Nu v-am delectat de ceva vreme cu preparate asiatice si asta nu din considerentul ca nu ma dau in vand dupa asa ceva, dimpotriva am spiritul pigmentat de asian/chinese food addiction, doar ca se prefac atat de repede ca nici prin cap nu-mi trece shootingul la preparat, basca atunci cand imi striga foamea sase-sase din stomac. Dar iata ca saptamana trecuta, am jucat adevar si provocare cu Lidl, mai cu seama cu o parte din gama produselor asiatice pe care si-au propus sa le comercializeze sub timbrul saptamanilor gastronomice nationale, lansare ce debuteaza astazi cu Saptamana Asiatica pana pe 5 februarie in toata reteaua Lidl, continuand cu saptamanile gastronomice ale SUA, Italiei, Frantei si Greciei. In cazul meu si altor bloggeri de food care au primit aceeasi insarcinare de a testa produsele, saptamana asiatica a inceput miercurea trecuta, in momentul in care curierul si-a facut aparitia cu pachetele cu alimente asiatice: sosuri, uleiuri si cateva semipreparate.
Ce-si propune Lidl intr-o piata provocatoare privita prin prisma clientului, rapotului calitate-pret, reeducarii gustului, ramane sa vedeti voi testand produsele, fara sa va lasati atinsi de impartialitatea mea obiectiva. Subiectivitatea e si ea o povara, stiu. Dar o vom lua si pe dansa-n calcul. Asa ca sa-i dam bice zic! Mai la vale sunt 5 retete in loc de una, sa va tot inspirati cand sunteti hamesiti de foame. Si pentru ca nu vreau sa cad in capcana unui personaj din care sa nu ma mai scoata nici al dracu' dom' Mitica, va zic de p'acum ca mai mereu trec printr-o stare de surescitare obsedanta si contagioasa atunci cand vine vorba de junk food and shits like this, I definitely hate McDonald's si inghit din ani in pasti hot wings by kfc - don't slap my face - stiu si eu ca nu-mi e bine dupa ce le savurez ;), da na, am si eu ca tot omu buba.
Povestea asta gen testare de produse incepe asa: mi s-a spus ca fiecare produs vine cu o reteta, dar totusi sa fim seriosi. Sa marcam niste semipreparate in tigaie stim sa facem toti! Si mi-am zis let's complicate things dle, macar asa de amoru artei asiatice, sa ma las purtata de valul lampioanelor s'om vedea ce-o mai fi! Si m-a dus pliul catre noodles!
Hello noodles! Imi plac de regula si pustiul meu le mananca, Miti stie, chiar si nefacute! ;) Si uite asa am aruncat 125 grame Chow mein noodles - (de la Lidl la 5 lei pachetul) in apa fiarta cu putina sare unde s-au luptat cu bulbucii aia timp de 4 minute. Apoi le-am lasat sa cada frumos intr-o strecuratoare, le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am rasturnat intr-un bol, le-am amestecat cu o lingura plina cu ulei de susan de la Lidl si le-am lasat deoparte. As zice despre taitei ca se poate si mai bine de atat, dar sunt buni.. va recomand chiar sa-i fierbeti 3 minute in loc de 4 pentru ca sunt destul de fainosi.
Sa indraznesc sa vorbesc despre uleiuri? N-am cum sa emit pretentii raportului calitate pret: e vreo 4 lei comparativ cu uleiul de susan ce-l am eu in casa la peste 20 ron o sticluta mult mai mica decat cea Lidl. Nu are nicidecum aceeasi aroma, e aproape fara spirit in el acest Sesame oil presat la rece de la Lidl, asa c-am pulsat cu inca o lingurita cu ulei de susan ce-l posed de ceva vreme (deci voi puneti de la inceput 2-3 lingurite cu ulei de susan de buna calitate). Si acum se cere o paranteza: eu desi am nasul mic si carn, miros destul de bine care-i treaba. Dar cunosc persoane care nu remarca intr-o salata nautul fiert de o aluna, deci echilibrand rezultatul analizei ii dau un usor cod verde - raportat la modicul lui pret, doar din acest considerent! In timp ce Peanut oil presat la rece - tot de la Lidl - e mult mai echilibrat decat cel de susan, e chiar multumitor raportat la pretul lui modic de 4 lei, e chiar ok.
Si subliniez: va recomand sa aveti mereu in casa uleiuri si sosuri de calitate. Daca la sosuri situatia e relativ mai simpla daca ai un produs mai ieftin, ca mai poti pulsa cu o legumo-vitamina sau alte prafuri care sa-i suplineasca lipsurile, cu uleiul nu prea te joci ca oricat ai pulsa/dilua aroma sau lipsa ei se simte. Deci eu va recomand un drum in Piata Amzei la Ki-life - un magazin de produse naturiste, unde veti gasi tot felul de treburi fara adaosuri, E-uri si Dragonul Rosu!
Revin la reteta: In wok-ul bine incins am turnat o lingura cu Peanut oil de la Lidl si am eliberat acolo 2 cepe verzi taiate marunt, jumatate ardei iute feliat si el, cam 4 cm ghimbir proaspat - transformat in fasii cu peeler-ul de legume, un varf cutit pudra de ghimbir, 1 lingurita rasa cu sare (gustati si adaugati daca e cazul) si le-am sotat timp de 2 minute.
Apoi am adaugat in wok za noodles si am mai sotat 2 minute totul la foc iute. Am pulsat cu 2 linguri pline cu Curry Sauce de la Lidl...
Prima reteta done!! Ghimbirul isi merita toti banii pe care i-am lasat in Cora;), le da taitelor o savoare cu adevarat placuta. Curry sauce de la Lidl nu-i strident condimentat, nici foarte pigmentat cu aroma de ghimbir, e doar 5 lei sticluta, e ponderat satisfacator pentru un produs de supermarket. Pulsati cu ingredientele intocmai cum v-am scris - valabil pentru toate retetele, luand in calcul mentiunea pentru uleiuri si restul concluziilor atribuite fiecarui sos in parte, pentru ca modul in care le-am preparat, proportia ingredientelor le transforma intr-un rezultat credibil si ca-n melodia aia.. totul va fi bine !;)
Spanac stir-fry si pachetele de primavara
Dar m-au surprins mai mult decat placut pachetelele de primavara si o sa vedeti mai jos crevetii crocanti. Nu discut ideea de semipreparat, doar va spun ca au legume din belsug, carne, crevetii sunt intregi, crusta crocanta.. sunt super ok zic eu. Doar ca fiind produse semipreparate, e mai bine sa va combinati ocazional cu orice produs de acest gen, indiferent de marca, parerea mea.
