19 august 2011

Zacusca de ciuperci si ardei kapia

Like'! or not? zacusca, musai trebuie sa o incercati pe asta!! Veti ramane inmarmuriti langa borcanul cu zacusca ce adaposteste in el parte din vara!



Ciupercile si prefacerea ardeilor kapia reprezinta cheia, iar vanata desi o iubesc nespus, dovezi ale iubirii le aveti desfasurate AICI, nu se adaposteste decat asa putin cat sa perie vara ca un apus pe cer! In rest, ciuperci, ardei kapia ce te lovesc si-nnoti in ei, desi gogosarii ar zbiera din toti rarunchii politicianistic „ciocu mic, ca noi suntem la putere!”.. Da, dar urmeaza curand, la coptul gogosarilor, o alta reteta de zacusca tot din categoria belea de belea !! ;) Dar pana la gogosari e cale buna, asa ca la masa avem azi o super zacusca de ciuperci si ardei kapia!!


Acu, sa nu-mi raporteze careva ca-i place sa o prepare, ca pe bune nu cred pana nu vad un filmulet cu ea/el pe youtube cu un ranjet mentinut constant 3 – 4 ore.. cat timp dureaza facerea si prefacerea.. Si nu lejereanu nenicule, o cantitate care sa ajunga pentru juma de iarna grea! Kile bune de legume adicatelea..

Sa va raportez acum soarta unei zacusti adevarate!;) Si chiar imi doresc sa nu ma credeti pe cuvant si s-o-ncercati cat inca nu trece luna asta :) Am facut-o ca nebuna intre doua drumuri mare si munte.. Pe drumul de sosire de la mare, tura doua ca s-a lasat cu prelungiri anul asta,  in care la un moment dat era sa raman abandonata undeva printr-un orasel, pe motiv ca "nu mai avem loc in portbagaj femeie.. te las cu ciupercile si vinetele tale pe camp" .. ( na, ca te-am zis!! ).. am reusit sa iau asa kilograme bune de vinete, rosii si ciuperci champignon mari tata sa scap rapid de crunta scoarta ce ma astepta la maruntit.

Dar cum nimic din ceea ce dureaza nu se obtine usor, ci cu putina truda, hai sa trecem la fapte: Pe scurt: cantitate bruta: 3 kg ciuperci, 4 kg ardei kapia, 2 kg vinete, 1 kg ceapa, 2 capatani usturoi, 600 grame ulei, 80 grame sare (de mare am folosit eu), 15 grame praf de ghimbir, 1 lingurita cu varf piper (voi dupa gust), pasta de tomate de la Cirio - Passata Rustica - 1litru. 

Si acum tineti-va bine, ca vin cu explicatiile.. cum o pregatesc eu:

Curatati de pielita (atat cat se poate) 3 kg de ciuperci (pe marele Champignon l-am folosit eu.. dar si mai grozava e daca folositi mai multe specii).


Le spalati, zvantati putin si taiati marunt toata cantitatea.. cu rabdare, muzica pe fundal si cu mintile plecate in cu totul alta lume.. ca o luati din loc si s-a dus naibii toata zacusca.. Si puneti bucatile pe masura ce le taiati intr-o cratita sau vas.


Urmeaza vinetele (2kg) ... nu le puneti pe gratar decat daca aveti chef de mirosuri, fum si alte alea. Eu le asez pe tava mare de cuptor si le bag la caldurica la foc potrivit sa se coaca-n voie..


Le mai intorc de pe o parte pe alta.. Iar cand sunt gata, le despic pe din doua, scot miezul cu lingura de lemn, il pun intr-o sita, sa-si lase colea zeama si apoi fac ce vreau cu ele.. le arunc in zacusca.. sau/si prepar salata de vinete. N-am poze; sory dar eram intr-o continua agitatie si cu o porceala de nedescris la locul faptei.. asa ca trebuie sa va multumiti cu explicatiile cuvant cu cuvant! ;) Din cantitatea de vinete coapte despielitate am folosit doar 700 grame!

