Nu mereu am un ranjet usor tamp pe buze si nu intotdeauna imi scriu degetele singure textul. Asa ca de data asta o sa fiu scurta. Da maxim de scurta, maxim am zis! Sper sa va pot arata macar in imagini cati butterflies ma leaga de dulcegaria asta, cu cuvintele - musai fara virgula - mai greu. Nu stiu la voi cum sta treaba, dar la noi se ingroasa pretentiile piciul pe zi ce trece! Pandispanu e fux, n-are crema dom'le! E 'un musai' sa arate bine, ca la gust ma da modestia afara din casa, da ma risc na si strig in gura mare ca-i buna raaau nene!
Mai simplu de atat nu se poate: impricinatii sunt biscuitii Oreo pe care Eduard al meu ii adora! O sa vin si cu reteta lor curand, dar pana atunci pentru doua portii absolut delicioase cumparati doua pungute mici, din care permiteti-va sa mancati doi ;)
Pentru blat aveti nevoie de 120 grame biscuiti Oreo (nu se permit surogate), 1 lingurita cu esenta de vanilie si 25 grame unt. Cu crema lor cu tot ii bagati in mixer, ii faceti praf, topiti untul la microunde pentru cateva secunde apoi turnati-l, cu esenta, peste biscuiti. Framantati in maini compozitia incorporand untul in blat.
Apoi gasiti niste formite, eu le-am folosit pe cele de la tortura exotica (sunt forme de decorat care merg foarte bine si la cuptor, le gasiti pe kitchenshop), cu diametrul de 7,5 cm. Pentru o tavita de 18 cm dublati cantitatea de biscuiti, sau chiar triplati sa fie stratul mai gros - in functie de crema pe care o folositi! Mai e nevoie sa va zic ca biscuitii astia merg de poveste cu cheesecake-ul cu dulce de leche?! E grozav blatul, usor crocant dupa ce s-a racit complet si totusi cremos, pufos asa sensibil si parfumat de numa la intalneala cu niste papilele-n calduri. Sa nu-l evitati ever, o sa ramaneti mai mult decat placut surprinsi.
Eu am pus cele 2 forme mici intr-o tava de tort, am acoperit baza formitelor cu blatul Oreo distribuit egal si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 10 minute. Atat! Sa nu puneti mana ca frigide dom'le. Dupa ce s-au racit formele de decorat veti putea scoate foarte usor blatul Oreo (mai ales daca aveti pachetul complet de ustensile cand vine vorba de inelul respectiv. Il vedeti complet echipat unde v-am lasat link). N-am poze din timpul prepararii (nici nu e cazul cred) ca nu m-am gandit initial sa deconspir asa usor ce mananca fii-miu, dar a fost tare dragut din partea lui sa manance una asa cu pofta ca de obicei si pe ailalta s-o mai astepte putin ;) Si mai faina chestie e ca nu-i musai nevoie sa coaceti blatul de oreo! Ci dupa ce l-ati asezat in inel, sau forme mici de tarta, il lasati la frigeder o ora- doua sa se lege bine compozitia.. si apoi va vedeti de crema mai departe.
Next, urmeaza crema: Pentru cele doua forme am folosit 150 grame mascarpone (Galbani am folosit eu) in care am adaugat 40 grame zahar pudra, o lingurita plina cu esenta de migdale si-am amestecat usor cu lingurita pana s-a incorporat praful ala dulce. Si cu asta basta!
E o combinatie fina de crema de branzica, zahar pudra, parfumuri salvatoare si capsune cat suporta deschiderea blatului si guritei, fara numar. Se pune crema intr-un posh, se orneaza tartele dupa plac, apoi se feliaza cateva capsune - dar nu pana in capat, tocmai pentru efectul evantai - si apoi se decoreaza cu una - doua - trei, va descurcati voi mai bine ca mine zic!
Reteta imi apartine.
Apoi gasiti niste formite, eu le-am folosit pe cele de la tortura exotica (sunt forme de decorat care merg foarte bine si la cuptor, le gasiti pe kitchenshop), cu diametrul de 7,5 cm. Pentru o tavita de 18 cm dublati cantitatea de biscuiti, sau chiar triplati sa fie stratul mai gros - in functie de crema pe care o folositi! Mai e nevoie sa va zic ca biscuitii astia merg de poveste cu cheesecake-ul cu dulce de leche?! E grozav blatul, usor crocant dupa ce s-a racit complet si totusi cremos, pufos asa sensibil si parfumat de numa la intalneala cu niste papilele-n calduri. Sa nu-l evitati ever, o sa ramaneti mai mult decat placut surprinsi.
