Ador spanacul!! Spanacul proaspat, ofc! Mi-e atat de draga culoarea lui, scrancetul frunzei la intalnirea cu za shark teeth si fragezimea aia naturala si profunda a gustului despre care aproape ca-ti vorbeste singur, ca-mi vine sa-l mananc, s'o fac de cate ori am ocazia, na !
Il mai mananc oparit putin sau sotat, si ma feresc ca dracu de tamaie de cel fiert a la long, reincalzit ! La fel si voi ar trebui sa nu-i distrugeti proprietatile, pentru ca va distrugeti implicit, retineti ca fiert un timp indelungat e daunator organismului! Stiti din pruncime ca e o sursa bogata de antioxidanti, vitamine, oleaca de omega 3 in cantitati semnificative, cat despre fier nu-i chiar atat de smecher pe cat indraznea sa ne arate candva Popeye! Dar cum minciuna cu muschii mari cat ai lui cantareste destul in fata picilor mofturosi, sa-i tot dati bice, zic !
Simple as that pentru doua portii jumate de sanatate: 200 grame spanac proaspat, o caserola mica cu rosii cherry am avut eu (puneti cate va doriti), o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, cas proaspat si buuun, 3 -4 linguri cu ulei de masline, un praf de sare, piper dupa gust, cativa fulgi de ardei uscat iute, 10 oua de prepelita (daca le preferati si le aveti, daca nu merge struna si-n lipsa) si cam atat!
Spalati spanacul in apa rece, rupeti coditele frunzelor, il zvantati bine si-l puneti intr-un vas cu restul legumelor toaletate dupa gust. Adaugati si casul taiat cubulete si ouale de prepelita fierte circa 7-8 minute (curatate de coaja apoi, ofc!). Sarati, piperati dupa gust, picurati uleiul de masline, amestecati si gata! Hai sa va vad.. cine mai are ceva in farfurie?
Si da, oua de prepelita! Cu mare seninatate si fara semne de intrebare ii puteti servi pe copilasi! Le pot 'savura' si crude dupa 3 ani, in cure de cateva zile, specialistii zic 60. Al meu nici daca ma transform in Popeye nu le inghite crude, da-n schimb e innebunit dupa oul asta mic si dragalas - fiert!! Si-l mananca fix cu salata de mai sus (am fost prost inspirata sa nu le las la vedere si sa le amestec la inceput in salata, sic!), da va garantez pe pufu de pe barba lu fii-miu ca asa ii place lui si eu ma bucur, maxim am zis!
Mai arata bestial ,n-am indraznit pana acum la outele astea pistruiate dar nu-i tarziu....spanacul fara cuvinte dar pana aici nu am stiut ca este daunator organismului daca este fiert ,multumesc de informatie si o sa iau aminte ,pup fata frumoasa!!
RăspundețiȘtergereAziz nici eu n-am stiut pana acum vreo 6 ani cand m-a interesat in mod particular ce as putea manca sanatos si fara sa ingrase ;) Oricum nu-i mai daunator decat alte chestii pe care le mancam, dar cel mai fain si sanatos e sa-l consumam oparit putin sau si mai bine in stare proaspata. E absolut delicios! pupici
Ștergereo sa cumpar si eu oua de prepelita , m-ai convins :))
RăspundețiȘtergereCoco outele alea sunt the best. Si gustul e diferit de cel al oualelor de gaina. Pustiul e fan ;)
Ștergeredelicioasa salataaaaaa
RăspundețiȘtergerePrima venita, prima servita!!!
RăspundețiȘtergereSunt fan salate, deci un castronel intreg as papa!
Pupici
Hhmmm si mie tot in varianta asta-mi place spanacul, spre deosebire de Bogdan, care-l prefera mancarica :D. Edutuuu nu-i dai si "pretenei" tale putintica salatica :)?! Anto sa-nteleg ca tu esti Olive? Hi hi
RăspundețiȘtergereCat de simpla si sanatoasa!
RăspundețiȘtergereEu nu am incercat pana acum spanac crud.