Deci, ati bagat deja vinetele la cuptor.. si va repeziti spre ceapa! Cu bagare de seama clar, c-o sa plangeti pentru intreg neamul stramosesc chiar daca le-ati tinut la rece inainte. Lui M. i s-a facut mila de mine si s-a carat in living .. cica sa nu-mi vada lacrimile siruri rauri!! :)) Asa compasiune n-am vazut demult;) . Curatati 1 kg de ceapa fratilor (cam 850 grame ceapa curatata atat mi-a iesit).. o taiati marunt marunt, timp in care,  cu lacrimile-n barba, le vorbiti de drag tuturor! ;)


Puneti wok-ul la incins cu 600 grame ulei si aruncati ceapa in balta aia! O lasati la foc mic sa se soteze cam 10 minute .. timp in care spalati 4 kg ardei kapia, le scoateti cotorul, ii curatati de seminte si ii impartiti in doua gramezi aproximativ egale.

O parte o taiati marunt marunt, iar cealalta o dati prin blender.. duca-se!! Acum pe bune.. asa o fac de obicei.. dar dupa ce o sa va amorteasca mana pe cutit o sa vedeti c-o sa spuneti la fel !!;)) .. Puneti bucatile de ardei  si sucul  (numai kapia sa folositi, asta daca nu gasiti gogosari, dar in nici un caz ardei simpli) in vasul sau cratita in care aveti deja ciupercile.

























Deci suntem in etapa asta: vinetele inca sunt in cuptor.. (au stat vreo ora jumate cred la foc potrivit, mai mult mic.. ), ceapa e in wok, ciupercile sunt taiate, ardei kapia la fel.. Acum.. varsati ceapa (sotata doar, nu rumenita) cu ulei cu tot intr-o cratita mare si inalta si cu fundul gros..

Puneti si bucatile de ciuperci, ardei kapia, ardeii blenduiti, 80 grame sare de mare (daca nu aveti, potriviti de gust cu ce sare folositi), 1 lingurita piper, 15 grame praf de ghimbir, usturoiul curatat si pisat intre timp (au rezultat 50 grame usturoi curatat) si lasati ingredientele in voie pe foc potrivit.. inspre mic. Amestecati-le bine cu o lingura de lemn, turnati pasta de tomate (Cirio e un best off al pastelor de tomate cumparate) si apucati-va de curatenie!!! ;)



Dupa vreo juma de ora, incepeti sa amestecati cam din 15 in 15 minute.. sa nu se prinda! Dupa o ora de stat la fiert, puneti si cele 700 grame vinete date prin blender... ca pana atunci s-au tot copt. Daca va ramane miez de vanata coapta puneti de-o salata!

Si dupa ora aia.. o sa cam stati langa cratita! Cam asta va e soarta pentru o zacusca de calitate..;) Si amestecati cam din 10 in 10 minute, pana scade cantitatea de sos.. eu am tinut-o 2 ore jumate !!;)) Va orientati care, cum va place. Apoi se toarna zacusca in borcane curate si se pune la sterilizat! E totusi o cantitate mare.. mie mi-au iesit destule borcane de 800 grame.. sa tot sterilizez in trei vase. Cum? Pai simplu.. se pune un prosop pe fundul unui vas inalt.. se pun borcanele, printre ele alte prosopele subtirele sau chiar ziare... sa nu se sparga printr-un Mortal Kombat la fierbere, se acopera cu prosopelul se toarna peste ele apa calduta, spre fierbinte.. cat sa le acopere si se pun la fiert pentru 40 minute! Si cam atat!!


M-am suit pe-o felie de paine unsa din plin cu zacusca si-am plecat sa ma iau la tranta cu ea!! Eu am invins;) Borcanele pline cu zacusca sunt ale mele, hmm si a celui plin de compasiune.. sa va vad acum si pe voi!;)  E ca o bomba eliberatoare de perceptii nedescoperite inca, ce provoaca rupturi din temelii a notiunilor deja existente.. Sa tot aveti pofta!! Ca-i buna, da buna rau!





Reteta imi apartine.

70 de comentarii:

  1. Aoleoooo Anto, nici nu ii arat lui Bogdan pana nu fac, ca daca ii arat inainte sigur nu mai scap :D si la cat dureaza tre' fiu in toane bune nene :P. Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  2. ce faine-s pozele!! :)
    Ai facut putina lectura? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. aa zi sa-mi zici de unde ai luat farfuriuta, plizz :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios, trebuie sa o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ralu.. e dementiala.. poti incerca cu jumatate din cantitati.. ca sa nu te tragi de par din prima ;) Eu deja am experienta.. am dat toate detaliile .. ca sa stiti exact ce si cum.. muzica, ganduri aiurea, dureaza putin, dar e usor sa tai ingredinte pana la urma.. iar ce obtii.. hmm e super buna! pupici


