Am primit o comanda speciala pentru un botez de libelule si n-am stat prea mult pe ganduri.. Mai ales ca am niste ganduri marete cu dulcegaria asta... Dar intru deja in alta poveste, pe care poate o raportez maine ;))
Pentru inceput, notati ingredientele pentru cea mai faina ciocolata de casa ever ;) Asa i-am zis io ;) Intr-un vas puneti la fiert, la foc potrivit de iute, 450 grame zahar cu 150 ml apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere, setati musai cucu sa sune peste 5 minute... iar consistenta va fi intre densa si umeda .. adik perfecta zic eu ;)
Luati vasul de pe foc, puneti 10 ml esenta de migdale, 150 grame unt gras musai la temperatura camerei (eventual incalzit la microunde) ca sa nu raceasca compozitia si sa nu se formeze cocoloase si amestecati bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza tot si nu mai ramane nimic solid din el..
Apoi miscati-va dupa clepsidra si prafuiti lichidul ala cu 500 grame lapte praf si dupa plac intre 50 pana la 70 grame cacao.. Eu n-am vrut sa vad azi negru-n fata ochilor si l-am sarit din lista.. Dar voi faceti cu vreti..
Dupa ce ati amestecat bine laptele praf, aruncati si 100 grame alune de padure (zdrobite sau intregi), nuci, stafide si / sau ce mai vreti voi.. Eu am pus doar alune de padure (prajite si nesarate) si-apoi am zis stop !
Avand tava tapeta cu hartie de copt / sau folie alimentara (- eu n-am avut) nu va ramane decat sa aruncati in ea ciocolata, sa o intindeti bine pe toata suprafata si apoi sa va-narmati cu rabdare ca are nevoie de vreo 3 -4 ore de stat la rece.. Apoi, e necesar invitata remuscarea - de dupa - la masa, ca sigur nu va veti opri pana nu dati gata toata dulcegaria asta din tava ;)
O fragmentati dupa plac si va desfatati papilele cu the best chocolate ever ;)) Parol ! Parfumata, crocantoasa, alba ca spuma laptelui sau neagra ca pana corbului... Simpla, sau in mai multe straturi colorate si aromate.. dupa plac ! Asta e ideea de baza.. pornind de aici va faceti de cap !
Paula...bine ,bine si reteta???
RăspundețiȘtergereAm pus-o acum Paula.. scrisa repejor sa nu dau prea mari batai de cap ;) Pupici
RăspundețiȘtergerenice photos :)
RăspundețiȘtergereTare apetisanta ciocolatzica asta a ta! Mai ales ca ai mei is "morti" dupa combinatia de cioco cu alune de padure...Mersic fain de reteta draga Antonina si pupici de la Davella!
RăspundețiȘtergereAri multumesc !
RăspundețiȘtergereDavella multumesc de vizita! si mie imi place tare combinatia asta.. sper sa fie si pe placul tau ! Pupici
Yummy!...Vreauuuu!
RăspundețiȘtergereyay.super reteta.mi-a fatat mintea un pui de idee.stii la ce ma gandeam citind reteta?ciocolata ta alba minunata aromata putin cu sirop de menta,dar nu toata cantitatea ...si apoi turnata in forma intr-un model de zebra.asa-i ca n-am zis nimic coerent?nu-i bai ca iti arat curand la ce ma gandeam....hait maine fac ciocolata ca acum e trecut de miezul noptii si cheama omu' ambulanta sa ma duca la clinica de zambarati. pup tare,tare!
RăspundețiȘtergereVai ce bunatate ai facut tu aici antonia!!!!
RăspundețiȘtergeresuper!
te pup.
o seara frumoasa!
Mama mia cum arata....imi lasa gura apa.
RăspundețiȘtergereSuper pozele !
Pupici!
Licuta multumesc ... O inimioara de cioco e pt tine !
