fire de busuioc, 4 catei de usturoi, 100 grame unt, 6 cuburi zahar brun si.. sa bata tobele va rog.. o lingurita cu varfff cu unt de arahide. . la 5 ron in Cora.. parol!!


Bagati toate ingredientele astea intr-un blender, mixati-le bine pana se formeaza minunata pasta.. si imbracati cartofii cu ea.. Sa nu care cumva sa aruncati apa stransa in bolul ala, ca ma suparati... Dati bine bine cartofii cu crema, bagati-va mainele in toata treaba asta ca nu musca.. puteti sa si degustati... 


Cuptorul fiind deja incins, puneti o foaie de copt intr-o tava, aruncati cartofii acolo, avand grija sa nu-i permiteti sosului sa curga din hartie-n tava .. Deci puneti o bucata mai mare - nu faceti economie.. acoperiti cartofii cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru 30 - 40 minunte  - 1 ora la 190 grade.. depinde de cuptor.. Pe ultima suta de metrii, ii lasati descoperiti.. pentru crusta ;) Ai mei au facut-o chiar daca au fost incotosmanati cu hartia de copt.

Va dati seama dupa miros cand sunt gata... se aud clar si bataile in teava.... "vecina iar faci cartofi la tava?? ";) Da mah da .. poveste mare cu acesti cartofi.. ce mai.. 



Si pentru ca e sezonul cartofilor noi.. va recomand :
Ratatouille - ca tot e vara ;)


Am pus poze.. sa fie pentru toata lumea!! Ca-s prea buni, sunt maxim de buni! Am zis!! Cartofii astia i-as manca pentru tot restul vietii: mic dejun, pranz si cina, de luni pana vineri.. Sambata - duminica vad eu ;) 






Reteta imi apartine.


55 de comentarii:

  1. vai ce buni sunt!!!! ... le simt si eu mirosul ;) ...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai Antonina,esti grozava! Multumim pt postare! Mie niciodata nu mi-a rezistat rozamarinul,nici cand l=am plantat eu,nici cumparat de la Kaufland ! Vacanta placuta! ;)Drum bun si petrecere frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. primul venit,primul servit,da?as vrea sa iti laud cartofii dar sunt ocupata sa-mi sterg saliva.arata demential!!!iar imi vine sa mor de ciuda ca nu s-a inventat teleportarea :((
    in alta ordine de idei,iti doresc concediu placut ,zile pline de soare si distractie cat cuprinde.sa nu ne uiti si sa te intorci la datorie plina de energie si forte noi.pupam!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina , astia da cartofi, am venit dupa miros. Odihna placuta si o bronzare faina! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot refuza asa cartofiori aromati!...Super gustosi!!!...Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. umfla-te in pene sunt super!!!!meriti!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare bine le mai sta in cosuletul de hartie. Inca n-am folosit untul de arahide in astfel de combinatii, dar m-ai convins sa incerc. Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa mai intorc cartofii in tava?

    RăspundețiȘtergere
  9. S-o crezi tu ca miroase pana la 10!A ajuns pana la mine,cred ca-i probez zilele astea.Multumesc mult!Minunati!Te pupic si-ti spun inca o data drum bun si distractie placuta!O sa-mi fie dor de tine,pupici muuulti! <3

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat sunt un vis pur si simplu! noi suntem innebuniti dupa ei.. E unul din felurile la care nu mai cere Marius carne... ii mananca asa. ;)) Pupici

    Ana sa stii ca inca n-a murit si am ghiveciul de hmm cred 2 saptamani.... inca sunt toate in viata.. ;)) Multumesc tare! te pup

    Sarah cu mare drag pe toata lumea!! sunt dementiali.. offf imi pare rau ca nu puteti simti si gusta asa de la distanta !;)) Te pup

    Adela sunt un must do! :)) Multumesc tare . Pup

    Licuta sunt tare lovely! pup

    Anonim multumesc ! sunt minunati cartofii in combinatia asta... eu n-am nici o vina ;))

    Elena multumesc frumos!..sunt delicioasi!!! Pupici multi

    Claudia pe scurt: cartofii i-am cantarit dupa ce i-am curatat; iar lingurita cu sare trebuie sa plina .. musai.. cu super varf ;); timpul de coacere e si-n functie de cuptor.. Dai pe puterea mare 190 cum am zis eu acolo si daca mai e nevoie sa stea mai mult de 40 minute... ii mai intorci pe cealalta parte putin si scoti oricum foaia de copt. Dar eu nu am intors nimic... I-am lasat mereu cu foaia de copt pe puterea mare si cand mirosea in casa de nu mai puteam rezista... i-am scos din cuptor si i-am mancat as zice imediat.. Imi curgeau balutele cand faceam poze ;))) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabyta iti dau iubita! dupa ce mi-ai aratat pulpele alea ale tale. .iti dai seama ca nu mai zic nimic. tac si fac ;)) Pupici