    Edith.. tu vorbesti serios?? pe bune acum ca mie imi vine sa ma strang de par!! doar pozele cu preparatul final sunt cu cel nou, restul cu celalalt.. ca inca nu-l aveam ;) Dar eu ma uit la el.. si ma intreb .. de unde Doamne iarta-ma atata galben?? Le-am facut acum cand am venit de la serv, marius studiase problema, dar tot nu-mi plac. Nu sunt ca ale tale ;) Cat despre farfurioara, Edith cand merg in magazinul ala... ma pierd eu , imi pierd si mintile... Sa intrii prima data fara bani;)) Magazinul e la etajul 3 in magazinul Unirea, se numeste Bonsai si are niste preturi de nu-ti vine sa crezi. Pe farfurioara aia am dat vreo 14 lei ;)) si are de toate marimile.. iti dai seama ca le am ;)) Cate canute, farfurioare.. si tavita aia mare tot de acolo .. Sa faci musai o vizita! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Anto, tenta galbuie nu e f evidenta aici. E placuta, calda. Nu-i bai.
    Dar in gen tentele (galbui, albastrui..) sunt de la afurisitul de WB :)) Incearca sa-l reglezi pe diverse moduri, AWB am eu (adik auto white balance) daca nu te descurci cu altele..
    Stiiu Bonsai-ul! 14 lei nu-i tocmai floare la ureche pt o farfuriuta insa-i superba! Musai tre' trec curand :) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Edith ii mai fac balansul de alb, cateodata imi iese bine si-mi place ce vad.. de multe ori nu-mi place mai ales cand vorbesc de lumina chioara pe care o am! Asta are o gramada de setari.. o sa-mi prind urechile.. acum am lectii deschise cu Marius ;)) Stam calare pe carte;)) Cat despre Bonsai.. si eu care credeam ca-i chilipir.. ca am vazut altele la niste preturi de m-am frecat la ochi nu-mi venea sa cred ca-i adevarat! Sa mergi.. ca eu am fost si azi;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca e demential de buna! Fac zacusca in fiecare an, dar nu cu ciuperci.Din experienta mea, as vrea sa va impartasesc cateva sfaturi: eu ceapa o trec prin masina de tocat ( mai putine lacrimi!) si imediat o torn in oala in care fac zacusca, unde uleiul e deja incins.
    La fel procedez si cu vinetele.
    Un alt truc,sa nu stai mereu sa invarti in oala este acela de a folosi o oala destul de mare ( sa faci o portie de zacusca),dar sa intre in cuptor! Garantat nu se prinde in cuptor si cu focul dat la mic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cici multumesc de vizita!! multumim de sfaturi.. sunt foarte utile.. Asa procedeaza matusa mea cu ceapa, dar mie una nu-mi place.. din pacate.

    Ceapa fiind data prin masina de tocat, iese mai zemoasa si gustul e mult prea iute parca..in timp ce eu o vreau maruntita si e minunata asa, ca-si pastreaza parca in ea aroma si fiind maruntita doar, poate sa absorba din aromele celorlalte, fara sa fie ca o lumina difuza intr-un ocean de zacusca..

    Si nici nu urmaresc sa se prajeasca in uleiul incins.. ci doar sa se soteze putin.. In momentul in care ai ceapa data prin masina de tocat si uleiul e deja incins.. atunci se produc niste chestii chimice.. nu stiu cum sa le numesc.. zeama aia de ceapa nu sfaraie a bine... Asta-i un sfat ce l-am primit cu dare de seama de la buna mea.. Dumnezeu s-o odihneasca .. tare grozav gatea!

    La cuptor da.. e super ideea.. pentru cine face o cantitate mica.. Dar cum eu fac muuult mi-ar trebui un cuptor industrial:))

    Sa incerci sa o faci exact asa, daca iti doresti.. sa vezi ca e total diferita de toate celelalte.
    Cu mare drag te mai astept in casuta mea. o zi minunata Cici!

    RăspundețiȘtergere
  10. m-ai faultat maxim cu farfuria aia! maine aveam in program sa lucrez toata ziua, cu pauza pentru un biban vargat, da' acu' stiu ca tre' sa dau o tura si pe la unirea. n-am mai fost pe acolo de ani de zile, daca stiam.. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata grozav zacusca!!! Tu vorbesti de pozele mele cand ale tale sunt superbe!!! Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mazi gasesti toate marimile ;) Sa vezi canuta de cafea!