Eu am pus cele 2 forme mici intr-o tava de tort, am acoperit baza formitelor cu blatul Oreo distribuit egal si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 10 minute. Atat! Sa nu puneti mana ca frigide dom'le. Dupa ce s-au racit formele de decorat veti putea scoate foarte usor blatul Oreo (mai ales daca aveti pachetul complet de ustensile cand vine vorba de inelul respectiv. Il vedeti complet echipat unde v-am lasat link). N-am poze din timpul prepararii (nici nu e cazul cred) ca nu m-am gandit initial sa deconspir asa usor ce mananca fii-miu, dar a fost tare dragut din partea lui sa manance una asa cu pofta ca de obicei si pe ailalta s-o mai astepte putin ;) Si mai faina chestie e ca nu-i musai nevoie sa coaceti blatul de oreo! Ci dupa ce l-ati asezat in inel, sau forme mici de tarta, il lasati la frigeder o ora- doua sa se lege bine compozitia.. si apoi va vedeti de crema mai departe.
Next, urmeaza crema: Pentru cele doua forme am folosit 150 grame mascarpone (Galbani am folosit eu) in care am adaugat 40 grame zahar pudra, o lingurita plina cu esenta de migdale si-am amestecat usor cu lingurita pana s-a incorporat praful ala dulce. Si cu asta basta!
E o combinatie fina de crema de branzica, zahar pudra, parfumuri salvatoare si capsune cat suporta deschiderea blatului si guritei, fara numar. Se pune crema intr-un posh, se orneaza tartele dupa plac, apoi se feliaza cateva capsune - dar nu pana in capat, tocmai pentru efectul evantai - si apoi se decoreaza cu una - doua - trei, va descurcati voi mai bine ca mine zic!
Sunt o nebunie ciocolatoasa marca Oreo, care deconspira inca de la prima atingere cu papilele gustative un val parfumat de crema ! Si ca sa-l citez pe Eduard: "mamiii sunt mirobolante, pe bune"! :)
Reteta imi apartine.
Anto imi vine sa inghit monitorul :)))))))
RăspundețiȘtergereArata perfect!Si cred ca au un gust...foarte bun!
Iar ai facut niste fotografii extraordinare!
Hugs!
Multumesc frumos Alina! hugs, big hugs!!
ȘtergerePfiuuu, cred ca Edutu n-a papat repede si cea de-a doua tarta, cu gandul sa mi-o opresca mie :D. Nu-i asa Edutu :P? Ce ar merge asa de dimi ...
RăspundețiȘtergereRalu, a facut ca un urs cand am vrut sa musc o bucatica ;)))))
ȘtergerePai chiar e un ursulet in miniatura =)). Si totusi lasa-ma sa cred ca o apara pentru ca se gandea la mine =))!!!
ȘtergereSuperbe si n-am nicio indoiala ca sunt "mirobolante" . :)
RăspundețiȘtergereMultumesc .Chiar sunt preferate de pici, sper pe scara larga ;)
ȘtergereSuper desert !!!! Imi plac toate ingredientele ;) , cat despre poze si prezentare , se stie parerea mea , nu ? ;)
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios ;) Imi place stilul asta ;) pupici iubita!
ȘtergereCe bunatate.Abia astept sa apara capsunile.Pup!
RăspundețiȘtergereAi dreptate! Si eu. Am dat 20 ron pe o caserola mica. valeuu, sa tot zic nu?
Ștergereiubesc tartele cu branza...si daca mai au si fructeeee....
RăspundețiȘtergeredaaa me tooo ;)
ȘtergereOMG!!! Chiar ma duc sa cumpar capsune!!! Pup
RăspundețiȘtergereSa te uiti atent in cutiuta. ca pe la mijlocul cutiei mai gasesti si stricate ;(( pupici
ȘtergereAnto ,
RăspundețiȘtergereEu cu ochii inchisi as halii una din aia ,numai uitandu-ma la poze .
Nici nu te-as mai intreba ce ai pus in ea .:))
:)) Lia te pupic!! Ma bucur tare ca-ti plac pozicile !
ȘtergereArata extra super minunat!! Sunt convinsa ca-i un deliciu maxim!!
RăspundețiȘtergereNu stiu cat e de maxim, stiu de la Edi ca-i mirobolant ;)))) Te pup
ȘtergereTocmai ce am varat si eu un desert cu mascarpone in frigi,dar tarta ta arata....original!Pupici!
RăspundețiȘtergereHmm minunat! Vin sa pap la tine! pup
Ștergerete pricepi Anto la dulcegarii ce sa mai...!!!la cum arata...nu am nici un dubiu ca sunt mirobolante,pe bune :))!!Pup
RăspundețiȘtergeresarumana!! chiar e grozava la cat e de simpla!
ȘtergereAntonina, sunt superbe si pozele si capsunile si oreo si... si.... si...
