“Anybody Can Cook!” zicea Auguste Gusteau. Si daca poate face asta chiar si soricelul Remy, din binecunoscutul film Ratatouille, atunci noua nu ne ramane decat sa ne suflecam manicile, sa ne tragem sortul dupa gat si sa ciopartim delicat niscaiva legume!! Ratatouille musaca sa fie! Si asta repejor, ca iaca maine nu-i poimaine si ne trezim c-un omat cat casa peste tot si fara vinete ;)
Dupa parerea mea, Ratatouille e ca un capriciu ce da dependenta, clar! Iar io una mi-l intretin constant !!
Notati asa: 600 grame vinete, 450 grame zucchini, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 5 catei de usturoi.
Spalati legumele, curatati ardeii, nu curatati de coaja vinetele sau zucchinii - ci doar eliminati-le extremitatile. Taiati cubulete vinetele, zucchini, feliati ardeiul, zdrobiti usturoiul si lasati-le sa cada prada wok-ului incins cu 6 linguri ulei, la foc mare.. timp de 15 minute, adaugand si 2 lingurite pline cu sare de mare si jumatate lingurita rasa piper.
Intre timp, intr-un alt wok sau tigaie puneti la fiert - la foc mic - timp de 15 minute: 400 grame pasta de tomate - cele de la Cirio sunt un best off , 7 bucati rosii uscate - blenduite in prealabil, 1 lingura plina cu zahar, 1 lingura plina busuioc uscat, 1 lingura otet balsamic.
Dupa ce s-au sotat legumele, amestecati-le cu sosul obtinut, iar apoi mutati-le intr-o tava.
Pentru topping, puneti in wok la topit 35 grame unt. Adaugati o lingura cu faina, amestecati, apoi turnati 300 ml lapte gras amestecand constant ca sa nu obtineti cocoloase. Adaugati o lingurita rasa cu scortisoara si lasati totul la foc potrivit inca 2 minute.
Luati wok-ul de pe foc si adaugati in lapte: 1 jumatate lingurita rasa cu piper si 3 oua mixate in prealabil cu 250 grame ricotta.
Adaugati sosul peste legumele aflate in tava, incercand sa-i faceti putin loc si printre legume cu o furculita.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 35 - 40 minute (depinde de cuptor) pana cand topping-ul e auriu si a capatat consistenta. Pentru cei care tin post, mancarea asta e dementiala - oprindu-va evident la partea de topping ! E plina de savoare, parfum si unde mai pui ca-i hranitoare din calea afara!! Cine mai are nevoie si de porc ?? ;))) Iar un vin alb sec, din 89 chiar si-a meritat soarta cu papica asta, zic eu!! Fu' buna toata treaba ista, no tare buna!! Gal, gal!
Sa aveti pofta !
Un rasfat total!Pupici!
RăspundețiȘtergereNumai cand ma uit la poze, imi danseaza papilele gustative! Felicitari si la cat mai multe minunatii de astea in continuare!:)
RăspundețiȘtergereMi-am pus barbetica, m_am innarmat cu o sticla de vin rosu asa mai piscaret la limba, si... si... am suit in avion... Atentie, nu minca tot ca aterizez la tine, da ?! Buna papita, dar n-am zucchine, asa ca servesc de la tine o portie dubla... Te-am pupicit pina nu vine ninsoare la tine...
RăspundețiȘtergereSoricica Anto iar a facut magii :). Cum Anto cine mai are nevoie de porc?! B. Asta daca nu vreau sa ma transorme in soricel =)). Pupici
RăspundețiȘtergereSti m-am làsat de carne de mai bine de 6 luni(ptr. motive de sànàtate)si mà gàndeam cà un lucru bun va fi cel cà voi slàbi. Dar atàtea retete vegetariene ,atàtea bunàtàti nici nu am curajul sà mà sui pe càntar. O voi incerca negresit ...imi lasà gura apà ,te pup...
RăspundețiȘtergereFlory ma bucur ca-ti place. pupici
RăspundețiȘtergereDenisa multumesc frumos. Sper sa-ti placa daca o incerci.
Daniela te astept de la aeroport cu tava plina ! Papam impreuna ;) pupici
Raluca pai da cu porcu e mai dificil in post ;) Dar jur pe rosu ca zici ca are porc in el, chiar daca nu-i ;) De la vinete si sos ii se trage! Sa o incerci. Pupici
Anonim ma bucur ca-ti place! eu sunt topita dupa Ratatouille.. Iar combinatia asta e chiar Monti (daca elimini lingura cu faina.. am incercat si fara ea si merge de minune) Asa ca sa o tot ti in diete cu reteta asta!! mananci si slabesti ;) Te pup
Delicios!
RăspundețiȘtergereIar m-ai dat gata! Felicitari, o prezentare foarte reusita!
RăspundețiȘtergereo armonie de culori in aceasta mancare si arata bestial!!!Felicitari!!
RăspundețiȘtergereSpectacular!ochisori papã primi, nu?
RăspundețiȘtergereMai avem nevoie si de..porc! Si de un pahar de vin...desi in post toate-s interzise...ma servesc si eu cu-o portie de ratatouille..mananc si plang, mananc...