    Flory multumesc tare! Sunt foarte buni.. si sper sa le plac tuturor asa cum ne plac si noua!!! Acum gata... merg la maaaaaaaaaaare mai!! :))))))))))))) VA PUP PE TOTI!!!! SA FITI CUMINTI :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Am ajuns cam tirziu,dar tot am mai gasit macar un cartof,of altadata stau la pinda.Vacanta placuta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bine arata, de-ti lasa gura apa! Nu imi place in mod deosebit sa gatesc, dar modul in care ai explicat cum se fac te determina sa bucataresti!P

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte aratosi cartofiorii. Aici m-ai atins la coarda sensibila - am o mare slabiciune la cartofi. Ii fac si eu cu rozmarin si ulei de masline, dar reteta ta e mai elaborata. Se incearca !!!
    O obiectie la jardiniera - daca vrei, sa-ti supravietuiasca rozmarinul, scoate-l de linga patrunjel si busuioc. Ultimele sint mari iubitoare de apa, pe cind rozmarinului, nu-i place multa apa . Impreuna n-o sa le mearga bine.
    Sa ai parte, de un concediu minunat, sa petreceti de minune si sa te intorci cu puteri noi ! Te sarut !

    RăspundețiȘtergere
  15. nu-mi aduci si mie ? parca ziceai ceva...de mare !

    RăspundețiȘtergere
  16. deliciosenii, nu alta! si felicitari pentru jardiniera :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si daca n-am unt de arahide, ce fac ?! ca roni am, dar unt, nuuu... iti trimit cartofi din gradina proprie, asa vreo citeva kg, iar tu imi trimiti doar o tava, gata preparata, doar sa maninc si sa ma ling pe botic ?! hmmm, mai bine te invit la mine, ca altfel se racesc... Pupici si-o duminica frumoasa... fara cartofi, da ?!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce rumeni, ce frumosi si ce prezentare minunata.
    Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  19. No, poti sa te umfli-n pene ca fain i-ai mai rumenit!

    RăspundețiȘtergere
  20. Anto am lipsit un picutz din peisaj(ti-am scris pe mail de ce) si numai si numai bunatati am gasit. Arata delicios cartofiorii astia :). De abia astept sa-i testez :D. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. Deci ...cartofii sunt belea ...ca e la moda cuvantul :)) , sunt "notati" , iar felul tau de a povesti este si mai belea , sa tot citesti sa-ti faci ziua mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cei mai minunati cartofi...pentru gustul meu am sa scot cimbrul este singurul condiment pe care nu-l agreez...pupicei arata bestial!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Anto, m-ai innebunit cu blogul tau. Toata dimineata tb sa intru sa vad ce a mai postat Anto :) Ma omori cu pozele astea apetisante! Cred ca sotului meu i-ar place tare cartofii astia, ptr ca el e fan unt de arahide

    RăspundețiȘtergere
  24. MMMmmm, cu unt de arahide si zahar brun nu am incercat...da-i pun pe lista! puup

    RăspundețiȘtergere
  25. De vis sunt cartofii astia ai tai!

    RăspundețiȘtergere
  26. Arata tare bine. Dupa ce trece caldura incerc si eu. Acum mi-e groaza sa dau drumul la cuptor

    RăspundețiȘtergere
  27. Sunt indragostita iremediabil!!! Si iubitul meu la fel. Am pregatit cartofii astia si i-am servit cu niste pulpe la cuptor! Nu-ti zic ce bataie a fost pe cartofi! nu-mi amintesc sa fi mancat vreodata niste cartofi atat de deliciosi! suculenti din cale afara !! cum spuneam suntem indragostiti!! multam tare iubita pentru reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ti-au iesit extraordinar de frumosi!O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mirela multumesc frumos! m-am intors;(( Pupici

    Maria sunt minunati cartofeii .. taare buni ! ma bucur ca ti-am facut pofta! sa-mi spui daca i-ai pregatit ;) pupici

    Dani am facut o greseala cu rozmarinul , era cimbru.. dar na.. mai greseste omul ;) nu stiu ce mi-a venit! eram setata pur si simplu pe rozmarinul de langa cimbru;)0 Pupici si multumesc tare.. A .. si sa stii ca rozmarinul mi-am murit si chimenul .. dupa o saptamana de neudat ..Le-am pus multa apa cand am plecat, dar din pacate sunt moarte ...

    Coco deja m-am intors ;(( Dar mai fac o portie si-ti aduc!

    Zazu multumesc frumos!

    Daniela sunt atat de buni tocmai din cauza untului de arahide.. le da o aroma aparte.. Sunt senzationali ;)) Pupici

    Maria multumesc frumos! sa-i incerci! sunt taaare buni;) pup

    Teo multumesc tare! nu eu.. cuptorul e de vina ;)

    Raluca o sa fie terminat Bogdan cand o sa-i pregatesti.. Sunt dementiali! pupici

    Maya multumesc frumos!

    Dorina multumesc tare mult!! ma bucur ca-ti place si si ;)) Pupici

    Ruxy hmm.. e o bunatate cu cimbru.. si celelalte ingrediente.. Dar musai sa nu scoti untul de arahide! pupici

    Betty ma bucur tare mult si multumesc frumos!! Sunt minunati cartofii! marius e turbat dupa ei ! pupici

    Liana sunt minunati! pup

    Miha multumesc tare!

