Zice-se ca pepenele galben are asa o disponibilitate genetica de a obtine o varietate de arome. Cercetarile sunt la inceput. Or fi ! Dar o inghetata cu pepene galben care sa surprinda maxim aroma intensa a acestuia in starea lui naturala e deja infaptuita aici ! Cercetarea asta e incheiata, omologata, ce certificat de calitate garantat pe barbita si burtica lu fii-miu si ofc pe mustatile :)) noastre ! Unde mai pui ca te scapa de orice stres de pe fata pamantului, ca-n clipele alea cand savurezi aceasta minunata inghetata ce-l contine, timpul sta in loc, iar totul e roz de portacaliu si ademenitor. Ingredientele pentru cea mai buna inghetata cu pepene galben vi le desfasor mai la vale, cu mare bagare de seama si va conjur sa o-ncercati! Veti fi panditi, vanati, amenintati daca va indreptati spre recipientul cu inghetata fara sa umpleti cupele pentru toate capeteniile casei voastre.. si uite asa se duce pink-ul de mai devreme ;) Si cand umplii cupele iar, e nunta mare cu intregul alai de arome... Parol !
First, sapati dupa miez intr-o jumatate de pepene galben, sa tot obtineti 600 grame pulpa. Il treceti prin furia blenderului si varsati pulpa astfel obtinuta intr-un recipient. Dar inainte de a-l baga in congelator blagosloviti pulpa cu: 1 lingura esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de migdale si 1 lingura esenta de rom! Eu am adaugat si o picatura colorant alimentar wilton portocaliu. Amestecati bine si bagati recipientul in congelator, timp in care va ocupati de restul ingredientelor.
Mai cu seama, puneti la incalzit 300 ml lapte cu 200 grame zahar. Mixati 3 galbenusuri cu 1 lingura cu varf dulce de leche, cat sa se incorporeze ingredientele. Dulcele de leche e cel pe care l-am preparat pentru reteta de Cheesecake, asa ca aveti planul de bataie acolo.
Apoi turnati laptele usor caldut peste galbenusurile mixate. Vasul cu toate ingredientele astea se intoarce iar pe foc - unul potrivit sa fie, amestecandu-le continuu cu o lingura de silicon sau lemn pana compozitia capata consistenta, avand grija sa nu se imbranzeasca. Eu am adus-o pana la punctul de fierbere si chiar un minut dupa am tinut-o pe foc amestecand mereu.. si totul a fost perfect! Apoi lasati compozitia asta la racit. Cam 30 minute cred ca i-am dat bilet de voie vasului pe gresia rece..
Separat mixati 200 ml frisca lichida (Hulala am folosit eu) si usor turnati peste frisca compozitia de mai sus, incorporand ingredientele.
Scoateti recipientul cu pulpa de pepene galben din congelator si impartasiti-o compozitiei formate in etapa anterioara. Amestecati cu grija savoarea care va imbata simturile inca din etapa asta, varsati amestecul format in recipient si puneti-l iar in congelator pentru 30 minute. Apoi scoateti cuva aparatului de inghetata de la rece, varsati continutul recipientului in ea, si lasati masinuta de inghetata sa-si faca treaba pentru 30 minute.
Dupa, incorporati in inghetata 100 grame cirese confiate, varsati iar inghetata in recipient si dositi-o in congelator cam pentru 30 minute pentru o inghetare completa !
Noi am servit-o imediat, pentru ca aparatul meu de inghetata e destul de functional inca, iar partea de jos a cuvei ma lasa sa ma rasfat cu o inghetata pe cinste dupa acele 30 minute, in acest caz vorbesc de minunatia asta:
Scoateti recipientul cu pulpa de pepene galben din congelator si impartasiti-o compozitiei formate in etapa anterioara. Amestecati cu grija savoarea care va imbata simturile inca din etapa asta, varsati amestecul format in recipient si puneti-l iar in congelator pentru 30 minute. Apoi scoateti cuva aparatului de inghetata de la rece, varsati continutul recipientului in ea, si lasati masinuta de inghetata sa-si faca treaba pentru 30 minute.
Dupa, incorporati in inghetata 100 grame cirese confiate, varsati iar inghetata in recipient si dositi-o in congelator cam pentru 30 minute pentru o inghetare completa !
Noi am servit-o imediat, pentru ca aparatul meu de inghetata e destul de functional inca, iar partea de jos a cuvei ma lasa sa ma rasfat cu o inghetata pe cinste dupa acele 30 minute, in acest caz vorbesc de minunatia asta:
Et voila!
Un complet de arome, care te poate trimite-n judecata daca nu cedezi din inghetata ta altora ;)
O vraja mai mare ca aceasta savoare nu veti mai intalni clar !
