Va destainuiam acu ceva vreme cum m-am resuscitat singura cu o panna cotta dementiala cu menta si dulceata de cirese.. Si daa.. am platit pentru asta ;) Am facut noduri la cravata, am calcat o camasa .. deci clar nu mai pap ever panna cotta singura ;) Asa ca minunatia de mai la vale e cu dedicatie speciala pentru bossul cel mare, rascumparandu-mi clauza primordiala (din pacate verbala) subliniata la infaptuirea za actului ala: "eu nu o sa calc ever camasi, coz i rilli hate that!" Hihi.. si mamma am castigat iar.. slava tie panna cotta !
Notati asa, poate scapati si voi ca mine. Puneti pe foc potrivit un vas cu 500 grame smantana grasa de gatit, 500 ml lapte, 200 grame zahar, 4 stelute de anason si 2 linguri cu esenta de migdale.
Amestecati cu o spatula ingredientele fara sa aduceti lichidul la punctul de fierbere. Cand s-a incalzit destul turnati praful de gelatina, mai cu seama 20 grame si amestecati pana cand aceasta s-a topit complet. Puteti la fel de bine sa inmuiati inainte gelatina in cateva linguri de lapte, iese la fel de minunata oricum.
Daca e cazul luati vasul de pe foc si invartiti spatula prin minunatia aia.. pentru ca musai nu trebuie sa dea in clocot! Repuneti vasul pe foc amestecand continuu pentru o incorporare perfecta, avand grija sa nu fiarba 'nika. Si cam asta-i povestea. M-am suit pe-o iapa si v-am spus povestea panna cottei pe jumate.. urmeaza racirea completa si siropul de mure - na si cealalta parte ;) .
Deci, turnati lichidul cald in cupe, il lasati putin sa se raceasca, apoi la frigider cu el cam pentru 3 - 4 ore si gata prima parte.
Notati asa, poate scapati si voi ca mine. Puneti pe foc potrivit un vas cu 500 grame smantana grasa de gatit, 500 ml lapte, 200 grame zahar, 4 stelute de anason si 2 linguri cu esenta de migdale.
Amestecati cu o spatula ingredientele fara sa aduceti lichidul la punctul de fierbere. Cand s-a incalzit destul turnati praful de gelatina, mai cu seama 20 grame si amestecati pana cand aceasta s-a topit complet. Puteti la fel de bine sa inmuiati inainte gelatina in cateva linguri de lapte, iese la fel de minunata oricum.
Daca e cazul luati vasul de pe foc si invartiti spatula prin minunatia aia.. pentru ca musai nu trebuie sa dea in clocot! Repuneti vasul pe foc amestecand continuu pentru o incorporare perfecta, avand grija sa nu fiarba 'nika. Si cam asta-i povestea. M-am suit pe-o iapa si v-am spus povestea panna cottei pe jumate.. urmeaza racirea completa si siropul de mure - na si cealalta parte ;) .
Deci, turnati lichidul cald in cupe, il lasati putin sa se raceasca, apoi la frigider cu el cam pentru 3 - 4 ore si gata prima parte.
Glazura am pregatit-o simplu din mure congelate ca proaspete n-am gasit - musai pentru Provocarea Lunii Iulie, pe care o gazduieste draga de Flory! Adicatelea am fiert 300 grame mure cu 60 grame zahar si o lingura cu zeama de lamaie, dar le-am storcosit bine inainte cu mixerul..
Puteti folosi orice combinatie doriti de fructe de padure, eu din pacate n-am mai gasit nimic. Dupa ce am rasturnat panna cotta pe farfurie, am ornat-o frateste cu fericirea asta varatica de mure.
Puteti folosi orice combinatie doriti de fructe de padure, eu din pacate n-am mai gasit nimic. Dupa ce am rasturnat panna cotta pe farfurie, am ornat-o frateste cu fericirea asta varatica de mure.
ce arome, se simte deja prin monitor! :)
RăspundețiȘtergereSuperba panna cotta, eu inca nu am facut pana acum, daca iti vine sa crezi :) si ma tot uitam la paharele tale, ca am si eu identice si ar trebui sa le umplu cu ceva bun :) Pupici multi cu drag!
RăspundețiȘtergereAnto si eu urasc sa calc, dar uite ca mi-ai dat o idee cu panna cota =)), dar repet, se impune achizitionarea cupelor :P. Arata tare bine si sigur M nu s-ar fi lasat convins decat daca gustul e divin :). Pupici
RăspundețiȘtergereTare, tare apetisanta!
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata panna cotta, ca nu prea ma omor dupa gelatinoase, dar..ma bate un gand :d :)))
Pupici, Anto! Zi minunata!
O minunatie!Unul dintre cele mai bune deserturi,mai ales ca se poate face in diferite combinatii.Te pup si -ti multumesc!
