Am ajuns la Phill calcand pamantul invelit cu plapumi albe peste care se asternea necontenit inca un val gros de zapada, asta-n dimineata zilei de luni.. Mda, lunea ce tocmai a trecut peste noi si care, cel putin mie, mi-a lasat amintiri placute, incarcate de perceptii-n fel si chip. Iar acolo, in incinta restaurantului Phill o creatura imensa ma astepta.. Parca-mi simtea emotiile, asa ca m-a abordat pe un ton familiar mie in astfel de situatii .. ala mut, cu un aer strengar, dezinhibat si creator de senzatii si mi-a dat de-nteles ca locul/totul e safe, o da! I-am zis in gand 'helloo', pentru Edi et moi si abia cand am urcat treptele am inteles io mai bine ca nu visez colorat - designul fluid, viu si complex chiar exista, nici n-am o relatie speciala cu animalele, ci doar imi imaginez chestii talky alien stuff cu figuri animaliere stilizate gen Phill elephant si mi-am zis tot in gand.. dle' da ci cuuuull e za plaaace-ul asta!!
Deci back in buziness cu vorbele, ca mi-am epuizat cele doua saptamani de concediu ;) Si uite asa scurt si la obiect, va zic ca joi, pe 17 feb, restaurantul Phill si-a creionat lansarea oficiala alegand drept tema un meniu delectabil inspirat din cartea 'Meniul Perfect' de Gordon Ramsay - publicata de Editura Litera.
Oky doky si ce-am cautat eu acolo luni? OMG, pai I love that
Later edit!: and the book is mine ;)) multumesc frumos Diana!!
Si mare mi-a fost incantarea cand am primit invitatia Dianei de a gati alaturi de Dan Boerescu - Bucatarescu si Anca Rusu - Printesa polonic in imaculata bucatarie a restaurantului Phill - mai multe poze vedeti aici
No bine, trebuie sa recunosc c-am avut oaresce emotii, hai sa le zic multee.. asa-i mai cinstit ;). Emotia asta mi-e in egala masura friend & enemy pe 'teren virgin', da n-am ce-i face c-o am in sange si o savurez constient abia dupa ce dispare, huuhh ;).
Da am lecuit-o pe moment cu-n adjuvant puternic de XY % alcohol aplicat repejor in bataia pustii lui Dan, le care l-am beut, hic!.. Si dupa ce mi-am scos nuiaua din dos, totul a decurs lejer si misto petrecandu-se lucruri delicioase dle', parol ! Chipul luminat al lui Hristu Prevenda - Cheful restaurantului Phill si coltul de paine din mana lui Dan muiat de zeci de ori in dressingul ala imi valideaza isprava, tadamm ;)
In povestea asta eu pregatit aperitivul .. ceviche de somon, o nebunie fusion cu care va lasati paf invitatii in mai putin de 15 - 20 minute cu preparat + aranjat farfuriile! Si va desfasor asa scurt reteta. Notati va rog:
300 grame file de somon foarte proaspat (fara piele), 1 ardei chilli rosu (fara seminte si taiat fin), 1 ceapa verde fasonata si taiata fin pe diagonala, 1 catel mare de usturoi curatat si feliat fin, o mana de frunze de coriandru sau creson.
Iar dressingul il pregatiti amestecand c-un tel urmatoarele ingrediente: zeama de la 1 lamaie mare mare, 2 linguri cu sos de soia nesarat, 2 linguri cu ulei de susan, ulei de masline pentru stropit, sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust si un praf de zahar tos.
Cum decurge treaba: taiati cubulete mici (de vreo 2/2 cm) sau feliati subtire fileul de somon, pregatiti celelalte ingrediente intocmai cum v-am scris mai sus, pe care le amestecati cu pestele si peste toata chestia asta turnati dressingul.
In mod traditional procesul de marinare dureaza 3-4 ore, dar stilul fusion permite mai nou marinarea in mai putin de 15 minute, pentru ca zeama aia de lime denatureaza proteina din carne, gatind-o la rece si-n timpul ala veti avea placuta surprinza sa observati cum se prinde de somon o pata alba de culoare intocmai prepararii la cald. Dupa minutele scurse presarati frunzele proaspete de coriandru sau creson si serviti, pam pam!