Simplu: se iau semipreparatele gen Spring rolls with vegetables (20 la numar) de la Lidl la vreo 10 lei pachetu, se descongeleaza vreo 15 minute, se prajesc in ulei cam 4 - 5 minute pe ambele parti si se aseaza pe un prosopel de hartie sa-si lase acolo amprenta. Sunt mini, dar bogate in legume cum va spuneam mai sus. Dupa, urmeaza sa stir-fry asparagus si tofu - doi prieteni la catarama zic eu. Pe gratar se aseaza tofu - cam 200 grame - taiat in dreptunghiuri mai subtiri (care ulterior se transforma in cuburi mici) si se grileaza pe ambele parti cam 3 minute, avand grija sa nu se arda vreo bucatica. Se spala 450 grame sparanghel, i se taie vitaminei asteia tija dura de jos - eu am eliminat cam 2 cm, dupa care se divid in bucati de vreo 5 cm.
Se incinge wok-ul, se adauga 2 linguri cu ulei de arahide - l-am testat tot pe cel de la Lidl (foarte ok de altfel), 2 linguri cu Soy sauce Japanese style - de la Lidl, 1 lingura cu zeama de lime sau lamaie, 1 lingurita cu zahar brun, 1 praf ghimbir, 160 ml supa de legume (merge si apa), 1 lingurita rasa cu sare, 1 varf cutit piper, se dau in fiert si apoi se adauga bucatile de sparanghel, o mana cu alune sarate, lasandu-le sa-si faca de cap la foc iute timp de 5 minute! Dupa timpul ala scurs, se adauga o lingura plina cu Curry Sauce - Lidl *(- v-am spus mai sus ca este ok, dar nu mai are sens sa ma repet ca voi puteti folosi orice marca de sos/ulei preferati), se mai lasa un minut pe foc, apoi se ia vasul de pe foc, se adauga bucatile de tofu si se amesteca cu grija in sos. Mai departe stiti si voi se aseaza mancarea pe farfurie si se savureaza in tihna. Combinatia tofu-asparagus e surprinzatoare in orice situatie, o sa vedeti voi.
Cat despre Soy sauce Japanese style, la 5 lei sticluta, va recomand sa folositi un sos de soia de buna calitate. Acesta nu m-a multumit deloc, dar iar intervine subiectivitatea mea, voua va ramane sa testati produsul si sa concluzionati personal.
Al meu a incercat sa manance pachetelele de primavara cu Sweet & Sour Sauce de al Lidl, dar n-a reusit! E mult prea dulce, contine prea mult amplificator de gust, e nejustificat de puternic colorat artificial si e picant desi nu prea-i vad rostul la sweet & sour, asa finutz vorbind e gretos, dar e strict o parere personala, luati-o ca atare! Asa c-a trecut pe Curry sauce si a fost ok! Si uite asa a treia reteta si alte produse testate done!
Crispy coated prawns - de la lidl la 20 lei, se prajesc in ulei timp de 3-4 minute pe ambele parti, se aseaza pe un prosopel absorbant de hartie si cam gata. Super reteta nu? ;) Daca esti lipsit de timp e chiar grozava, pe cuvant. Cam 8 minute va ia toata treaba asta daca aveti un wok mare. Nu-s multe la numar, sunt mini, dar destule pentru 2 portii zic! Al meu le-a innecat in Mango sauce de la Lidl (la 5 lei), in timp ce mie mi s-a parut mult prea dulce si intens colorat artificial! Pana la urma totul tine de gustul fiecaruia. Il testati voi si vedeti ce si cum!
Promit sa postez cat mai curand retete pentru pachetele, sosuri home made si alte cele. Cat despre salata, fuse simpla, dar grozava. Poate tine lejer compania unei portii de orez sau noodles. Intai de toate pregatiti sosul: turnati intr-un bol 1 lingura ulei de susan - unul de calitate clar, 2 linguri fish sauce (poate faceti un drum in Dragonu Rosu ;), 2 linguri otet de orez, 1 lingurita cu zahar brun, mai mult de jumatate ardei iute feliat, 1 lingurita rasa cu praf de ghimbir. Amestecati ingredientele si le lasati acolo cat timp prajiti voi crevetii. E musai ca fiecare ingredient sa cedeze din aroma lui celorlalte. Abia dupa ce ati prajit crevetii, puneti niste apa cu sare la fiert. Cand apa a dat in clocot, adaugati cele 330 grame de beansprout (ii gasiti cam peste tot) si lasati-i sa fiarba timp de 1 minut.
Ii turnati apoi intr-o strecuratoare, le faceti o baie cu un jet de apa rece, ii puneti intr-un bol/farfurie ce vreti voi, turnati acolo sosul de mai sus, 1 fir de ceapa verde tocata marunt si gata. Sa tot fi trecut un total de 10 minute? Salata e minunata si plina de vitamine, crevetii sunt de-a dreptul savurosi! Si uite asa am mai bifat o reteta cu alte ingrediente testate!
Aceasta e ultima reteta! Am mancat tot si ne-a placut ;) No bine, ca are carne ar zice al meu;) Porc zic eu si ciuperci.. deci e super ;) Intai de toate puneti intr-un vas cu multa apa fiarta 20 grame ciuperci Mun Grzyby - eu le-am cumparat de la Mega, dar am vazut ca au si cei de la Lidl mult mai ieftine si le lasati acolo timp de 10 minute sa se umfle-n pene. Intr-un alt vas in care clocoteste apa cu sare adaugati 125 grame Chow Mein Noodles (tot de la Lidl am folosit), lasati-le sa fiarba 3 -4 minute, le treceti apoi printr-un jet de apa rece, le scurgeti de apa, le amestecati cu o lingura cu ulei de susan de calitate si le lasati deoparte.
Taiati in fasii mici 350 grame muschi de porc (cat inca nu este complet descongelat ca sa-l puteti portiona perfect). Incingeti wok-ul, picurati 1 lingura plina cu Wok oil (Lidl), adaugati carnea si sotati-o timp de 5 minute la foc iute. Intre timp feliati 3 catei de usturoi, jumatate ardei rosu gras - mare sa fie si treceti sub un jet de apa rece 200 grame fasole verde congelata - intr-o strecuratoare de preferat ca sa se scurga bine. Dupa ce ati sotat carnea, o scoateti frumos pe o farfurie cu sos cu tot, apoi adaugati in wok 1 lingura plina cu Peanut oil (Lidl), ardeiul, fasolea, usturoiul si sotati totul timp de 2-3 minute la foc iute. Dupa, adaugati carnea.