RăspundețiȘtergereSarah dar clar o sa iasa o nebunie .. abia astept sa vad.. Sper maine sa pun in aplicare si la ce ma gandesc eu.. Pupici
Dana, Mimmi va multumesc frumos ! pupici
Anto cum e consistenta? ca de aratat, e misto rau!
RăspundețiȘtergereImi place reteta ta. Nnu am mai facut cioco in casa din vremurile apuse, cand nu se gasea nimic prin magazine. Pozele sunt super. Pup!
RăspundețiȘtergereMama ne facea ciocolata de casa ,eu am incercat de citeva ori dar nu a iesit ,a iesit ca si o caramea ,dar o sa incerc reteta ta ,doar ca o sa pun cacao ,imi place neagra.Pup.
RăspundețiȘtergerece dulcegarie buna ai facut tu! eu am incercat tot alba cu cafea instanta si mi-a placut,dar uite ca nu ma gandisem sa pun si alune.
RăspundețiȘtergereMirela, eu eu zic sa incerci varianta asta de cioco...si vezi dupa daca mai trebuie sa elimini din unt...Pup
RăspundețiȘtergereM-ai topit total cu asta!
RăspundețiȘtergereIubesc ciocolata si a ta arata de milioane!!!
Duminica frumoasa!
Da, merci Anto ! Eu ti-am scris in miez de noapte ca ma ardea gandul sa o incerc de dimineata, da mi-am dat seama ca "dormi" la ora aia. asa ca am respectat reteta intocmai. acum e la racit, dar nu zic cate linguri am luat din ea.
RăspundețiȘtergereGabyta multumesc frumos ! O duminica frumoasa si tie !
RăspundețiȘtergereClaudia ma bucur ca ai pregatit-o .. Sa-mi spui daca iti place la gust.. abia astept ! eu sunt indragostita de ea.. pregatita exact la modul asta.. si Marius la fel.. El chiar acum o savureaza langa o cafea tare ;)) pup
Ciocolata de s-o mananci cu ochii in poze... merge numai bine pe zilele astea mai ploioase! Duminica frumoasa si racoroasa sa ai!
RăspundețiȘtergerevai cum arata !!!! ... trebuie sa incerc si eu varianta alba , pe cea neagra am facut-o ;)...superbe pozele !!
RăspundețiȘtergereAnto am fost plecata si nici n-am venit bine si eram deja conectata sa vad ce am pierdut :D. Daca aveam lapte praf, acum ma apucam de ea, dar iau maine :P, ca prea arata bine. Pupici
RăspundețiȘtergereXelomon multumesc tare... Ai dreptate cu vremea.. merge la cafea.. nu mai dormi.. stai si numeri "banii";)) pupici
RăspundețiȘtergereCat multumesc tare.. e foarte buna ! pup
Ralu sa ai pofta.. daca-ti place neagra.. baga si niste cacao.. maxim 70 grame.. eu zic ca-i destul.. Si mai pui ce vrei tu.. nuci, stafide, fructe confiate.. o nebunie de arome.. pupici
minunata...cioco alba...o sa incerc si eu...ca sunt fan cioco alba :)
RăspundețiȘtergereDaca-mi send-uiesti si mie niste lapte praf as fi foarte fericita,altfel ma multumesc sa vin sa privesc minunatia aici!te pupic mult!
RăspundețiȘtergereAm legat frigiderul cu lanturi :)))))))))) e dementiala ciocolata !! Te pup fata draga si merci mult !
RăspundețiȘtergereLa o asa dulcegarie nu ai cum sa zici nu!Super reteta...super prezentarea!
RăspundețiȘtergerepupici!
ah, cat de buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergeregrozav arata ! mai la toamna am s-o pun in practica!