    Licuta multumesc tare! Nu sunt pe bune ca nu-s .. sunt galbene, inca studiez problema ;) Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Licuta, no baga in seama, se alinta :))

    da, 14-i mult comparativ cu preturile din Daiso ;)
    La Zara home n-am intrat inca, banuiesc ca acolo-s mai mari decat in Bonsai. :P

    RăspundețiȘtergere
  14. Edith ce alintaturi... daca m-ai vedea cum bocesc si mor de nervi si urlu la mine ;)) Off.. si ma enerveaza ca trebuie sa citesc cartea.. are o carca de pagini ;)) Sa stii ca n-am descoperit inca unde-i Daiso... tare vreau sa ajung acolo; dar la Zara sunt mari clar!! si la Mobexpert la fel.. dar am vazut acolo niste chestii atat de draguteeee!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. erata: n-o* :))

    un daiso e in auchan miliatari.

    cat despre cartea aparatului trebuie musai citita!! Ntz ntz ntz! :))
    De plans ti-am zis ca plang si eu, asa ca join the club :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Edith o sa merg cu siguranta pana acolo!! dar mi se pare asa peste mana.. ca e departe, da na ce nu face omul pentru o obsesie ;))
    Cat despre carte..hmm ma fac ca nu te 'citesc' ;)) Tu sa plangi?? hihi cine se alinta pisi? ;)) Imi plac de mor pozele tale... eu cand ma uit la ele imi curg rauri de lacrimi !

    RăspundețiȘtergere
  17. Pozele sunt superbe, zacusca la fel... Sunt fan zacusca cu ciuperci! Arata minunat, abia astept sa facem si noi. Farfuriile la Zara Home sunt mult peste acest pret, poate la reduceri sa gasesti ceva pe acolo, dar nu cred, iar la Mobexpert asemenea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Adooor zacusca de ciuperci!! Si pe cea de fasole boabe (de-alea tinere...zsenge le spune pe meleagurile copilariei mele).

    Acestea fiind spuse, te rog respectuos sa ma indrepti spre locul udne-i borcanul cu zacusca ce-mi poarta numele :D :))

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Alt Daiso e si in Auchan Titan,si mai e unu in Liberty mall. Cat despre preturile din Zara sunt mari rau,eu imi iau doar cate o farfurie dintr-un model care imi place,cand intru acolo :) Eu as vrea sa stiu despre aparatu' foto ca pana n Craciun sper sa imi cumpar si eu unul nou si mai bun,neaparat DSLR :) Imi dai un link sa am si eu caracteriusticile pana strang toti banii?

    RăspundețiȘtergere
  20. Anto, in primul rand, va rog, nu mai vorbiti de farfuriutze, canute, etc sau nu mai spuneti unde le gasiti :D. Asta asa, cam pana prin octombrie =)), dupa aia vreau toate detaliile =)). In al doilea rand, de ce a trebuit sa schimbi aparatul, ca eu nu sunt la zi cu stirile? :P

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai facut o zacusca minunata,arata de milioana si sigur este un deliciu!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. like ! iertare iertare pentru baraiala la cap...da' uite...fetele sunt multumite toate ! saru-mana !

    RăspundețiȘtergere
  23. Este delicioasa ,o sa fac si eu o portie pt. iarna.pupiciiiii.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cristina si eu sunt de aceeasi parere.. zacusca de ciuperci rulles ;) Cat despre farfurioare.. ai dreptate! Pupici


    Andreea cata dreptate ai cu fasolica.. si aia e buna tare. Eu abia astept sa apara gogosarii... sa vezi atunci treaba pe capul meu ;) Cu borcanelul desenez deja harta si te astept cu drag! pupici


    Ana multumesc de info! Liberty e mai aproape de mine! sarumana! Cat despre aparat e asta http://www.f64.ro/products/description/Nikon_D7000_body/index.html ... plus alte accesorii ;) Eu inca studiez manualul.. ca e o enciclopedie;) Pupici


    Raluca ne abtinem pana in octombrie atunci ;)) Cat despre aparat, nu ca a fost nevoie sa-l schimb, ca aveam un Nikon D40, dar l-am primit cado de la mariua pe D7000.. ;)) pentru ziua mea si craciun la un loc ;)) ca cica sunt o scumpa si ma iubi mult;) Pupici