Urmeaza ciupercile Mun, 1 lingurita rasa cu sare, 2 - 3 prafuri piper, jumatate lingurita praf de ghimbir si inca 1 minut pe foc iute pana desfaceti voi borcanul cu sos!
Adaugati deci 3 linguri pline cu Wok sauce Ajam Pangang de la Lidl - la 8 lei borcanul si mai lasati 2 minute wok-ul pe foc iute, amestecand continuu. Sosul asta e condimentat cu muguri de bambus si ardei. Daca il mirositi veti sesiza o nota pronuntata de asa zis bambus, dar gustul e ok cand gatiti sosul cu celelalte ingrediente intocmai cum v-am scris. Sunt multumita de Ajam Pangang, e un sos echilibrat cu tenta usoara de ghimbir si scortisoara - care dupa umila mea parerea duce asa un pic spre zacusca ;) O sa vedeti voi daca-l gustati ca mine direct din borcan ;)
Daca doriti in schimb sa-i dati preparatului o usoara tenta de sos caramelizat, cu aroma intensa de sos de soia, ceapa si ardei - folositi Wok sauce Indonezia - tot de la Lidl... pe care la fel il consider satisfacator, raportat la pret. Tot asa folositi 3 linguri cu sos.
Si cam asta fu tot! ;) Am testat sosuri, uleiuri, semipreparate si nu mai e nevoie sa emit concluzii, pentru ca le aveti pe toate in postare. Nu-mi ramane sa va zic decat atat: 'coala' e alba pentru fiecare.. o umpleti cum doriti! Pluralismul ne asigura diversitatea opiniilor, toate alternativele existente pe piata sunt demne de imbratisat oferindu-ne posibilitatea de a alege si cum parerile fiecaruia sunt dozate si de subiectivism, luati in calcul si acest risc. Ce nu-mi place mie, poate va ispiteste pe voi si invers :) Testati si voi produsele, iar eu va astept cu interes impresiile. O saptamana plina de surprize placute va doresc !
Ce-si propune Lidl intr-o piata provocatoare privita prin prisma clientului, rapotului calitate-pret, reeducarii gustului, ramane sa vedeti voi testand produsele, fara sa va lasati atinsi de impartialitatea mea obiectiva. Subiectivitatea e si ea o povara, stiu. Dar o vom lua si pe dansa-n calcul. Asa ca sa-i dam bice zic! Mai la vale sunt 5 retete in loc de una, sa va tot inspirati cand sunteti hamesiti de foame. Si pentru ca nu vreau sa cad in capcana unui personaj din care sa nu ma mai scoata nici al dracu' dom' Mitica, va zic de p'acum ca mai mereu trec printr-o stare de surescitare obsedanta si contagioasa atunci cand vine vorba de junk food and shits like this, I definitely hate McDonald's si inghit din ani in pasti hot wings by kfc - don't slap my face - stiu si eu ca nu-mi e bine dupa ce le savurez ;), da na, am si eu ca tot omu buba.
Povestea asta gen testare de produse incepe asa: mi s-a spus ca fiecare produs vine cu o reteta, dar totusi sa fim seriosi. Sa marcam niste semipreparate in tigaie stim sa facem toti! Si mi-am zis let's complicate things dle, macar asa de amoru artei asiatice, sa ma las purtata de valul lampioanelor s'om vedea ce-o mai fi! Si m-a dus pliul catre noodles!
Fried Noodles cu ghimbir si curry sauce
Hello noodles! Imi plac de regula si pustiul meu le mananca, Miti stie, chiar si nefacute! ;) Si uite asa am aruncat 125 grame Chow mein noodles - (de la Lidl la 5 lei pachetul) in apa fiarta cu putina sare unde s-au luptat cu bulbucii aia timp de 4 minute. Apoi le-am lasat sa cada frumos intr-o strecuratoare, le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am rasturnat intr-un bol, le-am amestecat cu o lingura plina cu ulei de susan de la Lidl si le-am lasat deoparte. As zice despre taitei ca se poate si mai bine de atat, dar sunt buni.. va recomand chiar sa-i fierbeti 3 minute in loc de 4 pentru ca sunt destul de fainosi.
Sa indraznesc sa vorbesc despre uleiuri? N-am cum sa emit pretentii raportului calitate pret: e vreo 4 lei comparativ cu uleiul de susan ce-l am eu in casa la peste 20 ron o sticluta mult mai mica decat cea Lidl. Nu are nicidecum aceeasi aroma, e aproape fara spirit in el acest Sesame oil presat la rece de la Lidl, asa c-am pulsat cu inca o lingurita cu ulei de susan ce-l posed de ceva vreme (deci voi puneti de la inceput 2-3 lingurite cu ulei de susan de buna calitate). Si acum se cere o paranteza: eu desi am nasul mic si carn, miros destul de bine care-i treaba. Dar cunosc persoane care nu remarca intr-o salata nautul fiert de o aluna, deci echilibrand rezultatul analizei ii dau un usor cod verde - raportat la modicul lui pret, doar din acest considerent! In timp ce Peanut oil presat la rece - tot de la Lidl - e mult mai echilibrat decat cel de susan, e chiar multumitor raportat la pretul lui modic de 4 lei, e chiar ok.
Si subliniez: va recomand sa aveti mereu in casa uleiuri si sosuri de calitate. Daca la sosuri situatia e relativ mai simpla daca ai un produs mai ieftin, ca mai poti pulsa cu o legumo-vitamina sau alte prafuri care sa-i suplineasca lipsurile, cu uleiul nu prea te joci ca oricat ai pulsa/dilua aroma sau lipsa ei se simte. Deci eu va recomand un drum in Piata Amzei la Ki-life - un magazin de produse naturiste, unde veti gasi tot felul de treburi fara adaosuri, E-uri si Dragonul Rosu!
Revin la reteta: In wok-ul bine incins am turnat o lingura cu Peanut oil de la Lidl si am eliberat acolo 2 cepe verzi taiate marunt, jumatate ardei iute feliat si el, cam 4 cm ghimbir proaspat - transformat in fasii cu peeler-ul de legume, un varf cutit pudra de ghimbir, 1 lingurita rasa cu sare (gustati si adaugati daca e cazul) si le-am sotat timp de 2 minute.
Apoi am adaugat in wok za noodles si am mai sotat 2 minute totul la foc iute. Am pulsat cu 2 linguri pline cu Curry Sauce de la Lidl...