Apoi a trecut la aparate Dan! Pentru pretenii mei crazier than me care-si imaginau c-o sa fiu urmatorulbunny / doe / rabbit, va dezamagesc spunandu-va ca Bucatarescu mai si gateste, si gateste bine, sic ;). Deci scoteti-va din minte imaginile cu mine naked cu boneta pe cap lovind c-o tigaie fundul lui Gordon de Romania (care-o fi el;)) si cu al meu dandu-se de trei ori peste cap, transformat ca-n Tugulea Taichii intr-o musca bazaindu-mi la ureche "Pasol na turbinca, ciorti lady" ;))) Dan a pregatit "doar" un biban de mare la cuptor si cus cus cu lamaie si mazare - o grozavie nu alta.. Cus cus-ul ala cu limeta si mazare e sufletul pereche al bibanului.. Cum fac rost de peste, pregatesc reteta si v-o prezint. E un must do definitely !
Dupa acele clipe petrecute in bucatarie, a urmat linistea aia magulitoare de dupa, cand toti ne-am asezat la masa si am gustat din fiecare preparat! Apoi a urmat ziua de joi, lansarea la care eu din pacate am lipsit motivat in Italia, drept pentru care va multumesc pentru aprecierile torturii exotice... ma inclin voua si-mi cer scuze pentru absenta - celor de la Phill!
In momente din astea, ar fi maxim de buna a clona, am zis!! ;) Da eu i-am soptit oricum din prima clipa 'elefantelului Phill' c-o sa aibe parte de-o poveste minunata fara sfarsit!
Cat despre joi, totul a fost mai mult decat perfect - asa mi s-a soptit ;) Meniul recreat de noi a fost multiplicat, astfel incat fiecare invitat s-a rasfatat cu preparatele inspirate de Gordon, in timp ce experienta culinara a serii a fost complinita de mancarurile marca Phill si vinurile LacertA, totul purtand amprenta inovatiei. Si sa nu uitam de atmosfera rafinata da?? Si l-am ratat pe Piersic, omg!;(
Da am lecuit-o pe moment cu-n adjuvant puternic de XY % alcohol aplicat repejor in bataia pustii lui Dan, le care l-am beut, hic!.. Si dupa ce mi-am scos nuiaua din dos, totul a decurs lejer si misto petrecandu-se lucruri delicioase dle', parol ! Chipul luminat al lui Hristu Prevenda - Cheful restaurantului Phill si coltul de paine din mana lui Dan muiat de zeci de ori in dressingul ala imi valideaza isprava, tadamm ;)
In povestea asta eu pregatit aperitivul .. ceviche de somon, o nebunie fusion cu care va lasati paf invitatii in mai putin de 15 - 20 minute cu preparat + aranjat farfuriile! Si va desfasor asa scurt reteta. Notati va rog:
300 grame file de somon foarte proaspat (fara piele), 1 ardei chilli rosu (fara seminte si taiat fin), 1 ceapa verde fasonata si taiata fin pe diagonala, 1 catel mare de usturoi curatat si feliat fin, o mana de frunze de coriandru sau creson.
Iar dressingul il pregatiti amestecand c-un tel urmatoarele ingrediente: zeama de la 1 lamaie mare mare, 2 linguri cu sos de soia nesarat, 2 linguri cu ulei de susan, ulei de masline pentru stropit, sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust si un praf de zahar tos.
Cum decurge treaba: taiati cubulete mici (de vreo 2/2 cm) sau feliati subtire fileul de somon, pregatiti celelalte ingrediente intocmai cum v-am scris mai sus, pe care le amestecati cu pestele si peste toata chestia asta turnati dressingul.
In mod traditional procesul de marinare dureaza 3-4 ore, dar stilul fusion permite mai nou marinarea in mai putin de 15 minute, pentru ca zeama aia de lime denatureaza proteina din carne, gatind-o la rece si-n timpul ala veti avea placuta surprinza sa observati cum se prinde de somon o pata alba de culoare intocmai prepararii la cald. Dupa minutele scurse presarati frunzele proaspete de coriandru sau creson si serviti, pam pam!