    Flory multumesc tare! pupici


    Coco despre ce iertare vorbesti?? eu ador provocarile!! asa ca varsa toate dorintele ;)) Sper sa-ti placa!! e minunata! pupici


    Mirela ma bucur ca-ti place! te pup


    Un weekend minunat va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  25. mai e un daiso in auchan titan, liberty center, cora lujerului si carrefour vitantis :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Mazi merci mult! azi am program de hoinareala;)

    RăspundețiȘtergere
  27. MInunata zacusca!! Sa-l stapanesti sanatoasa Antonina. Minunat cadou.

    RăspundețiȘtergere
  28. Aaaaa, am inteles acum. Pana la ziua ta mai e putin, dar pana la Craciun mai e ceva, asa ca poate uita pana atunci de pact =)). Tu program de hoinareala, iar eu de gateala. E corect? Hhmmm... Hai fie si un lup mancat de oaie :P. Pupici Anto.

    RăspundețiȘtergere
  29. @antonina - let us know ce chestii simpatice mai gasesti :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Mara multumesc frumos! zacusca e buna rau!! aparatul e super fain, cica e aparatul anului doar ca e trebuie sa ma apuc eu de studiu;)


    Ralu pe langa hoinareala, mai trebuie sa-i dau lupului si ceva de mancare, ca altfel risc sa fiu mancata;) Pupici si spor!!


    Mazi dau sfoara-n tara, clar! mi-am luat de la Bonsai si o canuta de supa, cu o lingurita faina in toarta.. dragalasa tare! sa tragi o fuga poate iti face cu ochiul ceva;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Apreciez foarte mult ce ai zis si ai dreptate. Nici mama mea nu da ceapa prin masina si nu intelege de ce fac eu asa. Dupa parerea mea, ceapa fierbe in sucul ei si se-nmoaie fara a fi prajita.

    Mi-a placut foarte mult expresia ,,o lumina difuza intr-un ocean de zacusca.. "

    Am sa-ti urmez sfatul si am sa tai ceapa, desi o sa vars un ocean de lacrimi (scuza repetitia)!!

    Eu ptr. zacusca folosesc o oala de 15 l, iar portia este din 3kg vinete,3kg ardei,1-2 kg. ceapa,0,5 l ulei si un borcan de bulion ( 450gr.). Toate astea intra cu succes in oala si mai ramane si loc de invartit.

    Sper sa nu te superi ca tot revin.
    Iti apreciez blogul si...tine-o tot asa !!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Arata delicios! Atat de bina, incat sunt sigura ca reteta ta va deveni prima zacusca pregatita de mine :) O zi frumoasa! Pupici xoxo

    RăspundețiȘtergere
  33. Cici cu mare drag te astept in fiecare zi ;) Si eu plang si plang mult fara sa vreau ;)) Stiu ca poate e stupid sa dau atatea detalii despre un preparat.. dar n-as vrea ca cel care se apuca pentru prima data de bucatarie sa nu stie la ce sa se astepte;) Oricum ar fi, cu lacrimi sau nu.. e minunat rezultatul fie ca-i zacusca, fie ca-i ostropel.. sau orice altceva..atata timp cat e facut cu placere, chiar dragoste!
    Si cratita mea e mare, si da loc de invartit e destul.. numai ca trebuie invartit.. ;)) ca altfel se prinde!
    Multumesc tare Cici si esti binevenita oricand cu mare drag!! Pupici si o zi frumoasa!

    Delicioasa multumesc tare! E foarte buna.. mi-ar place sa stiu ca esti de aceeasi parere daca o prestezi! Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  34. Doamne ce culori minunate are zacusca asta! Multă răbdare ai avut prin bucătărie! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  35. arata de nota 10 iar gustul cred ca este pe masura.e trecuta pe lista pentru la anul...acum am plecat deja din ro!