Inca un minut pe foc si gata cina in mai putin de 10 minute!
Prima reteta done!! Ghimbirul isi merita toti banii pe care i-am lasat in Cora;), le da taitelor o savoare cu adevarat placuta. Curry sauce de la Lidl nu-i strident condimentat, nici foarte pigmentat cu aroma de ghimbir, e doar 5 lei sticluta, e ponderat satisfacator pentru un produs de supermarket. Pulsati cu ingredientele intocmai cum v-am scris - valabil pentru toate retetele, luand in calcul mentiunea pentru uleiuri si restul concluziilor atribuite fiecarui sos in parte, pentru ca modul in care le-am preparat, proportia ingredientelor le transforma intr-un rezultat credibil si ca-n melodia aia.. totul va fi bine !;)
Spanac stir-fry si pachetele de primavara
Noodles, noodles, dar al meu nu s-a oprit aici. Mi-a soptit ca nu le vrea asa simple, soapta aruncata primitiv de la-nceput, ci musai insotite de Spring rolls cu porc si ceva green stuff pe acolo.. si din doua miscari am cules din frigider spanac..
Asa ca pachetelele de primavara cu carne de porc - de la Lidl (4 bucati intr-o cutie - la pret de 10 lei) si-au asteptat cuminti dezghetul vreo 10 minute si apoi s-au aruncat frumos intr-un wok incins cu ulei. Puteti la fel de bine sa le rumeniti in cuptor. Mult mai sanatos zic eu! Cate 4-5 minute pe ambele parti, scoase apoi pe un prosopel absorbant de hartie. Timp in care am spalat 100 grame spanac proaspat si l-am lasat deoparte sa se scurga de apa. Am incins wok-ul si l-am parfumat cu 1 lingura cu Peanut oil (Lidl), 1 lingura Wok oil - aromatizat intens cu usturoi, usor cu ghimbir si alte cele (mai mult decat satisfacator pentru pretul lui de 4 lei - tot de la Lidl), 2 fire de ceapa verde taiata marunt, 2 catei de usturoi feliati, putin ardei iute tocat, jumatate ardei rosu gras feliat pe care le-am sotat timp de 2 minute la foc iute.
Au urmat 1 lingurita rasa cu sare, un praf piper, spanacul si daca as fi gasit as fi pus cateva fire de coriandru proaspat.. toate astea amestecate inca 1 minut pe foc. Apoi 2 linguri pline cu Curry - Wok Sauce - e cel galben de la Lidl (in link-ul de mai sus vedeti gama de produse Lidl) - amestecat repejor cu ingredientele si dupa inca 1 minunt se ia wok-ul de pe foc.
So, in nici mai putin de 10 minute a doua reteta done! Si da ne-a placut. Al meu (sot) savureaza intotdeauna cu placere combinatia asta aromata spanaco-noodles, dar i-au placut foarte mult si Spring rolls. Cat despre sosul asta, Curry - Wok Sauce - la 8 lei borcanul, cu o aroma fina de ardei si ananas, pigmentat cu o tenta usoara de curry mi s-a parut foarte ok. Bine acum nu dezbat teorema chibriturilor si nu ma leg de conservati si alte treburi.. dar nu sunt foarte avariate din ce am citit pe eticheta.
So, in nici mai putin de 10 minute a doua reteta done! Si da ne-a placut. Al meu (sot) savureaza intotdeauna cu placere combinatia asta aromata spanaco-noodles, dar i-au placut foarte mult si Spring rolls. Cat despre sosul asta, Curry - Wok Sauce - la 8 lei borcanul, cu o aroma fina de ardei si ananas, pigmentat cu o tenta usoara de curry mi s-a parut foarte ok. Bine acum nu dezbat teorema chibriturilor si nu ma leg de conservati si alte treburi.. dar nu sunt foarte avariate din ce am citit pe eticheta.
Dar m-au surprins mai mult decat placut pachetelele de primavara si o sa vedeti mai jos crevetii crocanti. Nu discut ideea de semipreparat, doar va spun ca au legume din belsug, carne, crevetii sunt intregi, crusta crocanta.. sunt super ok zic eu. Doar ca fiind produse semipreparate, e mai bine sa va combinati ocazional cu orice produs de acest gen, indiferent de marca, parerea mea.
Stir-fried crispy tofu, sparanghel si pachetele de primavara
Se incinge wok-ul, se adauga 2 linguri cu ulei de arahide - l-am testat tot pe cel de la Lidl (foarte ok de altfel), 2 linguri cu Soy sauce Japanese style - de la Lidl, 1 lingura cu zeama de lime sau lamaie, 1 lingurita cu zahar brun, 1 praf ghimbir, 160 ml supa de legume (merge si apa), 1 lingurita rasa cu sare, 1 varf cutit piper, se dau in fiert si apoi se adauga bucatile de sparanghel, o mana cu alune sarate, lasandu-le sa-si faca de cap la foc iute timp de 5 minute! Dupa timpul ala scurs, se adauga o lingura plina cu Curry Sauce - Lidl *(- v-am spus mai sus ca este ok, dar nu mai are sens sa ma repet ca voi puteti folosi orice marca de sos/ulei preferati), se mai lasa un minut pe foc, apoi se ia vasul de pe foc, se adauga bucatile de tofu si se amesteca cu grija in sos. Mai departe stiti si voi se aseaza mancarea pe farfurie si se savureaza in tihna. Combinatia tofu-asparagus e surprinzatoare in orice situatie, o sa vedeti voi.
Cat despre Soy sauce Japanese style, la 5 lei sticluta, va recomand sa folositi un sos de soia de buna calitate. Acesta nu m-a multumit deloc, dar iar intervine subiectivitatea mea, voua va ramane sa testati produsul si sa concluzionati personal.
Al meu a incercat sa manance pachetelele de primavara cu Sweet & Sour Sauce de al Lidl, dar n-a reusit! E mult prea dulce, contine prea mult amplificator de gust, e nejustificat de puternic colorat artificial si e picant desi nu prea-i vad rostul la sweet & sour, asa finutz vorbind e gretos, dar e strict o parere personala, luati-o ca atare! Asa c-a trecut pe Curry sauce si a fost ok! Si uite asa a treia reteta si alte produse testate done!