Apoi a trecut la aparate Dan! Pentru pretenii mei crazier than me care-si imaginau c-o sa fiu urmatorul
Iar Anca, adorabila 'printesa' a pregatit si ne-a incantat cu mousse de limeta - acru si dulce in the same time, dar nu mai dulce decat ea insasi ! Iar daca strigati dupa reteta o later edit, ok? ;)
Dupa acele clipe petrecute in bucatarie, a urmat linistea aia magulitoare de dupa, cand toti ne-am asezat la masa si am gustat din fiecare preparat! Apoi a urmat ziua de joi, lansarea la care eu din pacate am lipsit motivat in Italia, drept pentru care va multumesc pentru aprecierile torturii exotice... ma inclin voua si-mi cer scuze pentru absenta - celor de la Phill!
In momente din astea, ar fi maxim de buna a clona, am zis!! ;) Da eu i-am soptit oricum din prima clipa 'elefantelului Phill' c-o sa aibe parte de-o poveste minunata fara sfarsit!
Cat despre joi, totul a fost mai mult decat perfect - asa mi s-a soptit ;) Meniul recreat de noi a fost multiplicat, astfel incat fiecare invitat s-a rasfatat cu preparatele inspirate de Gordon, in timp ce experienta culinara a serii a fost complinita de mancarurile marca Phill si vinurile LacertA, totul purtand amprenta inovatiei. Si sa nu uitam de atmosfera rafinata da?? Si l-am ratat pe Piersic, omg!;(
Iar eu m-am suit p'o sa si v-am spus povestea mea.. Cat despre voi - Drumul Potcoavei nr. 120 trebuie sa va zica de acum inainte ceva.. e Phill care simte alaturi de voi, va daruieste in acelasi timp: clipe pentru voi si momente de voie buna in spatiul special creat la parter pentru copiii care va insotesc si mai mult decat atat va umple burtica in a very very special gourmet way.. startere frantuzesti precum Foie gras - reteta casei cu trufe; Tuna Tataki - preparat medium rare in crusta de pesmet, ghimbir, alune de padure; supa thailandeza Dtom Yam Gung cu creveți, ardei iute, nuca de cocos si mirodenii; supa frantuzeasca de ceapa, cu branza Gruyere, paste si risotto; selectii de peste si fructe de mare si preparate din carne de peste mari si tari.. Cat despre masuta asta.. e special pregatita pentru voi !
Felicitări,Antonina!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sis!! pupici
ȘtergereFelicitari multe.Esti o draguta si o scumpa.La cat mai multe astfel de gateli.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag.
Doamne ajuta! Ca tare-mi plac ;) Multumesc frumos si pupici !!
Ștergereesti extraordinara! Felicitari si vrem reteta ancai polonic :P Pupici
RăspundețiȘtergereAna it's a deal! urmeaza un later edit acolo;) pupici
Ștergerenici nu vreau sa comentez minunatiile acelea...ma bucur doar ca se intampla lucruri minunate si care-ti plac in viata ta...pupici !
RăspundețiȘtergereCoco sunt minunate!! eu am gatit pt prima data ceviche desi imi statea gandul la el demult.. si am fost tare, da tare incantata! si toate erau grozave! pupici
ȘtergereO poveste de neuitat , felicitari !!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSa stii ca da! pupici si multumesc
ȘtergereFelicitari!!!va pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare! pupici
ȘtergereNo,ca tare fain mai narezi fato draga!Sa va fie de bine toata treaba!Pupici!
RăspundețiȘtergere;)) Ufff si am avut plasture la gura cu isprava cu rabbitul ma jur ;)) Sarumana mult! pupici
ȘtergereInca o data bravo! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult! pup cu drag1
ȘtergereFelicitari.Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! pupicuri
ȘtergereFelicitari, dragutaaa! Foarte faina ai fost!
RăspundețiȘtergereSi tare frumos mai povestesti, ti-am mai zis ca-mi place?!? :)
Cred ca ai avut un concediu superb.