    RăspundețiȘtergere
  36. Frumoasa prezentare! zacusca cu ciuperci nu am mancat dar dupa cum arata a ta sunt convinsa ca e tare buna :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Anto acum incep sa inteleg cum e cu invidia. S-a mutat de la tine la mine =)). Lasa-l pe M. sa citeasca enciclopedia, ca si eu la fel fac :D. Nu se lipeste nicio instructiune de mine, pana mi-o exploda ceva in fata :P.Imi dau seama cum esti pentru M., daca pentru noi esti o scumpa, iar noi ne uitam doar la pozele bunataturilor tale. Sa-l stapaniti sanatosi Anto si sa faci cand mai multe poze! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  38. P.S. Comanda mea de praji sper ca nu asteapta cat zacusca lui Coco?! =))

    RăspundețiȘtergere
  39. Vai ce poze super... si inteleg ca ai fost cuminte si ai un aparat nou. Va fi o placere sa vin la tine. Zacusca de ciuperci e super si mie imi place si o fac, doar ca fara vinete.
    Pupici si o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  40. Imi place tare mult zacusca ta! Sa folosesti sanatoasa noul aparat foto!
    P.S. Frumos mai povestesti!!

    RăspundețiȘtergere
  41. m-ai zapacit, nene, cu farfuriile tale! noroc ca a intrebat Edith intai :)). am retinut, Bonsai. bun. altfel, ce like, nene, MEGA like! as manca zacusca din asta cu lingura, din borcan... ce zic eu din borcan, din cratita direct :))

    RăspundețiȘtergere
  42. musai sa incerc si eu, cred ca i-am simtit gustul delicios din poze, si miroase....

    RăspundețiȘtergere
  43. Antonina draga,sa il folosesti sanatoasa si voiaoasa! Multumesc de info ,dar din pacate nu e de mine: costa aproape cat 4 salarii de-ale mele de profa si cu gradul 1 :((( Nu o sa mi-l permit, am abia a 4-a parte din bani :((
    Am vazut si la domnisoara cu Taste Bazar unul care cred ca e f.bun,si e mult mai ieftin,sper ca sa imi cumpar ceva in jurul pretului aceluia, iti dai seama ca, la bugetul meu,daca iau aparatul tau nici ce sa pun pe masa de Craciun nu mai am :))
    Pupici.
    Cat despre farfurie, la tine arata superb, dar in magazin mie nu mi-a facut cu ochiul,in schimb mi-am luat o tava super, la juma' de pret :D
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  44. ah,am uitat sa iti zic: mami ti-a admirat copilasul ( si pe tine evident) si mi-a zis sa iti transmit ca e copil de americani, frumos, dezinvolt si ca se citeste fericirea pe chipul lui :) Sa va traiasca si sa fie sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  45. Fancy Cake multumesc frumos! Ador sa gatesc.. asa ca rabdarea mi-e cea mai buna prietena! Pupici


    Mihaela multumesc tare! pentru la anu sa fie, ca-i tare buna ;) Te pup


    Mihaela multumesc frumos! zacusca cu ciuperci e preferata mea. Eu nu pot manca zacusca din comert, mi se face rau.... Asa ca am incercat in casa toate variantele si sunt incomparabile cu cele din market! Dar clar cea cu ciuperci e pe primul loc... Imediat cum se coc gogosarii voi face o zacusca cu ei! Pupici


    Raluca esti o scumpa si-ti multumesc tare! Va veni si prajiturica, trebuie sa cumpar curmale, ca pe ultimele le-am folosit acum o ora la niste biscotti de vis!! vine reteta.. te vei indragosti! Marius mananca biscotti acum in compania unui vin alb sec.. si trebuie sa-i zic musai sa se opreasca de la dulciuri;)) Pupici


    Sara multumesc tare! Hmmm cuminte nu prea sunt!;)) Dar merit!!;)) asta e deviza nu? O poti face fara vinete, poti adauga inca juma de kg ciuperci in loc de vinete.. Sunt foarte putine si date prin blender ca sa nu li se simta foarte tare gustul.. pentru ca lui marius nu-i plac.. Dar asa in cantitate mica n-are nici o problema! Pupici


    Alexandrina multumesc frumos!! Zacusca e minunata! Pupici


    Zazu ai cum sa le cumperi, sau ai nevoie de un curier?? sunt minunate!! Iar zacusca e de vis.. te-as invita cu drag la un borcan ;) sa stam deasupra lui amandoua.. Pupici


    Elis e minunata! ma bucur ca-ti place!