Soya beansprout salad & crispy coated prawns
Crispy coated prawns - de la lidl la 20 lei, se prajesc in ulei timp de 3-4 minute pe ambele parti, se aseaza pe un prosopel absorbant de hartie si cam gata. Super reteta nu? ;) Daca esti lipsit de timp e chiar grozava, pe cuvant. Cam 8 minute va ia toata treaba asta daca aveti un wok mare. Nu-s multe la numar, sunt mini, dar destule pentru 2 portii zic! Al meu le-a innecat in Mango sauce de la Lidl (la 5 lei), in timp ce mie mi s-a parut mult prea dulce si intens colorat artificial! Pana la urma totul tine de gustul fiecaruia. Il testati voi si vedeti ce si cum!
Promit sa postez cat mai curand retete pentru pachetele, sosuri home made si alte cele. Cat despre salata, fuse simpla, dar grozava. Poate tine lejer compania unei portii de orez sau noodles. Intai de toate pregatiti sosul: turnati intr-un bol 1 lingura ulei de susan - unul de calitate clar, 2 linguri fish sauce (poate faceti un drum in Dragonu Rosu ;), 2 linguri otet de orez, 1 lingurita cu zahar brun, mai mult de jumatate ardei iute feliat, 1 lingurita rasa cu praf de ghimbir. Amestecati ingredientele si le lasati acolo cat timp prajiti voi crevetii. E musai ca fiecare ingredient sa cedeze din aroma lui celorlalte. Abia dupa ce ati prajit crevetii, puneti niste apa cu sare la fiert. Cand apa a dat in clocot, adaugati cele 330 grame de beansprout (ii gasiti cam peste tot) si lasati-i sa fiarba timp de 1 minut.
Ii turnati apoi intr-o strecuratoare, le faceti o baie cu un jet de apa rece, ii puneti intr-un bol/farfurie ce vreti voi, turnati acolo sosul de mai sus, 1 fir de ceapa verde tocata marunt si gata. Sa tot fi trecut un total de 10 minute? Salata e minunata si plina de vitamine, crevetii sunt de-a dreptul savurosi! Si uite asa am mai bifat o reteta cu alte ingrediente testate!
Stir-fried pork, legume & noodles
Aceasta e ultima reteta! Am mancat tot si ne-a placut ;) No bine, ca are carne ar zice al meu;) Porc zic eu si ciuperci.. deci e super ;) Intai de toate puneti intr-un vas cu multa apa fiarta 20 grame ciuperci Mun Grzyby - eu le-am cumparat de la Mega, dar am vazut ca au si cei de la Lidl mult mai ieftine si le lasati acolo timp de 10 minute sa se umfle-n pene. Intr-un alt vas in care clocoteste apa cu sare adaugati 125 grame Chow Mein Noodles (tot de la Lidl am folosit), lasati-le sa fiarba 3 -4 minute, le treceti apoi printr-un jet de apa rece, le scurgeti de apa, le amestecati cu o lingura cu ulei de susan de calitate si le lasati deoparte.
Taiati in fasii mici 350 grame muschi de porc (cat inca nu este complet descongelat ca sa-l puteti portiona perfect). Incingeti wok-ul, picurati 1 lingura plina cu Wok oil (Lidl), adaugati carnea si sotati-o timp de 5 minute la foc iute. Intre timp feliati 3 catei de usturoi, jumatate ardei rosu gras - mare sa fie si treceti sub un jet de apa rece 200 grame fasole verde congelata - intr-o strecuratoare de preferat ca sa se scurga bine. Dupa ce ati sotat carnea, o scoateti frumos pe o farfurie cu sos cu tot, apoi adaugati in wok 1 lingura plina cu Peanut oil (Lidl), ardeiul, fasolea, usturoiul si sotati totul timp de 2-3 minute la foc iute. Dupa, adaugati carnea.
Urmeaza ciupercile Mun, 1 lingurita rasa cu sare, 2 - 3 prafuri piper, jumatate lingurita praf de ghimbir si inca 1 minut pe foc iute pana desfaceti voi borcanul cu sos!
Adaugati deci 3 linguri pline cu Wok sauce Ajam Pangang de la Lidl - la 8 lei borcanul si mai lasati 2 minute wok-ul pe foc iute, amestecand continuu. Sosul asta e condimentat cu muguri de bambus si ardei. Daca il mirositi veti sesiza o nota pronuntata de asa zis bambus, dar gustul e ok cand gatiti sosul cu celelalte ingrediente intocmai cum v-am scris. Sunt multumita de Ajam Pangang, e un sos echilibrat cu tenta usoara de ghimbir si scortisoara - care dupa umila mea parerea duce asa un pic spre zacusca ;) O sa vedeti voi daca-l gustati ca mine direct din borcan ;)
Daca doriti in schimb sa-i dati preparatului o usoara tenta de sos caramelizat, cu aroma intensa de sos de soia, ceapa si ardei - folositi Wok sauce Indonezia - tot de la Lidl... pe care la fel il consider satisfacator, raportat la pret. Tot asa folositi 3 linguri cu sos.
La sfarsit puteti adauga si taiteii in wok si amesteca toate ingredientele, sau puteti savura ca noi o portie de noodles la baza cu celelalte ingrediente cocotzate deasupra. Preparatul e neasteptat de savuros, cel putin pentru mine.
Aveti aici cam 3 portii, pentru liliputani cum ar zice Ralu - dar va garantez eu ca sunt suficiente ;)
Si cam asta fu tot! ;) Am testat sosuri, uleiuri, semipreparate si nu mai e nevoie sa emit concluzii, pentru ca le aveti pe toate in postare. Nu-mi ramane sa va zic decat atat: 'coala' e alba pentru fiecare.. o umpleti cum doriti! Pluralismul ne asigura diversitatea opiniilor, toate alternativele existente pe piata sunt demne de imbratisat oferindu-ne posibilitatea de a alege si cum parerile fiecaruia sunt dozate si de subiectivism, luati in calcul si acest risc. Ce nu-mi place mie, poate va ispiteste pe voi si invers :) Testati si voi produsele, iar eu va astept cu interes impresiile. O saptamana plina de surprize placute va doresc !
Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Pupici
ȘtergereOf Anto, dupa ce ca eram in urma cu bunaciunile, acum ai venit cu 5 deodata :D. Hhmmmm.
RăspundețiȘtergerePai da am lipsit cam mult;) Oricum zilele astea vin cu adevarat bunaciunile ;)
ȘtergereFoarte interesante retetele si binevenit feedback-ul despre produsele folosite! Te pup!
RăspundețiȘtergereTe pup si eu!!
Ștergereun premiu ar trebui sa dea lidl pentru un articol atat de inspirat... :)
RăspundețiȘtergere:))) no comment!