Acum, back to work :( tre' sa fie taare reu :(
Sarumana Edith. a fost tare misto. multumesc tare mult! uff e greu dupa co, da sper sa-mi revin rapid. ma credeti ca n-am gatit mai nimic? ;)))) deci trebuie sa fiu back ca moare omu de foame si deja e satul de oua, carnati, deserturi (doar astea nu mi-au scapat);)) pupici multi!
ȘtergereAcuma ca zici de carte merg sa vad la good food daca n-am castigat-o ca si mie tare imi place de Gordon.
RăspundețiȘtergereMiti s-ar putea cat de curand sa am niste surprize placute pt voi! si eu il iubi rau de Gordon asta ;)) pupici
ȘtergereFoarte frumos, Anto. Si da, meritai macar o clona :)))
RăspundețiȘtergereBrindu esti o scumpa! multumesc tare mult!! pupici cu drag!
ȘtergereFelicitari pentru lucrurile frumoase din viata ta!
RăspundețiȘtergereIi multumesc din suflet lui Dumnezeu pentru toate! Sper sa ma aibe in paza lui mereu! Iar voua tuturor va doresc asemenea! Multumesc Vivi! pupici
ȘtergereN-am avut pic de noroc(: Mousse-ul de lime e favoritul meu,desi toate arata bine. De abia astept sa ne povesti si despre The Cube:) Pupici
RăspundețiȘtergereMiti o sa postez retete de mousse pe scurt ;)
ȘtergereAhhh, cat de frumos... <3 Iar tu ai fost incantatoare, ca intotdeauna !! <3
RăspundețiȘtergerePupici !
Ana multumesc tare mult! Esti o dulce!! ufff iar imi amintesc de 25 de ani ;)) pupici !!
Ștergeresuper articolul am ras, am admirat, am plans ca l-ai ratat pe Piersic ...
RăspundețiȘtergeresi as vrea si eu o carte Gordon Ramsay!(trebuie sa scriu inca o scrisoare la iepure :)) )
te pup
Andreea da da 'am plans' o lacrima si eu ;) il admir tare pe Piersic, nu mai zic de Piersic Senior.. dar na.. poate data viitoare o sa ma bata asa amical pe umar ;)) Ma bucur ca ti-a placut.. e minunat sa cunosti oameni deosebiti! pupici
ȘtergereO duminica de vis tuturor!!
Felcitari Anto! :*
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos Isa! pup
ȘtergereMa tot miram unde ai disparut,am crezut ca te-au furat cine stie ce martieni,acum m-ai lamurit si am ramas farea cuvinte.Pupici.
RăspundețiȘtergere;)) as vrea io ;) sa vezi atunci prapad cu 'pastile' de mancare ;)) Pupici
ȘtergereFelicitarile mele, bine ai revenit, te dadusem disparuta!! Ai fost superba, te-am vz si la stiri :)) Astept noutatile!! Te pup!
RăspundețiȘtergereEsti o scumpa! Multumesc tare !! Pupici
ȘtergereCred ca au fost 2 experiente minunate, atat gatitul la Phil cat si cina la The Cube! Foarte frumos prezentat totul, imi place foarte mult modul tau de a relata evenimentele!
RăspundețiȘtergereO da.. minunate momente! Le-as trage un bis daca as putea ;) Pupici si multumesc mult!
ȘtergereFelicitari Antonia !ma bucur pentru tine.
RăspundețiȘtergerepupici
Multumesc Lia! pupici
ȘtergereFelicitari Anto, ma bucur ca tu ai castigat si ai ajuns in Italia. :)
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca eu nu te-am vazut la Tv.
Poate vor mai fi ocazii.
Multumesc frumos. A fost tare placut acolo, voi scrie curand niste vorbe ;) Doamne ajuta sa fie ;) Pupici
ȘtergereSuperb....totul, ....abia acum am descoperit ca si tu esti "in love" de domnul Gordon Ramsay, uhh, cat as da sa gatesc macar o data alaturi de el!:P
RăspundețiȘtergerepuuup tare tare
wow si ce innebunita sunt !! dar inca il pastrez pentru mine ;)) tot incerc sa-i pun lui marius sortul pe burta si sa treaca la aparate dar inca nu se lasa convins ;) Mai 'lucrez' la proiect ;)) Dar cartea asta cu meniul perfect.. e mai mult decat perfecta ;) Pupici si multumesc
ȘtergereAnto, e o placere sa citesti si sa recitesti articolele tale. Felicitari pentru vacanta si ma bucur tare ca te-ai intors. Pup cu drag
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Cristina! Pup cu mare drag si bafta in concurs!!
