Ma jur pe rosu ca-mi place porcul ! La o adica va mint nitel.. il iubesc mai.. asa bulbucat cu grasime, pestritat cu sorici si niscaiva coaste printre halcile de carne, intr-o marinata de-ti sta mintea-n loc si-ti joaca limba feste. Apoi cuptorit sau gratarit bine, timp in care-ti indrugi povesti de adormit copiii mici cum ca n-ai sa pui botul prea mult pe porc, ca-n povestea asta cu porcul la cuptor sau asta cu ardei umpluti cu niste treburi alaturi..
Si parca mai sunt altele, dar sa nu-l uit pe porcul ciresat si hmm mai sunt multe povesti minunate cu acest lovely friend cu niste yummy vitamine ce inca n-au fost deconspirate, dar le vine si lor randul fiti pe pace ! ;)
Acum insir ingredientele pentru porcul asta marinat intr-un mare fel, musai adulmecat vreo 12 ore si-apoi perpelit pe gratarel. Teribil de simplu, savuros peste masura, din cale afara de porky toate treaba cu haleala. Furculita-i doar pentru salata ;) a se lua aminte !
Notati: 700 grame coaste de porc, 400 grame halca de porc taiata cubulete.
Iar pentru marinata: 60 grame unt de arahide, 6 catei de usturoi, 40 grame gem de caise (2 cutiute d'alea mici), 6 linguri ulei de masline, 20 grame busuioc, 1 lingura oregano, 1 ceapa rosie sau alba cum aveti, 8 cuburi zahar brun, 2 lingurite cu varf sare de mare, 1 ardei iute - orice culoare - dar musai sa fie mare.
Iar pentru marinata: 60 grame unt de arahide, 6 catei de usturoi, 40 grame gem de caise (2 cutiute d'alea mici), 6 linguri ulei de masline, 20 grame busuioc, 1 lingura oregano, 1 ceapa rosie sau alba cum aveti, 8 cuburi zahar brun, 2 lingurite cu varf sare de mare, 1 ardei iute - orice culoare - dar musai sa fie mare.
Mixati strasnic toate ingredientele marinatei, pana va curg rauri - siruri de lacrimi (chiar daca e tinuta in frigider, ceapa asta rosie e a dracului de plangacioasa), apoi badijonati bine porcul cu bagare de seama sa-i ajunga pana-n maduva oaselor pasta. Bagati minunatia asta la frigider si asteptati vreo 12 ore! Eu am fost nevoita sa uit de ea o zi, nu de alta d'aveam si alte treburi. Mi-au crescut cotele raurilor de balute la maxim, dar nu m-a miscat nici inundatia asta, mi-am vazut de alte fapte.. si-ntr-un final.... am asezat la ceas de seara porcul pe gratar.
La foc mic sa nu-mi plang dup'aia de mila, timp in care am pregatit salata.
Adica am taiat fasii 2 vinete, mai exact cred c-am avut vreo 12 bucati din astea perpelite pe gratar (la mine wok, ca 'alalt era ocupat cu porcu).
Am taiat apoi 4 rosii cubulete, niste salata verde, o legatura de patrunjel proaspat marunt marunt, una de busuioc - chiar si pe ultima suta de metrii e totusi Provocarea Lunii Iulie, si le-am aruncat intr-un vas. Am picurat acolo ulei de masline dupa ochi, zeama de la o lamaie, sare de mare si piper dupa gust, o jumatate de ardei taiat marunt si-ntr-un final cand s-au copt iubitele mele vanetele le-am taiat cubulete si pe dansele, le-am trantit peste celelalte treburi, am amestecat si cam atat despre salata. Ce s-o mai lungim atata .. ii buna rau !!
Eu am uitat de paine, al meu M nu... da na, el n-are nici o afacere-n derulare cu bucifer..
I rilly hate my man for that!
In stacanul ala mare de sus e un vin nebun de tara, bun de-ti curg lacrimile-n barba cand mananci din porc si sorbi din cana. Acum gata, v-am spus povestea toata si merg sa dau carnea jos de pe-o coasta ! Pam, pam !
Delicios de-a dreptul! Il voi suna pe sotul meu sa cumpere niste bere rece :-))
RăspundețiȘtergerebucurie-n farfurie ai facut tu aici! ce culori apetisante!
RăspundețiȘtergereDoamne Anto, tocmai am mancat si tot mi-a venit apa in gura cand am vazut bucata aia asa cu coasta. De abia astept sa fac si eu :D. Pupici
RăspundețiȘtergereM-ai lovit unde ma doare!!!!!!!!!!Imi plac rau coastele de poc si ale tale ma fac sa visez frumos.Te pup,we placut!
RăspundețiȘtergereEi,face omul ce face si tot la porcul lui se intoarce!Are si de ce ca uite cum arata!PUpiceeei!