ȘtergereMi-ai dat ceva de citit astazi . Faine retete. Ai si un premiu la mine pe blog . Te pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Dorina! pupici
ȘtergereToate arata divin!! Sper ca le-au adus si la Lidl Constanta ca maine ma infiintez sa iau si eu cate ceva din cele recomandate de tine! :))
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai citit recomandarile. Consider ca ar fi risipa chiar si de bani putini pentru cele unde am zis pas;)
ȘtergereMaaaama, am ametit pana am citit tot... :))))
RăspundețiȘtergerePoze incantatoare, explicatii si sinceritate maxima, pofta de asian food mi-ai dat la greu, ce mi-as mai putea dori de la o postare? :))
Te pup cu drag ! Acum o sa-mi imaginez cum mananc eu pachetele de primavara facute de mine si prajite in ulei. :))))))
Ma bucur Ana ca ai citit si-ti multumesc! Acum ma faci sa ma gandesc la pechetelele tale de primavara, da fac si eu, na!;) Te pup cu drag!!
ȘtergereYammmy delicioase! Pacat ca a fost bataie pe ele la Lidl si chiar de astazi (de la debut) aveau stocurile epuizate...Asa ca trebuia sa se cheme "Ziua asiatica".
RăspundețiȘtergereSerios? Probabil ca vor mai aduce nu stiu.
ȘtergereDupa ce am vazut postarea ta iti dai seama ca maine le fac iar o vizita. Sau mai bine imi trimit jumatatea:-)
ȘtergereSunt curioasa ce o sa-ti placa de acolo;)
ȘtergereDelicioase preparate! Am un LIDL langa mine, de unde mai cumpar cate ceva, dar din pacate nu au toate produsele prezentate de tine.. Pupici
RăspundețiȘtergereAha am inteles. In comunicat aparea cum ca in toata reteaua de magazine Lidl vor fi distribuite. No comment!
ȘtergereCe sa zic?...talent, domnule...si la zis si la facut!
RăspundețiȘtergereIncantatoare oferta, mai ales ca piata noastra e cam subtire pe nisa asta...in alta ordine de idei, mai Anto, eu una nu folosesc mai deloc semipreparate, dar, pachetele de primavara as manca si inghetate...mai ai???
Viviana sa stii ca mai am fix 2 cu carne! ti le sharuiesc;) Pupici
ȘtergereDeja mi-am facut si eu cateva planuri de cumparaturi si o listuca si cateva idei de preparate! Arata tare bine toate!!! pupic!
RăspundețiȘtergereSunt curioasa daca o sa te impresioneze ceva. Pupici
ȘtergereSalivez numai cand ma gandesc cat de bune or fi, 5 preparate minunate! Pup!
RăspundețiȘtergereCorina astea sunt chiar ok. Dar cele despre care am zis nu, e un mare nu ;))Pupici
ȘtergereDoamne cat ma uimesti!!!!!!!!! Esti incredibila Anto!!!! Divin arata totul....
RăspundețiȘtergereRuxy esti prea draguta. Uite mie nu-mi place deloc cum au iesit pozele la sparanghel si mai ca-mi venea sa nu mai postez reteta, dar e foarte buna si mi-ar fi parut rau.. Singurele poze care imi plac din postarea asta, sunt cele de la noodles.. care imi plac foarte mult;). Pupici si multumesc
ȘtergereNici eu nu sunt cu semipreparatele, dar cum le-ai prezentat tu, ma face sa salivez:)))Pup!
RăspundețiȘtergereNici eu nu mananc de regula, dar astea sunt ok. Te pup
ȘtergereAstazi am fost la Lidl si nu se inghesuia nimeni sa cumpere produsele.Ce-mi place ce vad la tine.Cred ca am sa trag o fuga iar la magazin sa-mi cumpar cate ceva.Pupicei!
RăspundețiȘtergereSi eu am un Lidl aproape dar n-am fost.. nu stiu care ar fi situatia. In altele ai vazut ca aproape nu se mai gaseste nimic;) Probabil ca nu ai in zona asian food addicts;) Pupici
ȘtergereDraga mea, superbe pozutele!! Imi plac maxim bolurile alea 2. De undee? :)
RăspundețiȘtergereIn seara asta batea vantul la raionul de chinezarii din Lidl Crangasi. Eu ma dusesem dupa o folie pt copt si niste ulei aromat de wok, dar nu am gasit uleiul..
Multumesc Edith! Bolurile le-am primit cado de la prietena mea, le-a luat din Bamboo inainte de Craciun ;) Se pare ca s-au vandut repede produsele, sau nu au fost aprovizionati suficient- cred mai degraba.
ȘtergereCu Spring rolls m-ai cucerit, le adoooor!Da' nu stiam ca la Lidl gasesti acasa ceva, na....e cam departe de unde stau, si atunci cand am fost, jur ca nu i-am vazut. Cum ma pui tu pe drumuri!maine fac o tura pe acolo:))puuup tare
RăspundețiȘtergereClaudia abia acum a inceput saptamana asiatica. Sper eu sa mai aduca. Nu folosesc aproape deloc semipreparate, dar astea chiar m-au uimit ca aveau atata legume in ele si nici nu erau puternic aromatizate cu chimicale.. parerea mea. Pupici
ȘtergereCu asa o prezentare si eu zic ca meriti un premiu de la ei. Nu-s fana, dar cum ai prezentat tu mi-ai facut pofta sa incerc. Pup!
RăspundețiȘtergereSara nu i-am ridicat in slavi, dar nici n-am dat cu ei de pamant;) Unele sunt ok, altele ai vazut c-am scris nu;) Dar ce e aici prezentat e ok. Pupici
Ștergere"Imi plac de regula si pustiul meu le mananca, Miti stie, chiar si nefacute! ":))) Ca sa vezi ca mereu citesc cap-coada:)
RăspundețiȘtergereStii ca te iubi rau nu? ;)Pupici!!