RăspundețiȘtergereVa multumesc tare mult ! consistenta e perfecta si cu cat trec zilele e si mai buna.. Tocmai am mesterit cu ea o dulcegarie de vis :)... sper sa am timp zilele astea sa postez cat mai repede ;)
RăspundețiȘtergereAlice e musai ... ca-i buna rau ;)
Flory cu mare drag.. mai am o cutie.. ;) pup
Claudia ma bucur nespus... Eu multumesc tare mult ca ai mers pe mana mea ;)) pupici
Violette, Zazuza, Pansy multumesc frumos. E o minune dimineata dupa micul dejun la cafea ;) ca sa nu zic ca daca tot incepi in stilul asta.. merge si pe tot parcursul zilei :)) Pansy cum e in concediu? Eu intru abia in sept cand incepe piciul gradinita.. pana atunci va invidiez pe voi ;) Pupici
Minunata si ea si pozele !!! trebuie sa o incerc neaparat :)
RăspundețiȘtergerewow , ce bine arata! Oare ti-am spus ca ciocolata e preferata mea? Cred ca nu , dar afli acum! E super reteta ta iar pozele nu fac altceva decat parca sa te invite sa furi o bucatica!
RăspundețiȘtergereSpune-mi laptele praf are zahar in compozitie?
Am facut si eu cioco de casa dar cand am mancat-o am simtit cristale de zahar de la lapte si nu e tocmai bun. te pup:)
Lory e cu adevara grovaza.. si poate suferi zeci de arome .. in locul celei de migdale.. pe care eu o prefer peste toate celelalte... pentru ca-i da un gust divin de martipan ciocolatii.. Pupici
RăspundețiȘtergereGaby multumesc tare.. Ma bucur mult ca-ti place.. musai sa o incerci.. e divina.. Iar gustul si consistenta e din ce in ce mai buna.. asta daca rezista 2 -3 zile ;)) Cat despre laptele praf.. e simplu nu are cristale de zahar.. Pupici
Anto sunt extrem de suparata pe tine. Pai se poate sa ne pacalesti asa? Ne-ai zis ca e dementiala, delicioasa, super buna cioco. Ne-ai pacalit. Eu zic ca ciocolata asta e de fapt un etnobotanic adevarat. Eu am devenit dependenta de la prima bucatica. Sa vezi acum ce creste consumul de lapte praf =)). Ieri am facut cu stafide. Si vor urma: alune, nuci, cocos, migdale, fistic :D. Deci ai fost cam modesta cand ai laudat-o :P Pupici
RăspundețiȘtergereAi dreptate... m-am grabit si nu i-am subliniat importanta.. Ma bucur ca ai ridicat-o tu la adevarata valoare acum !! e minunata, nu?? pupici
RăspundețiȘtergereVreau si eu!Unde ne întîlnim? :D
RăspundețiȘtergereArata minunat!
Maya.. pe la mijlocul drumului cred ca ne-ar coafa pe amandoua...:) Mi-ar place clar!! chiar mi-as dori sa avem toate ocazia asta intr-o buna zi! pupici
RăspundețiȘtergereO da! Facui si eu mai alaltaieri, buna rau!
RăspundețiȘtergereCe buuuuna eee....
RăspundețiȘtergereCora, Miha subscriu ! pup dulce!!
RăspundețiȘtergeree bestialaaaaaaaaaa
RăspundețiȘtergerete pup cu drag :*
Amoush multumesc frumos! daca o faci sper sa-ti placa tare ! pupici
RăspundețiȘtergereCat de bine arata! trebuie sa o incerc si eu ...dar varianta cu cacao :)
RăspundețiȘtergereHi,hi...deci le-ai facut! ;-)
RăspundețiȘtergereVino cu ele in concurs, te astept cu drag:
http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html
vai, lesin.. :D
RăspundețiȘtergereAm incercat cu 600 de grame de zahar,200 de ml de apa,650 de grame de lapte praf,200 de grame de unt,esenta de vanilie,si alune de padure(crude),migdale si stafide dupa ochi...A iesit o minune :D
RăspundețiȘtergere