    Un weekend minunat va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  46. Ana imi pare tare rau, dar stii ce se zice.. nu conteaza aparatul, ci cel care -l manuieste!! tu oricum faci poze minunate, daca-ti mai schimbi si aparatul intr-unul mai bun cu siguranta vor fi perfecte!! Cat despre farfurioara, in magazin nu mi s-au parut nici mie nu stiu cum, dar le-am privit doar din perspectiva pozelor.. Poza le da o anumita luminozitate si stil, care de fapt in realitate dupa cum ai vazut nu-l au.. Sunt simple, usoare, nu de calitate.. dar na, dau bine in poze! Ma bucur ca ti-ai luat tavita! Eu vreau sa ajung la Daiso dar inca n-am avut timp!
    Cat despre Edutu va multumesc din suflet!! e iubirea mea si cand aud asemenea cuvinte nu poate decat sa-mi creasca sufletul de bucurie!! Salutari mamei tale!! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  47. Cu zacusca m-ai nimerit direct în crestet! O ador!
    Anul asta sper sa reusesc sa fac si eu o portie!
    Stau lînga padure, si e plina cu ciuperci! Dar nu îndraznesc sa culeg! Nu le cunosc! Stiu ca as putea sa ma informez, dar tot nu am încredere. Daca seamana unele bune cu altele rele, si eu nu le identific, si dam în balanganeala? =))
    O sa fac cu ciuperci din magazin :D

    Pozele sînt foarte frumoase, si chiar potriveste lumina calda. Nu sînt galbene, serios! Lumina calda potriveste cu zacusca si decorul!
    Sa stapînesti sanatoasa noua jucarie, pupici si o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  48. nici mie nu imi par pozele galbene deloc, iar farfuria e calitativa, insa poate eram eu prea grabita... oricum mie mi se pare ca in pozele tale arata mult mai bine ca in magazin dar cred ca mai conteaza si ce e in ea :)))))))
    Pupici draga mea :) Si lui Edutu ;)

    RăspundețiȘtergere
  49. Arata si suna delicios. condimente nu pui?

    RăspundețiȘtergere
  50. Maya multumesc tare mult!! E mult mai bine cand cunosti materialul cu care lucrezi.. O saptamana frumoasa! pupici


    Ana il pupacesc cand vine acasa ;) Pup si eu


    Lain multumesc. Pai am pus .. sunt in lista.. dar daca te referi la verdeturi.. nu pun! e perfecta asa ;)

    RăspundețiȘtergere
  51. prezentarea e superba !!!!! .... totul pare atat de real incat iti vine sa te infigi in farfurie , bravooooo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  52. Tu mereu ai trandafiri frumosi in poze!
    Pfiu, ce as manca acum o felie de paine cu zacusca.
    Bine, mai multe, o felie fie vorba. :))

    RăspundețiȘtergere
  53. Bucate apetisante te servesc cu drag ! cat despre floricele.. imi plac tare, nu ma pot abtine ;)

    RăspundețiȘtergere
  54. Anto nu stiu cine m-a pus sa fac zacusca, ca de data asta ... n-am mai scapat. Am fost plecati la munte in week-end si pe drum ne-am oprit sa luam ingrediente pentru zacusca si a luat B. nu gluma :D. 11 kg de ardei, 7 de vinete, 7 de ceapa :D. Zic "ce facem cu atatea?" si raspunsul a venit simplu si rapid "zacusca" :(. Iti imaginezi cam ce ma asteapta ...? Acum ma gandesc daca sa te chem sa toci tu ceapa =))

    RăspundețiȘtergere
  55. :)) oau !! vin vin !! plangem una pe umarul celeilalte ;)

    RăspundețiȘtergere
  56. =)). Mai am o zi pana la "taierea venelor" =)). Am zis ca ma duc cu ele pregatite si le fierb la curte, ca am facut rost de un ceaun din ala mare, de vreo 30 de litri :D, ca pe aragaz ... Fac provizii de iarna, sa veniti sa mancam impreuna la gura semineului =)) Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  57. Anto sambata n-am avut borcane suficiente si cam 800 de grame le-am lasat oamenilor acolo la casa, ca m-au ajutat cu focul :D. Nu poti sa stii cate laude au inceput sa curga a doua zi. Au zis ca n-au mancat pana acum zacusca asa buna :). Iti dai seama cat am putut sa ma umflu in pene,... in locul tau evident :P. M-au pus sa le scriu reteta :P. hi hi Pupici