RăspundețiȘtergereTu ai taiat porcu' ca prea l-am vazut peste tot azi...sau a fost o singura postare vazuta in multe locuri si de acolo dintr-o portie de mancare eu am facut un porc intreg:))))Mi-ai adus aminte de niste coaste de porc (pork ribs parca suna mai bine),erau asa de fragede ca in momentul in care luai prima imbucatura rameneai cu osul in mana. Weekend placut si daca chiar ai taiat porcu' si ai nevoie de ajutor striga si ma prezint!
RăspundețiȘtergerenuuuuuuuuumai bunatati faci,draga mea priceputa intr-ale povestitului si gatitului! :) Pupici
RăspundețiȘtergereSi eu il iubesc pe d-l porc, deci reteta e pe gustul meu. Dar cu marinata m-ai dat gata. Tu nu ai cumva si sange nemtesc prin vine...??? Pe la ei am mancat fripturi cu iz dulceag. Cred ca-i un deliciu. Pup!
RăspundețiȘtergereBun Antonina, fac si eu maine :) PUPICI!
RăspundețiȘtergereBuei, mie imi ghioraie burta de foame si tu ma turbezi cu asemenea pozeee, in halul asta nu mai slabesc in veci.
RăspundețiȘtergerenice!:)
RăspundețiȘtergereBun rau acest porky , iar salata , de vis, imi place cum arata! Prima portie e a mea, sa nu ai alt gand cu ea :)) Pupicei!
RăspundețiȘtergereazi ma infrupt din toate minunatiile tale , promit ! la naiba cu abtinerile !
RăspundețiȘtergereCum poti sa te abti cind vezi atatea bunatati,sunt fana a gratarelor,asa ca nu mai plec de aici.
RăspundețiȘtergereCe bine arata,tot am zis ca incerc si eu combinatia carne-unt de arahide!
RăspundețiȘtergerePupici!
Wow cat de bine arata! Pe bune ca ti-as lua farfuria fara nici-o rusine! bun, bun ,bun! pupici :)
RăspundețiȘtergereArata super pocusorul tau.Arunca si la mine. P.s.Am deschis si eu blog,daca vrei sa mi te alaturi.Doresc si eu sa-mi fac prieteni si sa comentati daca va place sau nu, ce vedeti.Multumesc.DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com
RăspundețiȘtergereMa omori cu zile ............hihihi.
RăspundețiȘtergereArata asa de bine incat ti-as face o vizita...........hihihi.
Pup si seara frumoasa!
Arata minunat!!!!!iar combinatia de marinata ,nemaiauzita si totusi foarte tentanta....dar deocamdata fur o bucatica,ca arata prea bestial...
RăspundețiȘtergereIti doresc o dumineca minunata,pupici!
Ruxi ma bucur tare ca-ti place . sper sa-l incerci. o sa te incante maxim! ;) pupici
RăspundețiȘtergereZazu multumesc frumos! pupici
Raluca abia astept sa-mi spui ce parere ti-a facut! pupici
Flory sa stii ca m-a lasat acumulatorul atunci cand l-am facut .. Pozele cu farfuria le-am facut a doua zi.. Imi era asa de ciuda.. ca arata carnea super cand am scos-o de pe gratar.. dar na, daca sunt uituca ;)) Oricum ma bucur tare ca am reusit sa intru si cu asta in provocare.. Chiar mi-ar fi parut rau. M-am gandit la tine cand l-am pregatit sa stii ;)) Te pup
Teo ai mare dreptate cu vitaminele lui porky... tare bune mai sunt! pupici
Mitinita cred ca a inceput lumea sa -l aprecieze pe pretenul asta la justa valoare ;)) E plin de savoare marinat astfel .. parol ! pupici
Ana multumesc tare mult! Esti o draguta. Mai nou cica eu nu gatesc, gateste tigrut pentru mine, ca daca as gati eu toate astea as fi presedinte.. ;)))) Pupici Ana
Sara da si eu tare mult!! marinata e dementiala.. M-am avut timp ca acompaniam porcul asta langa acei cartofi la cuptor cu cimbru si busuioc si puteai sa mori in bucatarie condamnat de arome ;)) E un deliciu.. Pupici
Alina sper sa-ti placa! pupicei
Laura n-ai nevoie de slabit ;) Suntem niste divete ai uitat.. Bucifer sa se duca pe alta planeta .. aia a barbatilor .. sa-i vedem pe ei atunci ce smiorcaieli ;)) Pupici
Alison multumesc frumos!!
Adela am pus-o la pastrare!! pupici
Coco asa te vreau!! ;)) Te pup
Mireala si eu !! si mai ales porky la gratar.. ohhh ce bun e.. Pup
Mimmi sa nu o eviti.. e de zile mari! pup
Gaby poti s-o furi fara grija !! e prea buna sa nu se lase furata ;) Pupici
DiaMar multumesc de vizita. Ti-o voi intoarce ca m-ai facut curioasa ;) sunt balanta, de ;)) Te pup
Maria multumesc tare.. Te astept cu drag .. usa mi-e deschisa.. mai ales ca am multe de invatat asa ca te voi sechestra putin sa-ti mai fur din talente ! pupici ;)
Petronela multumesc frumos! combinatie e de vis ! nu stiu cat de bine arata... dar e al naibii de bun porcul asta! ;) pupici
Un week-end minunat va doresc!!
