Tiramisu reloaded !
Dincolo de originalitatea relativa a retetei, asta-i varianta permisa picilor mofturosi din cale afara cand vine vorba de branzica... gen motanu' meu ;) Da ii inchid gurita cu asta, cu doza lui de calciu, dar si de dulce ;) Sa nu mai zica el : Kinder Pinguin e cel mai bun, ca ma supi rau di tat' pa el ;) Acest Tiramisu functioneaza dupa noi reguli, mai precis fara oua, respira un parfum dulce acrisor de fructe de padure, si-i frumos din cale afara - coafat la pahar - zic eu ;)
Treaba e simpla... e gata-n 20 minute cu tot cu poze si burtica plina.. Si pentru ca am in frigider o branzica dulce de la mama ei, de zici ca-i crema de branza nu alta, fara adaos de apa, si-o smantana grasa de numa.. nu puteam sa le ignor. N-am poze intermediare, ca strigau 2 guri dupa dulcegarie, asa ca va imaginati voi cum stau lucrurile..
Notati asa: mixati 350 grame branza dulce (voi puteti sa dati niste bani pe mascarpone, daca n-aveti branzica buna ca a mea), cu 250 grame smantana (da grasa sa fie !) si 230 grame zahar. Cam 5 minute, pana se mai sparg cristalele de zahar si se formeaza o crema fina, tocmai buna de luat pe degete.. Picurati 1 lingura cu esenta de lamaie si cam atat. Intre timp pregatiti cupele, 3 cupe mari sa fie, ca dupa o ciorba de fasole cu ciolan afumat, merge ca un alint de senzatie acest tiramisu..
Puneti in fiecare cupa, cate un rand de crema, apoi un rand de piscoturi de sampanie (200 grame va ajung pentru cele 3 cupe) insiropate in sirop diluat de zmeura (asa l-a servit Edutu), sau 'siropuri tari' de vin rosu demisec (pentru cei mari), dupa urmeaza fructele de padure (va ajung 300 grame fructe de padure pentru toata afacerea asta la puterea 3), iar crema de branza, piscoturile (aveti grija sa nu incurcati paharele pentru pici si tatici ), crema si in sfarsit motzul de fructe !
Puneti in fiecare cupa, cate un rand de crema, apoi un rand de piscoturi de sampanie (200 grame va ajung pentru cele 3 cupe) insiropate in sirop diluat de zmeura (asa l-a servit Edutu), sau 'siropuri tari' de vin rosu demisec (pentru cei mari), dupa urmeaza fructele de padure (va ajung 300 grame fructe de padure pentru toata afacerea asta la puterea 3), iar crema de branza, piscoturile (aveti grija sa nu incurcati paharele pentru pici si tatici ), crema si in sfarsit motzul de fructe !
Si ma abtin sa-i zic the ultimate tiramisu, ca tare mi-e teama c-o sa-l reloaded again.. intr-o mod ce-o sa-l surprinda si pe el ;) Si asta pentru ca ne lasa posibilitatea interventiei in structura lui, prin diverse ingrediente, parfumuri..
Iar acesta e racoros din cale afara. E delectabil !
Arata wow si cred ca este tare bun caci si eu am facut tiramisu cu capsuni si a fost foarte foarte bun!
RăspundețiȘtergereSi clar e mai bun ca si Kinder Pinguin! :) :*
Ce de bunatati pe blogul tau! Numai alegeri inspirate faci! Te admir, zau asa :) Pupici:*
RăspundețiȘtergereOffff Anto, iar iti scriu de sub birou... Tare as vrea sa fiu in locul lui M. =)) si sa mananc in compania lui Edutu o bunatate d-asta! Da'ce ma nu fac si eu. Cupe am ... =)). Pupici.
RăspundețiȘtergerearata minunat! un desert fin si delicios :*
RăspundețiȘtergereArata super!!! Mai faci un rand? Trec pe la tine... Pup
RăspundețiȘtergeremi s-a facut un nod in stomac...da' m-am obisnuit cu...senzatiile astea pe care mi le provoci :)
RăspundețiȘtergerenebunieeeeee!!!! si asta la 9 dimineata cand inca sunt la cafea!!!!!
RăspundețiȘtergereCe minunatie ! O sa-i fac si eu Alexandrei ca tot e mare fan fructe de padure !
RăspundețiȘtergereDaaaa, si mie imi place tiramisu cu fructe !!! Da, n-am de padure, fac cu piersici din compot si ananas si banana. Geniala ideea cu vinul, se pune in practica urgent !!!