    RăspundețiȘtergere
  58. Ralu am vazut ceaunul ala si nu mai vb cu tine ;))) Vreau si eu curte, ceaun, lingura de un metru, ;)) 100 borcane cu zacusca.. chiar asa cate ti-au iesit ??;)) din cate kg? Cu siguranta vin.. dar nu pentru zacusca.. vin sa ti-l las pe Edi si ma car in club.. tu ce crezi ?? ;)) Pe bune acum.. o data tot incercam si treaba asta :)) ca prea il ceri ;)) Te pup rau de tot

    RăspundețiȘtergere
  59. Anto, acum ne pregatim de amenajat bucatarie, bai, ca la 1 noiembrie ne mutam, asa ca poti veni la curtea noastra =)). Eu iti inchiriez ceaunul si lingura, iar tu mi-l inchiriezi pe Edi =)). Iti dau si bonus, lemne de foc =)), ca Edi e mai pretios asa :). Pai Anto am facut dublu cantitatea postata de tine,dar cate borcane nu stiu sa iti spun exact, ca n-au fost toate la fel :P. Acum cred ca sunt "sub acoperire" vreo 12 sau 13 de 800 grame si inca unul de 1,7 kg, de care si uitasem :P. Mai am in frigi vreo 2 de 580 grame, le-am lasat si la oameni cred ca 1kg, am dus 1 borcan si la o vecina, ca sa ma laud, nu ca m-ar fi dat darnicia afara din casa =)), plus alte portii (mama, sor'mea, mama lui B.), am mai papat si noi, ca na, cine-mparte, parte-si face :D,deci am facut nenica. Oricum ti-am zis a avut mare priza la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  60. Ralu nici nu-ti imaginezi cat ma bucura si motiveaza cuvintele tale!! Multumesc ! pupici multi!!

    RăspundețiȘtergere
  61. Pai Anto, sa arat lumii ca nu infloresti nimic =)). Prietenii stiu la ce ma refer :P. Adica pot aduce martori pentru tot ce laud de zor, in caz de vreun proces ceva de "calomnie" =)). Pupici

    RăspundețiȘtergere
  62. Cine d-zeu nu stie sa faca zacusca....???
    Retetele tale cred ca sunt pt pitipoance gen moll care se minuneaza la o farfurie de mancare pt ca ele nu gatesc de frica deoarece isi taie vreo unghie... Draga orice gospodina din tara asta are zeci de combinatii de zacusca....Asa ca lasa-ne!!!1

    RăspundețiȘtergere
  63. Draga Anonim, sincera sa fiu m-am cam saturat eu de tine! Iar comentariul asta chiar ma face sa ma intreb daca esti chiar prost/proasta sau doar te prefaci?? Hmm, nu cred ca trebuie sa ma gandesc prea mult! Si totusi, daca nimic nu-ti place.. ce tot cauti pe blogul meu de atata timp??? Cred ca-i cazul sa ma lasi tu in pace.. Cat despre ura pe care ti-o simt eu in vorbe .. sa te fereasca Dumnezeu sa ai parte numai de ea!

    RăspundețiȘtergere
  64. Draga Anonima,te contrazici singura. Daca pitipoancele nu gatesc, cum sa fie retetele pentru ele, ca mancarea din retetele astea trebuie preparata, nu se prepara singura? Eu cred ca totusi esti una dintre ele, daca tot le cunosti atat de bine...Asa se explica probabil si extrema frustrarea de care dai dovada, dar pentru vindecarea ei, cred ca ti-ai ales gresit locul :(. Cat despre combinatiile de n luate cate k in ceea ce priveste reteta de zacusca, eu nu am vazut ca s-ar fi afirmat pe pagina asta ca e singura reteta de zacusca de pe planeta asta... Si inca ceva: invata, te rog, sa scrii corect romaneste si mai ales exprima-te coerent, stii tu, mai o virgula, mai un punct...!!!

    RăspundețiȘtergere
  65. O reteta delicioasă este al 3 lea an când o fac , te pup Anto !

    RăspundețiȘtergere
  66. Super reteta..obositoare descrierea.

    RăspundețiȘtergere
  67. Sper sa dau lovitura
    Sper sa iasa ceva,am inceput treaba

    RăspundețiȘtergere
  68. This paragraph presents clear idea for the new visitors
    of blogging, that actually how to do blogging and
    site-building.

    RăspundețiȘtergere
  69. I have read so many posts concerning the blogger lovers however
    this post is genuinely a good piece of writing, keep it up.

    RăspundețiȘtergere