RăspundețiȘtergereChiar ca viva la panna cotta, ca prea buna e, iar a ta arata prea bine, prea ca la tara :)). Imi dai mie inimioara? :D. Te pup, sa ai o zi frumoasa ca panna cotta asta :).
RăspundețiȘtergereOau, mai dat gata Anto , ce culoare, te invita la panna cota , pastreaza-mi si mie , te rooooogg! puup!
RăspundețiȘtergereMai fata.. eu ti-am zis demult Marry me, dar n-ai vrut sa ma auzi!!
RăspundețiȘtergereNu, ca acest blog ar trebui interzis, creaza dependenta, este prea frumos si gustos ceea ce faci. Petrec prea mult timp uitandu-ma pe el. Nu zau, am dreptate?
RăspundețiȘtergereFrumoasa combinatie!Trezeste pasiuni deja:)
RăspundețiȘtergeredelicioasa panna asta si prezentarea,desigur:) Pofte asa de dimineataaaaa ...
RăspundețiȘtergereSi eu urasc sa calc in general si camasi in special :)) Pupici
Mihaela ma bucur ca-ti place! e minunata! pupici
RăspundețiȘtergereAlina multumesc frumos! pai atunci e musai sa le folosesti ! pup
Ralu da da si eu urasc asta maxim ;)) Deci ai vazut strategia.. aplic-o ;00 pupici
Gabyta merita !! pupici
Flory multumesc tare!! o zi frumoasa
Ralu iti dau inimioara clar!! Multumesc tare .pupici
Adela sarumana ! Pastrez cum sa nu ! pup
S...;)) no comment !
Vasi nu pot decat sa ma bucur!! multumesc tare.. si sper sa ma urmaresti si de acum incolo.. cine stie cat ma tine;)) Pupici
Teo multumesc mult! o zi frumoasa
RALUCA LA MUUULTI MUULTI ANI!!! SA NE TRAIESTI IUBITA!!
RăspundețiȘtergerePacat ca stai asa departe de mine :( Foarte buna si gustoasa..numa din poze :P
RăspundețiȘtergereWow cum arata!!!ce-mi place cupa, superb!
RăspundețiȘtergerete pup.
o zi minunata!
vaaaaaaaaaaai! ieri am trecut in fuga pe la tine sa lesin langa inghetata aia, azi colapsez langa panna cotta :)))
RăspundețiȘtergereVai, cat de bine arata. Cu fructe de padure cred ca e divina!
RăspundețiȘtergerePup!
hmmm, ia sa vedem daca la noi merge asa, ca ieri am calcat pana m-am plictisit :)) noroc am stat la tv, ca altfel nici jumate din lucruri nu biruiam :D
RăspundețiȘtergeredar pentru asa panna cota superba, cred ca as mai calca o data :)))
Nu stiu cine-i za boss cum ii zici tu, dar daca n-ar fi te-as cere de nevasta ! Imi placi prea mult !!!
RăspundețiȘtergereSa nu uit ! As calca si pentru tine. Ce zici de asta?
RăspundețiȘtergereBetty multumesc frumos.. Da pacat.. as putea papa si eu din dulcegariile tale ;) Pupici
RăspundețiȘtergereDana multumesc tare! cupele chiar sunt de efect vad ;) Pup
Zazu ma bucur tare ca-ti place !! o zi frumoasa foc!
Ancuta e de vis cu fructe de padure. Multumesc tare! pup
Carmen cat esti de harnicuta!! toata stima !! eu urasc sa calc!! urasc, urasc, urasc !!! ;)) Ma bucur ca-ti place panna cotta! pupici multi
Raul ;)) no comment . Cat despre calcat.. ce sa zic.. le primesti si asa fara maritis ?? ;))
sunt atatea bunatati pe care inca nu le-am incercat , mereu zic ca mi-ar mai trebui o viata sa fac tot ce-mi doresc !!!!
RăspundețiȘtergerearata nemaipomenit !!!
wow! l-ai naucit. bravo fimeie! :))
RăspundețiȘtergeren-am facut panna cotta pana acum...canu prea ma obor dupa creme din astea tremuratoare :))) dar arata prea bine sa nu merite macar o data in viata :))
so, tot n-ai zis, sau poate n-am observat io...de unde ti-ai zamislit asa o cupa?
pupicei cu mare drag
Cat asa-mi zic si eu!! sa curga timpul in slow motion ca sa fac tot ce-mi doresc;) Ma bucur ca-ti place . Pupici
RăspundețiȘtergereeu am sa pap numai niste mure d-alea...cu ovaz..ca la cai..serios...m-am saturat de la tine cu restu...(as vrea io si restuuu...da' sunculitele ? )
RăspundețiȘtergereAlice multumesc frumos! Sa stii ca merita si ai sa vezi ca nu numai o data.. ;)) Cupa am luat-o din Cora. De fapt sunt doua intr-o cutiuta. Sunt tare frumoase si foarte mari.. Te saturi din una! ;) Pupici
RăspundețiȘtergereCoco multumesc tare.. A fost o vreme cand am mancat si eu mure cu orez.. dar mi-am curmat-o brusc.. ca nu mai suportam ;)) Al meu se balacea in bunatati.. si eu ca la cai.. cum zici tu ;)) Lasa sunculitele .. ce-s alea ?? avem noi asa ceva?? suntem niste divete ;)) pup
Arata super, super bine iar combinatia... doamne da ce-mi place !!!!!!!!
