Acest risotto si mai toate variatiunile lui e unul din preparatele pe care le pregatesc aproape saptamanal.. Da stiu, nu se vede ;)) .. Uitandu-ma cu stupoare in lista mea cu orezarii ;) mi-am dat seama ca nici eu nu m-as crede pa cuvant ;)) Asa ca am purces la treaba, i-am tras un shooting risotto-ului asta.. pe cat de usor de preparat pe atat de plin de savoare.. asa, cat de cat sa scap basma curata ;)
Si-ncep iara cu wok-ul.. ca de, mai am putin si dorm cu el in pat.. cum zice M.. la cat de mult il ridic in slavi.. o sa va spun curand ca-mi tine si de cald ;)) dar tare bun mai e ! Deci notati asa: coafati 350 grame piept de pui, adic spalat, taiat dupa plac si aruncati-le in wok-ul incins cu 50 grame ulei.. ca de eu n-am mai gasit untul prin frigider.. Apoi apucati o ceapa din frigider, nu de alta dar e mai bine s-o dositi acolo ca sa nu va chinuie amintirile alea cand "flacai" fiind paduri cutreierati ;)) Deci curatati ceapa, o taiati julien, o aruncati peste puiul din wok impreuna cu 3 catei de usturoi si caliti putin amestecul... timp de vreo 5 minute la foc iute.
Pregatiti din timp 150 grame ciuperci proaspete - Champignon am folosit eu (feliate dupa plac).. desi ar merge de minune niste hribi ;) si-i aruncati peste puiul din wok. Apoi faceti ture ture prin tigaie.. timp de 15 minute.. nici prea multe ca sa nu va doara mana.. asa din cand in cand..
Faceti partas puiului - 200 grame risotto, pe care il caliti cu tot amestecul ala timp de 2 -3 minute, adaugand sare si piper dupa gust... cam o lingurita cu sare am pus eu..
Adaugati 300 ml vin alb si 600 -700 ml baza de supa (merge si apa).. si lasati risotto-ul la foc mic pana scade lichidul. La finalul procesului, boabele de orez trebuie sa fie fragede, dar sa pastreze in acelasi timp putina tarie de caracter.. stiti voi.. nici imbracata, nici dezbracata, ci suculent, apetisant, cu o textura cremoasa, perfecta ! ;) Incorporati in risotto 60 grame parmezan ras, blagoslovind din plin simplitatea asta de pranz sau cina cu patrunjel proaspat tocat marunt ... Et voila.. un gust minunat.. ce inlatura din start pornirea fada a pieptului de pui.
Si-ncep iara cu wok-ul.. ca de, mai am putin si dorm cu el in pat.. cum zice M.. la cat de mult il ridic in slavi.. o sa va spun curand ca-mi tine si de cald ;)) dar tare bun mai e ! Deci notati asa: coafati 350 grame piept de pui, adic spalat, taiat dupa plac si aruncati-le in wok-ul incins cu 50 grame ulei.. ca de eu n-am mai gasit untul prin frigider.. Apoi apucati o ceapa din frigider, nu de alta dar e mai bine s-o dositi acolo ca sa nu va chinuie amintirile alea cand "flacai" fiind paduri cutreierati ;)) Deci curatati ceapa, o taiati julien, o aruncati peste puiul din wok impreuna cu 3 catei de usturoi si caliti putin amestecul... timp de vreo 5 minute la foc iute.
Pregatiti din timp 150 grame ciuperci proaspete - Champignon am folosit eu (feliate dupa plac).. desi ar merge de minune niste hribi ;) si-i aruncati peste puiul din wok. Apoi faceti ture ture prin tigaie.. timp de 15 minute.. nici prea multe ca sa nu va doara mana.. asa din cand in cand..
Faceti partas puiului - 200 grame risotto, pe care il caliti cu tot amestecul ala timp de 2 -3 minute, adaugand sare si piper dupa gust... cam o lingurita cu sare am pus eu..
Adaugati 300 ml vin alb si 600 -700 ml baza de supa (merge si apa).. si lasati risotto-ul la foc mic pana scade lichidul. La finalul procesului, boabele de orez trebuie sa fie fragede, dar sa pastreze in acelasi timp putina tarie de caracter.. stiti voi.. nici imbracata, nici dezbracata, ci suculent, apetisant, cu o textura cremoasa, perfecta ! ;) Incorporati in risotto 60 grame parmezan ras, blagoslovind din plin simplitatea asta de pranz sau cina cu patrunjel proaspat tocat marunt ... Et voila.. un gust minunat.. ce inlatura din start pornirea fada a pieptului de pui.
E o asociere tacita si delectabila intre aromele care intregesc acest periplu ...
ca sa nu mai vorbim de simplitatea parcurgerii lui .
Yummy yummy in my tummy! si eu fac destul de des orez cu pui :) si ciuperci, mmm, azi postez o reteta fabuloasa cu leguma preferata :) Pupici si hugs multe si cat as vrea sa ne putem cunoaste in person, maybe some day vii in Canada :)
RăspundețiȘtergeream venit cat am putut de repede.mai ai nu?m-as putea muta la tine cateva luni?la ce minunatii faci ai avea sanse sa scapi de mine la pastele magarilor.si nici atunci.puuup
RăspundețiȘtergereAlina.. multumesc ! exact si eu.. pregatesc saptamanal ciorbe, supe, orez, paste.. dar nu prea-mi fac timp de pozat cand vine vorba de ele... Tot zic lasa saptamana viitoare.. si tot asa ;)) Cat despre Canada.. mi-ar place tare sa ajung acolo, mai ales ca avem si rude stabilitate in Montreal ! deci i-am propus lui Marius si acum strangem bani de bilete ;)) Si mie mi-ar face o deosebita placere sa te cunosc in person ! pupici multi
RăspundețiȘtergereSarah... multumesc tare!! hmm... as zice ca mai am doar ca sa vi la mine si sa te cunosc :)) Dar las ca fac altele si dau apelul ;)) cat mi-ar place sa stam toate la o masa mare si sa chicotim de una de alta ;)) Pupici multi
Ooo da, exact ce aveam eu nevoie in pana de idei ce dadu peste mine. Multumesc ca mi-ai iesit cu solutia in cale. Prea apetisant arata si cum altfel? Pui in vin cu ciuperci, orez, usturoi si parmezan pe deasupra...prea de tot :)
RăspundețiȘtergereSuper risotto-ul tau,arata de milioane!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereeste una din mancarurile mele preferate dar nu stiam ca poti pune vin alb...buna idee..si nici parmezan nu am pus niciodata...o sa incerc !