E o inghetata mirobolanta ce va fermeca pe vecie simturile intr-o zi minunata de vara !
Imi place,adika like,like,like!Si combinatia,si cupa dar mai ales inghetata!pupici!
RăspundețiȘtergereAnto cat de bine arata si pe caldurile astea iti vine sa mananci numai inghetata. Cupele astea de inghetata mi se lipisera de maini cand am fost saptamana trecuta in Metro, dar mi le-a dezlipit Bogdan instant. A zis ca pana cand nu ne mutam nu mai am dezlegare la nicio achizitie :(
RăspundețiȘtergereCine rezista la nebunia asta de arome?
RăspundețiȘtergeretrebuie urgent sa cumpar pepene.ieri m-a ucis Sara cu un tort cu mousse de pepene si azi boommm vine inghetata ta.vreau inghetataaaa!
RăspundețiȘtergerepupici
Pe cuvant...fara cuvinte!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereo seara minunata!!!
Waw ! ce combinatii de arome... ce culori...ce bunatate !o minunatie yumi,yumi.
RăspundețiȘtergereFacem schimb, tu imi dai un bol de inghetata, eu iti dai o felie de tort, tot de pepene. Ok?
RăspundețiȘtergereCe frumoasa culoare are... yamiii, ce buna trebuie sa fie, dar cum pepene galben am mincat cam putin anul asta, ma multumesc cu o inghetata virtuala... Apropo, ai cumva reteta de cirese confiate, ca am avut pe vremuri, in tineretea mea, dar am uitat-o... deh, virsta...
RăspundețiȘtergereFlory multumesc tare!! inghetata e un deliciu.. off ce pacat ca www nu percepe savoarea si nu o imprastie virtual pentru fiecare.. E absolut minunata! pupici
RăspundețiȘtergereRaluca nu stiu cat de bine arata, dar stiu ca-i absolut divina !! sa o incerci musai ! o sa mori de dragul ei ;)) Pupici
Teo e speciala ! merita incercata !
Sarah sa stii ca da! clar trebuie sa fie pe orice lista de to do! e minunata! pupici
Petronela multumesc tare! o seara minunata asemenea!
Lia e o combinatie de vis ! ma bucur ca-ti place! pupici
Sara clar facem targul ! ;) Nici nu incape indoiala ! pupici multi
Daniela am mancat la pepene o gramada si m-am indragostit de inghetata cu pepene, de sorbet.. dar din pacate n-am timp pentru toate sa le postez.. Sa stii ca n-am din pacate ! dar o sa dau sfoara in tara ;) sa vedem ce stie mami meu ;)) Pupici multi
I am in love :X:X. Gata m-ai lasat speechless...
RăspundețiȘtergereO înghetata fantastica,dar nici cupa nu e de lepadat!Excelent arata...totul!
RăspundețiȘtergereRalu ma bucur tare! si eu sunt pe veci!! sa vezi daca o gusti ce o sa zici.. de fapt nu cred ca o sa zici decat hmmmm hmmmmmm hmmmm ;;))) te pupic
RăspundețiȘtergereMaya multumesc tare! si mie imi place cupa mult ;) dar inghetata si mai si !;) pupici
Doamna, doamna, dati inghetata cu tot cu cupa, acasa?
RăspundețiȘtergereAnto zi-mi te rog ca minunatia asta merge si daca nu am masina de inghetata, ca ... stii am interzis la achizitii de genul asta, asta daca nu vreau sa dorm cu ele in pat :P! Pupici
RăspundețiȘtergereWuaw, ce aroma, imi place mult pepenele, si imi place si inghetata, nu stiu cum e aceasta combinatie dar arata tare bine, frumoasa cupa! Puup!
RăspundețiȘtergereGabyta ;)) hihi si mie imi place tare ! sunt doua la pachet ;) din Cora le-am luat! pupici
RăspundețiȘtergereRaluca merge cum sa nu. Clar va mai avea prin ea cristale de gheata daca nu o faci la masina ... dar e absolut minunata oricum ! Sa o scoti din 20 in 20 minute sa o bagi sub mixeri ca sa mai spargi cristalele !! abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit! pupici
Adela si noua ne place tare si si ! multumesc frumos ! pupici
fffff apetisant totul , dar cupa de unde ai scos-o mai? ... e bestiala , super de efect!!!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata..parca ii si simta aroma ...
RăspundețiȘtergerePupici !
ce culoare nemaipomenita !
RăspundețiȘtergereAntonina, tocami ce mi-ai suflat inghetata asta :))
RăspundețiȘtergereSi eu am facut, tot de pepene galben numai ca n-am apucat sa postez :))
intre timp m-am gandit sa o pun de-un profiterol pe weekend...cu ingheteta de pepene galben..pupici...
faina cupa aia ! sa-ti traiasca...