RăspundețiȘtergerePup draga mea si fug de-aici ca nu mai poci privi...
arata super! super cupă! N-am facut niciodata panna cotta :( nu ne plac dulciurile ce au in compozitie geletina! arata foarte bine desertul tau! Te pup :)
RăspundețiȘtergereaha...deci ai papat si tu...ovaz de-ala...cand nu oi mai suporta , ma opresc...si trec la zacusca ta ..:)))
RăspundețiȘtergereLia ma bucur tare ca-ti place! pupici
RăspundețiȘtergereGaby hihi..pai atunci nu stii cat pierzi ;)) e de vis ! pupici
Coco.. sa stii ca n-am uitat!;)) deja visez ce si cum ;) te pup
Woww, ce minunatie!Super yummy!
RăspundețiȘtergerepupici!
Îmi vine sa ma scald în cupa aia cu panna cotta!Arata fantastic,si îi simt aroma si parfumul de aici!
RăspundețiȘtergereCum sa fac sa mananc continutul cupei magice. Tare bine arata. Imi place, pup!
RăspundețiȘtergereAh, ce pofta mi-ai facut!! Felicitari pentru fotografii!
RăspundețiȘtergereArata superb si e super aromat!!! Cum pot refuza o portie???...
RăspundețiȘtergerePfff, imi vine sa pap ecranul.
RăspundețiȘtergereAntonina am mancat panna cotta cei drept cumparata! Eu as manca dar nu ma prea omor dupa ea in schimb sotu nici sa n-auda !Asa-i el, nu mananca budinci,crema de zahar ars , cremsnit, creme, nimic! nici macar frisca nu-i place multa :)) Foarte greu la el cu deserturile :D te pup!
RăspundețiȘtergereViolete multumesc frumos ! pup
RăspundețiȘtergereMaya ai dreptate cu scaldatul.. as face si eu o baie in ea ;)
Sara.. pai usa ti-e deschisa.. panna cotta mai e.. te astept ;) pup
Alexandrina multumesc mult! E tare buna.
Licuta sa stii ca ma intreb si eu.. eu una n-as refuza niciodata panna cotta ;)) Pupici
Laura ma bucur !;)
Gaby eu as manca non stop.. Dar sunt constienta de faptul ca nu toti o inghit ;) Pupici
Eu tot cu panna cotta de menta votez. Si cu sosul acesta de mure. No ca iar am gura ca dupa lamaie :))
RăspundețiȘtergereCe bunaciune, ce frumusete.
RăspundețiȘtergereO saptamana minunata!
Doamne, arata asa de delicios! Trebuie sa o incerc neaparat!
RăspundețiȘtergereArata minunat si mi-a atras interesul, mai ales ca parea ca se face usor. Am incercat-o deja, este la frigider la racit acum. Dar, spune-mi, te rog, ce consistenta ar trebui sa aiba compozitia cand o iei de pe foc si o pui la racit? Mie mi s-a parut ca nu e suficient de groasa si am mai pus niste Gelfix pt jeleuri, ca gelatina nu mai aveam, dar i-a schimbat gustul si nici nu stiu daca se va mai intari. Vom vedea.
RăspundețiȘtergereIrina, dupa ce o iei de pe foc trebuie sa aibe o consistenta lichida, nu trebuie sa fie groasa.Nu trebuia sa-i mai adaugi nimic, dar nu-i bai vei stii pt data viitoare. Se intareste in momentul in care sta la frigider. Se va intari si cu acel Gelfix, numai ca poate prea mult.. cred eu. Mult spor ! O zi faina. hugs!
RăspundețiȘtergereDa, intr-adevar s-a intarit mult prea tare...este foarte densa, dar buna la gust. Este prima data cand folosesc gelatina si nu am stiut ca se intareste cand se raceste si sincer, nici nu am citit pe plic :)...A iesit delicioasa, mai ales ca am adaptat putin si am facut deasupra sos de rubarba si a iesit minunat. Multumesc. Pupici
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatie ai ales. N-am mai folosit demult rubarba, dar imi amintesc de gustul ei deosebit. Un week-end delicios ;) Pupici
RăspundețiȘtergere