RăspundețiȘtergereSi eu pe tine. Pup
ȘtergereAi tot respectul meu pentru recenzie, ma bucur mult ca ai fost subiectiva.Aveam dubii in legatura cu uleiul de susan,mi se parea prea ieftin si prea deschis la culoare. M-ai facut sa nu ma simt prost ca locuiesc in provincie, unde nu toate condimentele si sosurile sunt usor de procurat si sa fiu cumva mandra ca reusesc sa gatesc mancaruri asiatice cu ingrediente autohtone si sa reusesc sa le reproduc gustul. Pe de o parte eram bucuroasa ca bucataria asiatica isi face loc in supermarketurile noastre si acum,pe cealalta parte,imi pare rau sa aud ca nu tot ce se vinde e de calitate,mai ales ca unii vor incerca aceste retete exotice pentru prima oara si vor ramane cu impresia ca asa gust trebuie sa aiba. Oricum,e un pas inainte:) Sunt in total de acord cu folosirea produselor de calitare,eu mereu am zis ca mai bine mai putin,dar mai bun. Superba prezentarea ,ca de obicei.Pup si lasa baiatul sa manance si proaspete noodlesurile alea din cand in cand:))
RăspundețiȘtergereAcum te iubi si mai tare, zau!! Miti multumesc ! Sunt sincera asa cum m-a invatat mama.. din pacate pierd uneori cu sinceritatea asta, dar eu una ma simt linistita si neimpovarata de griji. Si da, ai dreptate.. multi vor ramane cu impresia ca ce vor savura acum e ceea ce trebuie sa fie, dar nu! si sper ca toti sa citeasca ceea ce am sublinit. Oricum nu cred ca citeste cineva postarile astea in afara de mine si voi fetelor si va iubi tare pe toate si va multumesc mult. Ori ceilalti nu indraznesc sa scrie, ori nu exista ceilalti;) Oricum.. uleiul de susan sucks!! E apa de ploaie, acum ca sunt la comentarii pot sa ma destrabalez in cuvinte. Oricum asa cum scriam acolo sunt multi care nu-l recunosc pe cel de calitate, asa ca eu n-am ce sa fac. Te pup draga mea!;) Promit sa-l las pe motan, dar sper sa ma lase si el pe mine sa i le prepar ;)) Eu cand l-am vazut prima data ca a rupt o punga de noodles si le mananca in varful patului la desene am zis ca-mi imaginez si mananca cereale omu;)) dar na.. are si el buba;) E om!;)
RăspundețiȘtergerePoate nu citeste nici Lidl ce-ai scris:)))Dar la ce prezentare vizuala le-ai facut nici nu ar avea de ce se plange. Noi avem numai un Kaufland in oras,nu e asa de variata gama (precis unele produse le-au adus fiindca mereu completez hartiile cu "dorinte"...da' cred ca s-au saturat de cerintele mele ca nu le-am mai vazut),cumpar numai marcile cunoscute si stau departe,dar foarte departe de dressingurile ptr salata. Am incercat o singura data,dar era un sos atat de gretos,yuck. Noroc ca multe produse originale se gasesc pe internet si ne putem aproviziona. Am auzit de Ki-life,pacat ca nu mai functioneaza siteul. Pup si motanelul scapat la noodles
ȘtergereCe frumos sunt prezentate toate!
RăspundețiȘtergerePup, Anto.Nu mai am timp sa vin de fiecare data dar te urmaresc din umbra :P :)))
Gabyta sper ca esti bine! Te pup cu drag
ȘtergereAntonina, poza la sparanghel este excelenta :) Te felicit pentru un post asa de lung si rabdarea pe care ai avut-o sa incerci totul.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Mihaela. Si mie imi place poza aceea ;) Pupici
Ștergerefoarte frumoasa prezentare !! Despre produse nu ma pot exprima, dar pot sa dau o raita la Lidl in München...
RăspundețiȘtergereMultumesc. As da si eu o raita in Lidl din Munchen ;) Pupici
ȘtergereFoarte frumoasa prezentare, dar muuuulte englezisme
RăspundețiȘtergereooo...Anto...ce minunatii...o sa incerc , macar una...ca tot e frig si trebuie sa stam in casa...restul , ni le prepari tu , ca tu stii mai bine...si e si mai bun de la altul , nu ? :)...nu ca mi-ar fi mie lene :)
RăspundețiȘtergereAstept impresiile despre produsul incercat ;)
ȘtergereAntoooooooooooooo , azi fug la Lidl !!!!!!! .... doamne , nici nu stiu de la ce sa-mi iau ochii , totul e superb , retetele nu mai zic , prezentarea de nota 20 , rabdare ai avut cu caru , iar eu nu am decat sa zic : FELICITARI !!!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Cat! Sunt curioasa ce o sa-ti placa de la Lidl. Te pup
ȘtergereVreau si io sa spun ca:
RăspundețiȘtergere1. Ce mamica tanara si frumoasa esti. Aveam senzatia ca esti o pustoaica, dom'le :)
2. Desi nu prea pot eu sa testez tot ce-i aici, din motive de carne, noodalsii aia nu ma las pana nu-i fac. WORD.
3. Ce poze. Ce poze faci. Imi vine sa dau cu betisoarele in ecran, sa prind mancarea! Ca fotograf amator, evident ca vine si intrebarea: ce kit ai? (body+obiectiv)
4. Felicitari pentru sinceritate. Tu poti sa-i spui subiectivism, eu ii spun jos palaria, calitate rara.
Te pup, mai scrie-ne!
Andi pai sunt o pustoaica de 33 de ani ;)) Mereu ii zic lui Marius ca eu o sa merg cu Edi la disco atunci cand o sa fie mare ;)) si ofc al meu imi zice c-o sa ma faca pierduta pe drum, dar eu inca mai sper ;)) Multumesc.
ȘtergereNoodalsii sunt buni, chiar mi-au placut. Sper sa-ti placa si tie. Dar uite poti testa varianta de noodalsi cu spanac, al meu a fost tare incantat, desi el nu prefera niciodata spanacul gol. E super combinatia.
Poze.. hmm sa stii ca eu nu sunt multumita.. nu de toate. Am un Nikon D7000 si pentru pozele astea am folosit un obiectiv de 1.8 -50 mm si musai folosesc mereu blitz extern.. ala isi merita toti bani. Fara blitzul ala nu fac nimic, oricat de bun ar fi D7000-ul. Mai folosesc si alte obiective, dar acesta mi se pare cel mai ok pt produse de food.
Ma bucur ca ti-a placut articolul.
Pupici si zi faina!!
Hehe, inseamna ca suntem aproape de-o varsta, cu diferenta ca eu in loc de copil am un... iepure :)
ȘtergereSa stii ca la aceeasi concluzie cu tine am ajuns si eu dupa cateva teste cu aparatura unei colege. Ea mi-a imprumutat obiectivul ei Nikon fix de 35 mm (1.8) si un blitz extern wireless, si am ramas muta ce poze au iesit. Faptul ca si tu imi confirmi asta, le-a pus definitiv on my shopping list :)
xxx
Andie pai asa incepe totul.. iepuras, sot, sau sot / iepuras, apoi bebe ;))
ȘtergereBlitzul cu care fac pozele e un Nikon SB-700. Fara el doar cu aparatul nu ies deloc ok.. oricat de mult as lucra eu manual cu aparatul. Sper sa te ajute informatiile.. si musai trepied si telecomanda. ;)
Da, fara trepied as fi moarta. Telecomanda e pe "incoming list". Daca sunt foarte cuminte in februarie e posibil sa primesc obiectivul, poate chiar si blitzul? Cine stie, let's not jinks it.