RăspundețiȘtergereAntonina, ce bine arata! un deliciu :) si Ratatoiulle este filmul meu preferat :)
RăspundețiȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergereSuperba si prezentarea!
draga mea...m-ai dat pe spate :)))...drept multumire iti gatesc si eu maine ceva...asta-i lucru mare...sa apreciezi :)))
RăspundețiȘtergereMinunata si foarte apetisanta aceasta varianta. Pup!
RăspundețiȘtergereWooow, cum arataaa ! Si cum suna... Si cum salivez... :))) Minunate pozele, Anto! Puuup dulce dulce! <3
RăspundețiȘtergereMooaaa...ce bunatate!
RăspundețiȘtergereO nebunie de arome aici la tine.Te pup!
RăspundețiȘtergereFoarte bune, foarte bune...da' daca n-au porc...nu ma satisface :)))))
RăspundețiȘtergereArata asa de bine incat ma satur privind, te pup :*
RăspundețiȘtergereUau, ce super arata!!!Delicios la maxim!Pup!
RăspundețiȘtergerePot sa gust si eu? :)
RăspundețiȘtergereeu nu ma prea satur privind :( , tre sa fac musai !!!! ... arata tare, tare bine !!!
RăspundețiȘtergereArata excelent si sunt sigura ca e delicios. Si totusi, astept omatul, mai mare decat casa sa fie, ca vinete scoatem din congelator :P
RăspundețiȘtergerePupici, noapte buna!
Îmi vine sa intru în fiecare fotografie în parte!
RăspundețiȘtergereDelicios si o prezentare superba! Te pup
RăspundețiȘtergereExcelenta prezentare,delicioasa mancare.
RăspundețiȘtergereDa,vanata si dovlecelul dau dependenta,stiu eu:)Excelent!
RăspundețiȘtergereDa arata super,este demna de retinut si realizat ,aper sa o fac cat de curand.pupici cu sclipici.
RăspundețiȘtergereDa, traiasca legumele.Reteta ta e pe gustul meu.
RăspundețiȘtergereSi eu ma inebunesc dupa ratatoille ,dar nu l-am incercat niciodata cu sos .
RăspundețiȘtergereMi-ai dat o idee . :)
wow...arata senzational.Trebuie sa o incerc si eu!
RăspundețiȘtergerepupici!
Cred ca e excelenta, felicitari!
RăspundețiȘtergereDupa o asemenea prezentare ce mai ramane? Felicitari si sa degustam.
RăspundețiȘtergereMinunata! Aromata! Vreau! :) Pupici
RăspundețiȘtergereE superba poza unde torni compozitia...mai avem ce degusta?
RăspundețiȘtergereTare apetisant.
RăspundețiȘtergereeu deja salivez.chiar ca trebuie incercata mancarea asta.pup
RăspundețiȘtergereYam! Ce biiiine arata!
RăspundețiȘtergereAndreea, Alexandrina va multumesc frumos. pupici
RăspundețiȘtergereFantezie e delicioasa.. unde mai pui ca a inceput postul si e demential gustul.. ofc fara topping;) pup
Ramona asa e ;) pup
Liana vinul a fost nelipsit de la masa asta; ) Iar porcul desi nu-l vezi.. zici ca-i acolo ;)
Mihaela o da.. si filmul meu. l-am vazut de 3 ori ;)
Simona multumesc frumos.
Coco am vazut reteta.. multumesc mult!
Sara e minunata pe cuvant! pup
Ana multumesc tare mult! Esti o scumpa! pupici
Miha, Dia va multumesc frumos.
Alice e buna tare si fara ;)))))
Dana, Licuta ma bucur ca va place. pup
RăspundețiȘtergereNatalia bineinteles..!!
Cat sa-mi spui cum ti s-a parut. pupici
Diana eu urasc iarna! deja am intrat in depresie!! si cred ca se vede ;)) Sunt lipsita de chef de viata! ;((((
Maya ma bucur tare ca-ti place.
Cristina, Maria va multumesc frumos.
Teo ai dreptate!
Mirela astept impresiile tale.. pupici
Lilly .. sanatate curata cu legumele astea. multumesc
Lia musai sa-l incerci cu sos.. e demential ;) pup
Violette multumesc mult!
Irina sa stii ca da;) pup
RăspundețiȘtergereIonela va invit la o portie!
Corina te servesc cu drag. pup
Miti si chiar ma gandeam sa nu o pun pe aia.. Eu tineam vasul si Edutu apasa pe telecomanda ;)) Am ajutoare de nadejde ce sa mai zic! multumesc
Haplea multumesc
Sarah ma bucur ca te tenteaza . sper sa o incerci. pupici
Claudia ma bucur ca-ti place. pup
Va multumesc frumos tuturor!! O saptamana minunata!
Io cred ca toti bloggerii culinari din Bucuresti si-au luat in stoc farfurii din astea! :) Am si eu, am vazut acum la tine, la Andreea, la Catalina.. ce sa mai. Tare greu cu decorul asta dom'le.. astept si eu ziua in care o sa fie la noi ca la engleji, de pilda, sa nu stii ce sa mai alegi!
RăspundețiȘtergereTe pup, de acord cu domnul Gusteau (ce nume predestinat!). :0
Vazand acest deliciu m-a apucat instant foamea! Sper sa-mi iese si mie cel putin la fel de delicios pe cum arata in pozele tale.
RăspundețiȘtergere