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Ralu. Ma bucur ca-ti place! da.. e prea bun.. prea ca la tara ;)) Pupici
RăspundețiȘtergereFlory multumesc frumos !! pupici
Coco.. e perfect as zice eu ! o combinatie minunata! sper sa-ti placa . te pup
Mama, super risotto, trecem pe lista! Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisanta!!!...Abia am mancat, dar nu as refuza o portie! Pupici!!!
RăspundețiȘtergereRisottoul tau arata super, imi place. Nici eu nu stiu daca am postat. O noapte linistita!
RăspundețiȘtergereAsta este un fel de mîncare lare la noi are o trecere fantastica!Ne place mult la toti.Arata excelent,iar prezentarea impecabila ca de obicei.Pup
RăspundețiȘtergeredaca e cu ciuperci poate sa fie orice :):) , chiar si risotto , e delicios !!!!
RăspundețiȘtergereNeata!
RăspundețiȘtergereCe simplu l-ai preparat si ce bunatate de final ai.
De retinut! Eu nu-l faceam si cu, si cu :))), dar arata prea bine incat sa nu-l incerc.;))
Ce bine arata Anto. Trebuie musai incercat. Abia azi de dimi am reusit sa vad postarea, ca aseara a trebuit sa execut niste gem de caise :D.
RăspundețiȘtergereArata bine si sa stii ca nu am incercat niciodata risotto cu usturoi in el. Ce am folosit eu, mai aparte a fost zeama de lamaie, dar si aceeia cu moderatie. Cred ca ii da o aroma mai ca "la tara" cu zici :))
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Adela ma bucur ca-ti place . Pupici
RăspundețiȘtergereLicuta multumesc.. Te servesc sa stii ;) Pup
Sara multumesc .. da.. pai sa te uiti... ca ni se par usoare si uitam de ele.. ;) Pup
Maya esti mult prea draguta .. multumesc mult! Si la mine risotto e pe primul plan, pastele si ciorbele.. dar din pacate nu-mi fac timp pentru poze cand e vorba de ele.. Pupici
Cat ai dreptate ;)) Pupici
Gabyta multumesc frumos! simplu si bun:)) Pupici
Ralu sa stii ca-i bun! oo.. ce bine de tine.. vreau si eu ;)) sper sa-mi fac drum prin piata cand o sa ma simt mai bine sa fac si eu ! pupici
Vasi multumesc frumos... exact e o combinatie intre clasic si 'mai ca la tara ;)) Ii tare bun ! pupici
foarte bun!
RăspundețiȘtergereasa patesc si eu...gatesc zilnic, simanacruri traditionale...supe, borsuri, etc-etc...dar nu prea apuc sa le pozez si sa le postez...oare de ce????
hmmm....
bun orezul, pardon rizotto-ul matale :))
Cat de apetisant arata...imi place ca ai pus si usturoi:)!pupici!
RăspundețiȘtergerewwwwawwww cum arata...!!!!
RăspundețiȘtergereIa te uita ce blog interesant am gasit eu aici! Nici nu se pune problema sa nu felicit autoarea! Felicitari!!! Pozele sunt superbe, iar textul... minunat!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,gustul cred ca e pe masura.
RăspundețiȘtergereO zi buna !
mi-ai dat o idee buna pentru azi :D! arata minunat!
RăspundețiȘtergereHai Dear
RăspundețiȘtergereThis looks yummy....you have a lovely blog… I have been going through your blog for hours…You have so many wonderful recipes..I have bookmarked you blog and some recipe from that to try..Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
http://yummytummy-aarthi.blogspot.com
Aarthi
Niste poze super, care te imbie la masa. ;)
RăspundețiȘtergereAnto am executat risotto si sa stii ca a iesit exact ca al tau :D.
RăspundețiȘtergereAlice mi se intampla de foarte multe ori asta. probabil ca nu acordam prea multa importanta lucurilor marunte... dar cred ca tocmai astea sunt importante.. o sa incerc sa le acord atentie ;)) Pupici
RăspundețiȘtergereViolette, Ionela e foarte bun! plin de gust! multumesc.
Diana multumesc de vizita! Ma bucur ca-ti place ce vezi ! multumesc
Mimmi, Zazu ma bucur ca va place ! al meu e innebunit dupa mancarica asta ;) pupici
Miha multumesc tare!
Ralu ma bucur mult! sa va fie de bine ! pup
daca nu pun vin alb si parmezan, e la fel de gustos?
RăspundețiȘtergereAnonim daca nu pui vin si parmezan nu iese la fel de gustos ca asta.. dar iese gustos in felul lui, avand celelalte ingrediente. E alegerea ta.
RăspundețiȘtergereOooo Doamneee, ce pofta mi-ai facut :))
RăspundețiȘtergereArata super bine, vreau si eu o portie :P
Pupici