ȘtergereBravo, Anto!
RăspundețiȘtergerePui pasiune multa in treaba asta si rezultatele nu se lasa asteptate.
Bafta multa in continuare si te imbratisez cu drag.
Poţ sa las sh-un cantecel?:D
http://www.youtube.com/watch?v=gDlUc7rmfvY&feature=relmfu
Gabytule te iubi tare! Multumesc de incurajari!! Hugs!!!!
Ștergeremey da tu stiai ca eu cand eram mica eram (inca sunt) fan Queen ? ;) love this song! puuuup
Felicitari Anto! Sper ca ti-a priit concediul! Te pup dulce telegenico! Te-am aratat si lu al meu, cica esti tare dragutza, dar tu stii deja! :)) Pupici dulci
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru tot ce faci,se vede pasiunea si sufletul pe care-l pui,ma bucur din suflet pentru tine,pentru experientele frumoase de care ai avut parte si ca ti-a placut in Italia.
RăspundețiȘtergereLove you,ti-am mai spus asta!
Felicitari Anto! esti o persoana extraordinara, frumoasa si cu un dar deosebit nu doar in cele culinare ci si in ale povestitului :). Ador sa iti citesc postarile. Pupici
RăspundețiȘtergereFelicitari!Se pare ca esti un talent si in arta culinara dar si in cea oratorica!
RăspundețiȘtergereEsti foarte tare! Bravo tie!
RăspundețiȘtergereBuna, Antonina, ma bucur tare mult pentru micile tale bucurii prilejuite de aceste intalniri.Am gasit un site minunat care te-ar interesa.www.decorix.ro cu forme ptr gatit, am vazut pana si forme cu pantofi ptr ciocolate.
RăspundețiȘtergereAm facut ciocolata alba de 2 ori pana acuma si sa stii ca e super usor de facut.Ptr ca eu credeam ca e mare filosofie sa faci cioco in casa.Fetita mananca f bine si m-am bucurat sa o dezvat de ce e in comert.Am bagat in ea migdale multe, fistic, alune.A doua oara cand am facut-o am vrut sa pun si cereale, alune si stafide imbracate in ciocolata neagra dar nu mi-a iesit f bine ptr ca am pus mai mult de 100 de grame.Si voiam sa te intreb daca cumva e o alta reteta ptr ciocolata care are si cereale in ea?Nu merge la reteta ta???
As vrea sa-ti recomand site-ul julia s toys e la mine pe blog ca banner, au jucarii f bune ca pret, marci celebre gen Fisherprice,Ravensburger sau altele renumite, sunt jucarii f educative aduse din Austria ptr care platesti numai curierul sau ramburs prin posta , transportul e inclus in pretul jucariilor.Sunt interesante.
Multumesc ca mi-ai citit articolul, Antonina si sper sa ne vedem curand poate la ziua fetei daca e baietelul la tine.Pup
Mara merge foarte bine reteta mea de cioco si pt cereale, doar ca scoti din cantitatea de lapte praf o patrime. Te pup
ȘtergereHhmmm, ce de bunataturi!!! Anto ai deja o clona... Edutu ... clona masculina =)). Si cand ziceai ca te vedem iepuras? =)) Pupicei
RăspundețiȘtergereYou lucky girl!
RăspundețiȘtergereWow , foarte frumos , felicitari pentru postare :) ! iam
RăspundețiȘtergeretare frumusica esti :*
RăspundețiȘtergereFelicitari fata superba! Anto draga mea...ma bucur nespus pentru tine! Te imbratisez cu drag!
RăspundețiȘtergereFelicitari! Meriti tot ce ti se intampla. Esti tare, bravo!
RăspundețiȘtergereFelicitari Anto!!!!
RăspundețiȘtergereEsti extraordinara!
Pup
Esti grozava , FRUMOASO ! Felicitari !
RăspundețiȘtergere