Alice i-o zic s-o postezi ca n-are cum sa fie identica ;) N-am suflat-o nimanui. Pana in we te tine? eu am terminat-o deja ;)) pupici
RăspundețiȘtergereCat multumesc tare! e de vis inghetata! cupa e de la cora! pupici
RăspundețiȘtergereMimmi ma bucur tare! pup
Coco sa stii ca da! Pupici
grozava trebuie sa fie, arata superb! Cat despre cupa si ea la fel,insa eu am interzis la achizitii de bucatarie,cica mi le instaleaza pe birou daca mai cumpar si cel mai mic bol :)))) Pupici,harnicuto!
RăspundețiȘtergereWoow, cat de bine arata, o prezentare excelenta!!!...iar inghetata sigur foarte, foarte buna! Pupici!
RăspundețiȘtergereAntonina, dulce de leche, pepene, ce bine suna!
RăspundețiȘtergereCE CULOARE FRUMOASA! DE VIS!
RăspundețiȘtergereAna multumesc frumos! Da, da.. si eu am interzis.. dar mi le mai ascund prin geanta ;)) ca am d-alea stil geamantan si mai scap cateodata ;)) Pupici multi
RăspundețiȘtergereNely multumesc . Sa stii ca-i grozava! Pupici
Mihaela da ..suna a visare cand o papi ;)) Pup
Cristin multumesc tare!! E minunata sa stii ;)
Antonia, vezi te rog, aici
RăspundețiȘtergerehttp://bucatarul-bun.blogspot.com/2011/07/inghetata-cu-pepene-galben-dulce-de.html
RUSINE pentru cei/cele care fac asa ceva.
Pupici!
Multumesc tare Nely! nu-mi vine sa cred !! i-am scris un comentariu sper sa se conformeze. Ce-i de facut in situatii din astea??
RăspundețiȘtergereYummy!!! Arata minunat!!!...Ador inghetata!
RăspundețiȘtergereCred ca e super inghetata asta! Nely esti tare! Cum ai gasit asa de repede inghetata postata pe alt site?
RăspundețiȘtergereLicuta, Gaby va multumesc frumos! e foarte buna... la noi e deja data uitarii ;)) nu mai e gram . Va pup
RăspundețiȘtergeregata s-a conformat....a pus link catre sursa...daca nu ai blogul indexat bine ...indexeaza-l mai bine si apari in fata celorlanti chiar daca te-au copiat...
RăspundețiȘtergeresalutare
RăspundețiȘtergeregasisem de dimineata aceasta reteta pe alt blog...cel de mai sus! acum am vazut ce si cum din comentarii...rusine! bine ca acum a scris sursa...e pe drumul cel bun!
Antonia, felicitari pt blog! MINUNAT! eu sunt varza in bucatarie dar blogul tau ma inspira! felicitari! Ramona
eu nu mai intru pe blogul tau dar nici tu pe al meu....eu promit ca nu mai copiez retete de pe alte bloguri ....dar daca aceste retete sunt toate facute de tine atunci eu sunt popa si tu presedinte
RăspundețiȘtergereAnonim 1 - Da am vazut ;) nu stiu cat de bine e indexat al lui sau al meu.. Nu apare primul, dar nu asta e problema... ci modul in care se copiaza retetele (nu doar ale mele) fara a se cere un acord .. in fine.. no comment.
RăspundețiȘtergereAnonim 2 - Asa am zis si eu rusine.. dar tot eu sunt fara cei 7 ani de acasa ;)) Multumesc frumos pentru cuvintele tale.. ma bucur tare ca retetele mele pot fi sursa de inspiratie..
Anonim 3 - recunosc ca sunt presedinte si admit ca esti POPA ;))
Anonim 3 - adik bucatarul bun la copiat.. ;) multumesc ca mi-ai scos reteta de pe blogul tau! ;) Si ma bucur taaare ca sunt atat de reusite retetele incat tie nu-ti vine sa crezi ca le prepar eu.. Ai dreptate mi le face Tigrut (adik motanul meu) si noi suntem capiati dupa el si retetele lui ;)
RăspundețiȘtergereAnto, hai ca eu abia acum am vazut comentariile astea :D. Pai mai Anto daca stiam ca e asa priceput Tigrut, il luam eu, dar nu mi-ai zis. Mi-ai zis doar ca face nazdravanii :P. Tare chestia cu tipul caruia i l-ai dat, care nu se supara daca ii tranteste televizorul in cap =)) Pupici
RăspundețiȘtergeresunteti penibile...pacat de blog....
RăspundețiȘtergereBuna, delicioasa reteta, ai putea sa pozstezi te rog, o reteta de cirese confiate? Nu gasesc pe nicaieri o reteta care sa arate ca in poza, ms
RăspundețiȘtergere