RăspundețiȘtergereAntonina ,vreau si eu tiramisu,sper ca nu e prea tarziu.
RăspundețiȘtergereMda...ce sa zic?
RăspundețiȘtergeresa zic ceva? mai bine tac!
nu ma mai uit mult ca sigur ma va bantui iar ...dulcegaria-fantoma :))
bai...e demential.pe bune!
Strigau doua guri ...acum striga si-a treia ..EU!
RăspundețiȘtergereGrozav de bun.Te pup!
RăspundețiȘtergereYummy, ce frumos arata!!!Am furat o lingurita:)Pup!
RăspundețiȘtergereDoamne ce e aici.....mi-ai facut pofta de tiramisuuu....pozele sunt mi-nu-na-te.
RăspundețiȘtergerePupici :*:*:*
O combinatie grozava!Te pup!
RăspundețiȘtergereUn desert racoritor, parfumat, si fructele de padure. Asa asi manca... dar nu mai ai, sigur. Pup!
RăspundețiȘtergereYummy, ce frumos arata! Vreau si eu o portie, mica...
RăspundețiȘtergereSper sa ne vedem la provocare ;)
Mama dar cat de bine arata!!! Imi ploua in gura:))
RăspundețiȘtergeredaca ai spus tiramisu , ai spus TOT !!!!!! .... superba prezentare!!!
RăspundețiȘtergereCine te-a pus sa-mi aduci aminte???De unde iau eu acum,ca tu sigur nu mai ai la cum arata:)
RăspundețiȘtergereAvand in vedere si ... luand in considerare :D faptul ca imi place de mor si tiramisu si fructele de padure, iti dai seama cam ce imi face desertul asta numai cand il privesc! :))Pupici!
RăspundețiȘtergereWow, this is the most gorgeous and sexiest tiramisu I`ve ever seen! I would totally melt with happiness if ever I get served with that glass full of tiramisu and berries!
RăspundețiȘtergereArata demential si sigur ca si gustul este tot asa:)
RăspundețiȘtergereBeautiful!
RăspundețiȘtergereCrima, pedeapsa si dezmat culinar aici la tine! Arata fantastic!
RăspundețiȘtergereSimplu si la obiect si totusi un rezultat minunat ! Te pup!
RăspundețiȘtergereDulce ispita! felicitãri:)
RăspundețiȘtergereArata intr-adevar extraordinar de bine.
RăspundețiȘtergereSimt nevoia va umflu iar in pene. Adoram tiramisu si suntem deschisi la nou. Felicitari.
RăspundețiȘtergereBunaciune curata.
RăspundețiȘtergerePup!
Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
RăspundețiȘtergerehttp://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html
un desert deliicios, arata nemaipomenit!!
RăspundețiȘtergereOfff, cat de bine arata ... Ce ma fac eu acum, ca mi-ai facut pofta de tiramisù ! :) Imaginile sunt minunate !! Pup, frumoasa! <3
RăspundețiȘtergeresant pe la tine niste bunatati care te baga in ispita ,noroc ca e dimineata si nu trebuie sa ma abtin asa ca merg sa mananc ceva dulce,pozele sant de exceptie!
RăspundețiȘtergereFoarte fain !!! Am si eu o intrebare: cat de tare iese crema, as vrea sa-l fac sub forma de tort. Credeti ca merge? Multumesc.
RăspundețiȘtergereAnonim daca faci un blat de pandispan de ex (care-i usor ca un fulg - vezi ca ai reteta la tortul cu mousse de ciocolata, piersici si aroma de portocale - bay the way demential) si insiropezi doar blatul de jos - crema suporta blatul de deasupra - acesta neinsiropat fiind - daca vrei sa-l savurezi imediat. Dar, daca pregatesti crema si o lasi la frigider pentru 1 -2 ore.. indiferent de blatul pe care-l faci (nu cred ca faci totusi un blat ciocolatos nu? ) - dupa ce se raceste crema.. pui blatul 1, apoi crema- bagi iar la frigider- asta se mai raceste si intareste si adaugi apoi blatul urmator poti sa-l si isiropezi putin si la urma ornezi. Deci merge pe principiile astea. Dar sunt atatea torturi in sectiunea dedicata lor.. nu te tenteaza nici unul? E cel cu caramel si ciocolata - de vis!! ;) sau il vrei pentru bebe? Spor la treaba. O zi faina!
RăspundețiȘtergereMa tot uit de o vreme la pozele tale si nu-mi vine sa cred cat de bine arata...Dulcegarii intradevar...
RăspundețiȘtergere