Chiar Anto, cu Tigrut ce ai mai facut? :D
RăspundețiȘtergeremaine prepar si eu ceva bun din aceasta leguma (porcul :)) delicioasa !!!! mi-ai facut o pofta mare rau!!!
RăspundețiȘtergereo duminica frumoasa!!!
Arata grozav!!! Ai lovit chiar la tinta! Salivez!...Pupici!
RăspundețiȘtergereDesi nu ma omor dupa porc,si eu jur pe rosu ca asa cum l-ai facut tu îmi place!Ce-as mai roade pe coastele alea!Arata minunat!
RăspundețiȘtergerePupici si un weekend minunat!
Ralu.. pai ai vazut comentariul de la inghetata de pepene galben... de acolo inventia cu Tigrut ;) Am fost acuzata ca eu nu gatesc toate retetele astea... ca daca le-as gati eu as fi presedinte.. si ala care a comentat Popa :)) Asa ca admit ca ala care a scris e Popa.. prostu sigur.. si eu Presedinte !1;))) Sa traiti bine mai ;)) Pai Tigrut e bine.. e la un tip si-i merge bine.. adica nu se supara ala prea tare daca-i pica tv-ul in cap.. ;)
RăspundețiȘtergereCat ma bucur ca ti-am trezit pofte din astea ;) Pupici
Licuta multumesc frumos! Pup
Maya eu sunt in love rau.. Pupici
O seara frumoasa va doresc
Manca-l-ar mama pe el de porc! M-ai dat gata cu fotografiile!
RăspundețiȘtergereStii cum se spune: cea mai dulce pasare e porcul.Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereDar eu pe unde umblam cind ai postat mataluta asa o bunatate ?! Normal ca doamna vinata nu putea lipsi din meniu, nu ?! Acum mi s-a facut foame, dar ma sterg pe la gura si zic c-am servit si eu din ce a mai ramas... Pup !!!
RăspundețiȘtergereFataaa, tu vrei sa-ti sparg usa ca mascatii?? Ce faci din noi, harcea-porky nu alta! Ma duc sa beau un pahar cu apa, ca s-a scurs toata din mine...ufff, Anto, Anto! :*
RăspundețiȘtergereMarinada pare a fi traznet. Si e foarte simplu de preparat. De tinut minte ! Da, cea mai buna e salata - imi plac enorm vinetele si, in mod sigur, o sa le prepar asa.
RăspundețiȘtergereDelicios! Trbuie sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereCombinatia cu unt de arahide nici nu mi-o imaginam. Ideea este ca mi-ai facut pofta si sper ca in weekend sa fac si eu! Te pup si iti doresc o saptamana minunata!
RăspundețiȘtergereAlexandrina multumesc frumos.. Asa imi zic si eu de fiecare data ;) Pup
RăspundețiȘtergereHaplea ai dreptate.. sau mai e una.. cea mai buna leguma e carnea ;)) eu pe principiul asta functionez ;)) Multumesc
Daniela multumesc tare! te imbratisez cu drag! trimit purcelusul cado ;)
Liana am dat bani grei pe usa.. mai bine o las deschisa ce zici..?? Pupici
Dani marinata e excelenta.. Merge trasnet si la pui.. plus niste tarhon in loc de busu ;) Multumesc tare.. Vinata e my lovely friend...clar ..sa tragi un ochi la pachetelele de vinete... sunt de vis.. poti sa pui si o frunza de busuioc la mijoc.. si-i minune ;) Pupici
Fancy cake ma bucur tare ca-ti place!
Cristina e super buna.. Sa-mi spui cum ti s-a parut! Te pup
Bai....arata minunat!
RăspundețiȘtergereM-ai ai? ca eu am ajuns mai tirziu, fost plecata in weekend deci rupta de foame...mai ai?
:)))
Domnule, toate madamele alea cu aere de medic, care iti spun savant: "Aveti colesterolul 240. Nu trebuie sa mai mincati porc!" isi dau palme cu piciorul dupa ce termina. Dupa ce termina de citit. Ca de privit, ce sa mai spun. Te simti un netrebnic voyeur, ascuns pe dupe tufele din gradina in care presupun ca se afla gratarul ala care vede atit de multe povesti. Sa iti fie de bine, sa ne fie de bine si... numai bine!
RăspundețiȘtergereAlice ai pierdut porcul?? mama nici nu stii ce-ai pierdut;) da am pastrat eu o portie si pentru tine ;)ti-o trimit virtual .. Pupici
RăspundețiȘtergereMircea multumesc de vizita! ma bucura tare parerea ta, pe care eu am imbratisat-o demult ca fiind de-a casei;) sa ne fie de bine cum zici.. poate o sa-ti fie si tie de bine.. ca-i tare bun porcusorul ista ;) O zi faina!