RăspundețiȘtergereSi vreau si eu :)!
daaa si eu :)))))
ȘtergereArata minunat!! Prezentarea e superba!! Anto, esti bine? nu prea iti sta in caracter sa ne spui o povestioara mai scurta!!! Te pup!
RăspundețiȘtergere;)) Cum ai ajuns sa ma cunosti ;) sunt ca o carte deschisa ,nu? nu stiu ce am sincer.. ma simt dubios ;(( Da sper sa-mi treaca! Vreau la iarba merde, vreau cu parapanta, sa sar coarda in parc, sa ma dau cu rolele, sa merg la piscina, sa reiau dansul, aerobicul, sa ma uit la filme siropoase si sa mananc pufuleti,ciocolata,iar pufuleti,cioco si sa beau o bere rece si iar s-o dau pe pufuleti, vreau peste mari si zari, sa dorm in hamac sub cerul liber, sa merg la pescuit! Le vreau pe astea inapoi!!!;))))Te puuuuuuuup!!!
Ștergerevaaai, ma termini cu dulcegariile astea :)) arata atat de bine! eu sunt intr-o pauza de dulciuri asa ca suspin langa monitor si mananc o capsuna simpla :) Pup!
RăspundețiȘtergereCarmen ma bucur din suflet ca-ti place! Si mie imi place pozuca ;) Te pupic !
ȘtergereMmm... ce pofta mi-ai facut... O portie mica-mica, se poate??
RăspundețiȘtergerePupici
Simo nici eu n-am pus gurita pe ea ;)))) doar mi-am lins degetele si m-am multumit;))))))) Te pupic
ȘtergereMmm, arata super bine!!!De gust nici nu mai spun...super delicioase!Pupici!
RăspundețiȘtergereSa stii ca da Licuta! Te pupic si multumesc tare!
ȘtergereAnto, in fiecare zi ne uimesti cu cate ceva!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru inventivitate, atat in retete cat si in imagini.
Pupici multi, ca meriti ;)
Esti prea dulce cu mine! Multumesc mult draga mea!
ȘtergereDe cum s-a incarcat pagina, m-a lovit, intr-un mod foarte placut bineinteles, fundalul acela (scandurica o fi, cred). Si am ramas uitandu-ma si mirandu-ma cat de minunat poate sa arate capsuna pe fundalul acela. :)
RăspundețiȘtergereDa Moni e o scandurica sprijinita de o alta scandurica ;)))) Cica e fashion ;)) Hugs!
ȘtergereAnto,pe mine m-ai cucerit definitiv cu modul tau de a prezenta preparatele.Esti asemeni unei carti de povesti,(care pe masura ce iti prezinti etapele,parca am intoarce inca o fila de carte si am patrunde in lumea de basm....:)!!!Esti deosebita:X!!!
RăspundețiȘtergereMaria sunt intre trenu vietii si pastila fericirii pentru depresivi ;))) Da ma bucur din suflet ca vezi lucurile altfel, ma incurajezi sa merg mai departe ! Te imbratisez cu drag!
ȘtergereMama ce poze suuuper tari! Asa cum ne-ai obisnuit de altfel!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult! Ei nici chiar de la inceput ;) Nu mi-ai vazut pozele tremurate din primele postari cred;) Hugs!
ȘtergereNu prea ma impac eu cu biscuitii Oreo, dar aceste tarte arata de milioane!
RăspundețiȘtergereO vai cum ? ;)) eu am sustras doi biscuiti din punguta, altfel n-aveam nici o sansa ;) imi plac tare! pup
ȘtergereSimplu si ...de efect!asa desert as adora la cinã :D
RăspundețiȘtergereSimpla si superba reteta, dar si prezentarea...cum s-a copt prima capsuna cum fac si eu!
RăspundețiȘtergereCrusta Oreo e mereu pe placul meu, alaturi de capsune si mascarpone sunt sigura ca e dementiala!
RăspundețiȘtergereP.S. Ai reusit sa copiezi cd-urile?
Pupici :*
Dulcegaria asta arata genial... o mananci din priviri. Pup!
RăspundețiȘtergereadorabile tarteletele astea !
RăspundețiȘtergereWeekend-ul asta joc in deplasare si sint asteptari ca o sa gatesc ceva. Daca se intimpla gateala... prajitura asta este!
RăspundețiȘtergereMama, cum pot arata capsunile alea... Trimite vreo citeva tarte si la mine, ca sa le servesc la cafea...
RăspundețiȘtergeree superbaaaaaa....
RăspundețiȘtergereDelicioase sunt minitartele tale.!!!!si aratoase!
RăspundețiȘtergereMinunate!! Minunate!! Astept cu nerabdare si... pofta :D si reteta de Oreo! ;)
RăspundețiȘtergerepup dulce!
Asta este imaginea perfectiunii...de cateva zile ma bantuie...Esti categoric geniala!
RăspundețiȘtergere