    Culinara vei fi surprinsa de gustul lor! sunt savurosi rau! pupici

    Emilia ma bucur tare ca va plac!! multumesc frumos! si noi suntem indragostiti! pupici

    Haplea multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  30. Anto mi-au iesit niste cartofi, de ... toata bunatatea, mai mai sa moara vecinii =)). Bogdan n-a stiut ca faceam eu si "adulmeca" pe la geam si zicea "hhmmm, cine o face friptura de aia asa cu mirodenii =))" Pupici

    RăspundețiȘtergere
  31. Ralu ma bucur tare! hihi.. asa zice si Marius ca ii fac.. ca au gust si miros de carne ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. Daaaa, si dupa ce i-am spus ca nu e de la vecini, e chiar de la noi, a avut asa o sticlire in ochi =)) si se tot invartea pe langa cuptor :D

    RăspundețiȘtergere
  33. :)) Parca va si vad :) minunata imagine ! va imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  34. Super retete ai Antoni
    PUP

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim multumesc frumos! sper sa incerci cateva ;) Cartofii astia de ex sunt dementiali ! pup back

    RăspundețiȘtergere
  36. sunt în transă. i-am făcut. acum. după ce am tînjit două zile cu gîndul la ei. tot ceea ce pot să spun după această experienţă este că: nemernicul ăla de Montignac, care a blamat cartofii in fel şi chip, cu siguranţă şi-ar smulge părul din cap şi şi-ar pune pe loc toate lucrările pe foc, dacă ar gusta un singur crumpel făcut după reţeta ta!

    voi posta şi eu rezultatul meu crumpeistic pe noul meu blog de tontolomac zilele acestea, cu plecăciunile de rigoare.

    acestea fiind zise, mă înclin, Antonina!

    RăspundețiȘtergere
  37. Mi-as dori si eu sa stau in bloc cu tine...))) Super deliciosi! De abia astept sa ii incerc!

    RăspundețiȘtergere
  38. Bogdan multumesc de vizita ! Ti-am vazut casuta, am mancat niste pizza la tine.. si ti-am zis vin sa vad daca te tii de cuvant ;)) Ma bucur tare ca ti-au placut cartofii.. Si noi si toti vecinii mei suntem in limba cand ii prepar.. din pacate ei se satura mirosind ;) Ai dreptate cu Montignac... a murit sa ma ierte Cel de Sus fara sa stie care-i cea mai buna papica ever ;)) Cat despre mancarea Monti.. trage un ochi la ardei umpluti Monti.. o sa-ti placa rau de tot.. Si mai am o droaie.. dar nu le-am postat.. Oare e cineva interesat?? O saptamana excelenta Bogdan!


    Fancy Cake sunt deliciosi... SUnt un must do definitely!! enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  39. draga mea..... tocmai ce i-am bagat la cuptor cartofiori astia, si numai degustand pasta... cred ca TE IUBEEESC!!!!! :))) sotul meu foarte sceptic, cu prea muuuulte comentarii la adresa incercarilor mele, dupa ce a gustat pasta a spus cred ca numai cartofi din astia o sa mancam de aici inainte:)) de abia astept sa ii papam. multumiiiiim.

    RăspundețiȘtergere
  40. Giovanna sunt atat de bucuroasa ca i-ai incercat!! Si noua ne plac maxim!! Ma bucur tare ca v-a ademenit pasta si mirosul ;) Sa-mi spui care a fost finalitatea dupa coacere ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  41. Antonina, arata super bine. Cu siguranta on my to do list!!! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  42. Vreau cartofi noi sa incerc si eu minunatia asta :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Antonina, multumesc pentru reteta! Sunt minunati cartofii noi preparati dupa metoda ta!
    Pe mine m-ai castigat de "enorias" :).

    RăspundețiȘtergere
  44. Carmen, ma bucur tare mult! Sper sa te atraga toate ;) Sa incerci si reteta de cartofi cu laptte de cocos si coaste de porc - dementiala. Sper sa fie si pe gustul tau. E tot la capricii yuummy ;) O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  45. Arata minunat cartofii tai! atat de apetisanti!

    RăspundețiȘtergere
  46. te rog spune´-mi si mie cum faci de ai asa frumos cimbrul si busuiocul acela ca si eu am oregano si busuioc si asa defrumos erau cand ia-m cumparat si acuma...sau vestejit ...nu stiu unde sa ii mai pun ce sa le mai fac sa cresca frumos si bine, te roggggg ajuta-ma din suflet. ioana -adresa de mail ioanafagadariu-arond-yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  47. Aratata super si sunt foarte gustosi acesti cartofi

    RăspundețiȘtergere
  48. Tare as vrea sa incerc si eu reteta... dar acuma tin post... merge cu margarina in loc de unt? Merci

    RăspundețiȘtergere
  49. Ce minunatie ai putut crea aici ...
    Antonina , ce mai faci , cum esti ? te imbratisez ... sa-ti dea Dumneazeu putere si mult bine .
    PS Revino , iti simt lipsa postarilor tale detaliate si pline de veselie ... REVINOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO si incearca sa-ti fie bine

    RăspundețiȘtergere