ȘtergereSemnat,
Nikonista 2 (eu am un D5000, fratior mai mic)
Andie blitzul e musai. Obiectivul poate fi oricare pana la urma. Uite asta e printre primele poze pe care le-am facut cu D7000 (inainte aveam un D40 hmm nu prea mi-a placut ca na nu aveam blitzul; poate ar fi facut poze misto saracu cu blitzul extern, nu stiu ca l-am dat) http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/09/cartofi-la-cuptor-imbatati-in-lapte-de.html.... facuta nu mai stiu cu care dintre obiective (dar fara blitz) si am plans toata seara;) Pe bune, ii spuneam lui Marius ca am cel mai naspa aparat ever, ca a lasat acolo o carca de bani degeaba, ca nu-i bun de nimic !;)) Si dupa vreo saptamana mi-a luat blitzul ca sa-mi inchida gura si sa vezi cum topaiam in casa ca un iepuroi in calduri.. Nu-mi venea sa cred ce mare e diferenta. Deci eu zic first blitz.. si apoi obiectiv ;))
ȘtergereAnto te asteapta un premiu la mine!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Adela! L-am primit cu drag! Il daruiesc tuturor! pupici
ȘtergereFoarte frumos,felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos !
ȘtergereWaw ! ce festin avem aici !!! Antonina ce delicateti minunate, tare mult imi plac toate, toate, din fiecare as gusta cate putin hi,hi.Felicitari !
RăspundețiȘtergerePs:un premiu astepta sa-l ridici de pe blogul meu(sectiunea premii).
pupici
Ma bucur tare ca-ti plac. Multumesc frumos Lia! pupici
ȘtergereYour photos are delightful! Such variety and everything looks delicious!
RăspundețiȘtergereThanks for your kind words!
ȘtergereSa lesinam încet! Arata... de nici nu am cuvinte. De la A-Z perfect, iar prezentarea de revista!
RăspundețiȘtergereEsti minunata pentru tot ceea ce faci fata draga mie!Te pup cu mult drag!
RăspundețiȘtergereCand am intrat sa citesc postul asta ma asteptam sa vad minunatii, dar tu m-ai lovit cu o parada intreaga de minunatii.Brava!
RăspundețiȘtergereWow,wow,ce minunatii am vazut aici,ce de bunatati,toate-mi plac nu sunt pretentioasa;bravo,felicitari Anto!!
RăspundețiȘtergereVai mama mea, m-ai ucis incet dar sigur cu postarea asta.Sunt un mare fan al bucatariei asiatice asa ca am salivat indelung in fata fiecarui preparat Pozicile sunt de vis , felicitari !Recenzia sincera si la obiect, imi place tare mult !
RăspundețiȘtergereProfit de ocazie si te invit la provocarea dulce Romanie a carei gazda voi fi in luna februarie . Pupici !
Mii de complimente harnicuto!Nu prea stiu ce as alege daca m-ai invita ca toate arata exceptional!
RăspundețiȘtergereFelicitari!!! Esti extraordinara, ai atata pasiune si talent si te urmaresc tot timpul cu multa placere! Multumesc!
RăspundețiȘtergereCate retete minunate!Macar una tot incerc , ca prea arata bine...
RăspundețiȘtergereiti vine sa mananci numa asiatice la cum arata preparatele tale :) Si pozele,ofc ! Felicitari. La noi tot se chinuie astia sa deschida un lidl,dar akm inteles ca deschiderea va fi exact pe 6 feb,deci ratez asiaticele din pacate,si imi doream noodles aia grozav de mult :((
RăspundețiȘtergereSa speram ca nu va fi zapada prea mare si voi putea ajunge dar in nici un caz in ziua deschiderii,caci atunci va fi bataie pe tigai ca de obicei :)
vai ce de bunatati! zilele astea ma paste lenea si sunt acompaniata si de raceala ... asa ca miere, ceai si biscuiti :( ... dar le-as da pe una din delicatesele tale :)
RăspundețiȘtergeremi-am facut de cap cu preparatele asitice de la Lidl!
RăspundețiȘtergeresi asta pentru ca sunt innebunita dupa mancarea asiatica, si am zis sa profit de ajutorul pe care mi-l ofera ca pe tava cei de la Lidl.
felicitari pentru cum ti-au iesit mancarurile !
Doamne ce delicatese in pozele astea :X !
RăspundețiȘtergereFolosesti
RăspundețiȘtergere1. muschi congelat
2. praf de ghimbir
3. sos din borcan
Ti-as recomanda ghimbir proaspat, muschi file la fel sau piept pui... si sosul sa-l faci singura.
Rezultatele ar fi cu mult mai aproape de adevarara mancare chinezeasca.
Spor la treaba.
Buna. Probabil ca nu ai citit toata postarea (mai ales partea de inceput;). Trebuia sa testam niste ingrediente lidl.. de pe o zi pe alta. 1. Nu aveam cum sa am carne complet descongelata pt un proiect pe care nu-l stiam a-mi ajunge in maine spre seara ;) Si oricum prezentam ideea ca in momentul in care carnea nu e complet descongelata e mai usor de portionat.. ;).2 asta am avut in casa in noaptea aia cand am pregatit retetele ;) si da stiu si folosesc de regula ghimbir proaspat ;).3. sosurile din borcan,uleiurile, pachetelele din cutiutele congelate trebuia sa le testam. Special pentru ele am scris postarea si mi-am expus opinia cat se poate de impartial pe tot parcursul postarii despre calitatea lor. Si cred ca cei care au citit postarea au apreciat asta. Nu pot sa acord 10 unui produs de 2 si am scris asta cu alte cuvinte in postare. Sper sa-ti faca placere s-o citesti ;) Multumesc frumos. O zi faina.
RăspundețiȘtergereCu siguranta, bucataria asiatica este una dintre cele mai aromate si cele mai gustoase. Si noua ne place sa gatim mancare asiatica, mai ales ca este foarte sanatoasa. Foarte buna descrierea retetelor si din poze ni s-a facut pofta iara de o portie de mancare asiatica :)
RăspundețiȘtergere