Am avut o retinere si o tentativa:-)
Mi s-a parut amar. Dar cred ca nu o fi fost el prea tinerel.
Ah, si eu il pun in salata, e buuun tare. Da, il gatesc si cu orez si mai ales in placinta ( cu brinza ). Nu pot renunta la el, chiar daca e gatit ...
RăspundețiȘtergereCand cumpar spanac,doar ce-i fac o baita repejor si il infulec asa fara ulei,ceapa si alte cele.Imi place de mor,dar gatit sa nu-l vad in fata ochilor.Te pup!
RăspundețiȘtergereSi eu ador spanacul si il prefer pe cel proaspat dar peste iarna il folosesc si pe cel congelat dar nu se compara cu cel pe care il gasim acuma pe tarabele taranilor.
RăspundețiȘtergerePup si seara frumoasa!
super salata, super foto, super scandura, super manute :*
RăspundețiȘtergerescandurica ta face minuni:) doamne ce poze faine faci! salata -i o bunatate, cat de oute, nu ma pronunt ca sincer nu am papat niciodata:) shame on me:)
RăspundețiȘtergereChiar daca nu am ajuns mai devreme, poate se mai gaseste ceva. Pup si o noapte linistita!
RăspundețiȘtergereOff, ce pofta mi-ai facut! :) Dimineata primul drum il fac la piata ( pt spanac. Pt oua de prepelita cred ca trebuie sa vizitez un supermarket)
RăspundețiȘtergereMersi mult!
gustoasa si sanatoasa salatica ta!!eu spanacul il mananc si eu crud mai des decat cel fiert...cu felii subtiri de parmezan si ulei de masline!!o gustosenie!!O duminica frumoasa iti doresc!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu!
RăspundețiȘtergereImi place tare salata ta , e frumos colorata , delicata . Nu am mancat oua de prepelita inca , stiu ca-s foarte sanatoase .
RăspundețiȘtergereSanatate curata!!!Iar prezentarea este superba.
RăspundețiȘtergereCe bunatate de salata, dupa o portie de salatica frumoasa si gustoasa, il intrecem pe Popaye. Ador ce ai facut tu aici, ce culori, cum sa nu mananci. Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereGrozav de buna salatica!!!Yummy!Pupici!
RăspundețiȘtergereHa! Gind la gind cu bucurie. Exact oua de prepelita am gatit astazi pentru micul dejun :)
RăspundețiȘtergereEste ceva "funny" cu ouale astea. Copii mei nu se ating de nici un fel de preparat de ou, nici sa tragi cu tunel, dar astazi au mai cerut a doua portie :)
Poza cu rosiile e super!!!
Sanatate curata ce ai tu in castronul ala!Face treaba scandurica:)
RăspundețiȘtergereCe poze minunate! love it!
RăspundețiȘtergereSalata ca salata , dar manutele alea gingase fac tot !!!! ;)
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa iti doresc !!
Cum mi-au scapat mie pana azi ouale de prepelita? Cat despre spanac am prestat o salata saptamana trecuta - o bunatate! E musai sa pun la cale si salatica ta. Cas, mmmmm - de cand n-am mai mancat!
RăspundețiȘtergereBuna seara,
RăspundețiȘtergereFara vreo o intentie critica,doamne fereste,cred ca e pacat totusi sa ponegrim spanacul fiert,care nu este daunator organismului,indiferent prin ce varianta (apa,abur,cuptor) se executa acest proces.
In schimb daca se practica reincalzirea spanacului anterior fiert ,in compozitia sa apar niste compusi chimici -oxalati- a caror principala indeletnicire este sa participe la formarea minunatelor pietre de la rinichi.
Acuma ,ca nu toata lumea care va manca spanac reincalzit, va face neaparat si pietre la rinichi ,este adevarat,dar totusi fenomenul trebuie evitat .
Concluzia? Spanacul poate fi fiert cu sufletul impacat dar nu reincalzit!
O noapte buna,Daiana
Da da, importat e sa nu fie fiert/cuptorit un timp indelungat..
RăspundețiȘtergere