Noroc c'am gura plina cu cioco si-o mana ocupata des s-o duc la gura.. asa ca scriu acum pe scurt: napolitanele astea cu ciocolata de casa, fructe uscate si matcha rules ! Ma scot din ale mele! Descriere pentru dulcegaria asta n-am, in afara de magie pentru chocoholici, plus garantia, pe mustata mea de 'maidaneza' ce s-a lins pe bot cu mai mult de juma de tava intr-o ora. Rox, sper nu te strici de ras. De luni, doar gaura covrigului e a mea, ma jur !
Se prepara pe principiile ciocolatei de casa cu alune de padure.. Numai ca acum am eliminat esenta de migdale, am scazut nitel cantitatea de lapte praf, am adaugat putin mai mult unt, si surplusul de matcha, fructe uscate - exotice le zice Sanovita, si daca ma gandesc bine cam atat.. Sunt pasi mici, dar importanti. Iar dulcegaria asta noua nu vrea sa reproduca, ci sa creeze.. o alta consistenta, o alta savoare, obsesii le-as numi eu. Nici prin cap nu mi-a trecut de la inceput sa le postez.. ca le marcasem doar pentru mine ;) i'm not usually so bad. Dar napolitanele astea ciocolatoase suntmai mult decat un best friend atunci cand iti plangi de zor nasu'n batista, iar cand totul e pink hmm si mai bine.. creaza sensuri si zugraveste povesti dulci!
Ingrediente: 450 grame zahar, 150 ml apa, 10 ml esenta vanilie - o lingura plina (si mai fain ar fi miezul de la 2 pastai de vanilie Bourbon), 160 grame unt gras, 400 grame lapte praf, 1 lingurita plina cu pudra de matcha, 300 grame fructe uscate - exotic (de la sanovita), 4 foi de napolitana.
Intr-un vas puneti la fiert, la foc potrivit, zaharul si apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere, setati musai cucu sa sune peste fix 5 minute... Luati vasul de pe foc, adaugati esenta de vanilie, untul - musai la temperatura camerei (eventual incalzit 1 minut la microunde) ca sa nu raceasca compozitia si sa nu se formeze cocoloase din cauza lui, si amestecati bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza tot si nu mai ramane nimic solid din el.. toata treaba asta in doar cateva secunde ca n-avem timp de pierdut. Apoi incorporati rapid laptele praf si praful de matcha (il cumpar de pe www.pastaidevanilie.ro) si imediat dupa.. fructele uscate.
Daca nu aveti matcha, o puteti inlocui fix cu variantele astea: xx) o lingurita rasa cu scortisoara + o lingurita rasa pudra de ghimbir + o lingura esenta de portocale / migdale sau vanilie; xxx) un pachetel de cappuccino si o lingura esenta de cafea (in loc de cea cu vanilie); xxxx) o lingura cu cacao si una cu esenta de rom / vanilie sau menta.. merg excelent combinatiile astea.
Revin la reteta: Asezati intr-o tava, sau pe masa de lucru, doua foi de napolitana (gasiti in Cora / Carrefour) si turnati compozitia obtinuta. Daca va doriti un strat mai gros ca cel pe care il vedeti in poza (2 cm), va sunt suficiente 2 foi.. dar eu am folosit 4. E dulce, doar e cioco.. dar avand foilea alea de napolitana te pacalesti singur si poti manca mai mult.. hell yeh! Intindeti ciocolata pe toata suprafata foii, lasand putin spatiu inspre margine si imediat dupa o acoperiti cu cealalta foaie de napolitana. O lasati la frigider pentru o ora (eu am lasat-o doar 30 minute si i-a fost de ajuns), o fragmentati dupa plac, apoi va rasfatati. Si cu asta basta! week-end tare fain si dulce sa aveti !
Se prepara pe principiile ciocolatei de casa cu alune de padure.. Numai ca acum am eliminat esenta de migdale, am scazut nitel cantitatea de lapte praf, am adaugat putin mai mult unt, si surplusul de matcha, fructe uscate - exotice le zice Sanovita, si daca ma gandesc bine cam atat.. Sunt pasi mici, dar importanti. Iar dulcegaria asta noua nu vrea sa reproduca, ci sa creeze.. o alta consistenta, o alta savoare, obsesii le-as numi eu. Nici prin cap nu mi-a trecut de la inceput sa le postez.. ca le marcasem doar pentru mine ;) i'm not usually so bad. Dar napolitanele astea ciocolatoase sunt
Ingrediente: 450 grame zahar, 150 ml apa, 10 ml esenta vanilie - o lingura plina (si mai fain ar fi miezul de la 2 pastai de vanilie Bourbon), 160 grame unt gras, 400 grame lapte praf, 1 lingurita plina cu pudra de matcha, 300 grame fructe uscate - exotic (de la sanovita), 4 foi de napolitana.
Intr-un vas puneti la fiert, la foc potrivit, zaharul si apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere, setati musai cucu sa sune peste fix 5 minute... Luati vasul de pe foc, adaugati esenta de vanilie, untul - musai la temperatura camerei (eventual incalzit 1 minut la microunde) ca sa nu raceasca compozitia si sa nu se formeze cocoloase din cauza lui, si amestecati bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza tot si nu mai ramane nimic solid din el.. toata treaba asta in doar cateva secunde ca n-avem timp de pierdut. Apoi incorporati rapid laptele praf si praful de matcha (il cumpar de pe www.pastaidevanilie.ro) si imediat dupa.. fructele uscate.
Daca nu aveti matcha, o puteti inlocui fix cu variantele astea: xx) o lingurita rasa cu scortisoara + o lingurita rasa pudra de ghimbir + o lingura esenta de portocale / migdale sau vanilie; xxx) un pachetel de cappuccino si o lingura esenta de cafea (in loc de cea cu vanilie); xxxx) o lingura cu cacao si una cu esenta de rom / vanilie sau menta.. merg excelent combinatiile astea.
Revin la reteta: Asezati intr-o tava, sau pe masa de lucru, doua foi de napolitana (gasiti in Cora / Carrefour) si turnati compozitia obtinuta. Daca va doriti un strat mai gros ca cel pe care il vedeti in poza (2 cm), va sunt suficiente 2 foi.. dar eu am folosit 4. E dulce, doar e cioco.. dar avand foilea alea de napolitana te pacalesti singur si poti manca mai mult.. hell yeh! Intindeti ciocolata pe toata suprafata foii, lasand putin spatiu inspre margine si imediat dupa o acoperiti cu cealalta foaie de napolitana. O lasati la frigider pentru o ora (eu am lasat-o doar 30 minute si i-a fost de ajuns), o fragmentati dupa plac, apoi va rasfatati. Si cu asta basta! week-end tare fain si dulce sa aveti !
Reteta imi apartine.
:)...faine napolitanutele! nu stiu ce-i cu tine drag Anto, dar in ultima perioada chiar esti down de tot cu moralul! Hai, capul sus, fata mare si frumoasa!
RăspundețiȘtergereIar cat priveste "povestea de luni nu mai mananc" nu prea ai tu de ce sa iti faci probleme, la cat de slabuta esti!
Ophelia, gata am sters pasajul ala ;) Sunt just pink ;) Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereNu stiu cine a indraznit s-o supere pe Anto la cat de dulce si scumpa e, dar mare pacat a facut!Oricum isi revine repede, mai ales ca are dulceata aia mica langa ea care ii da toata puterea din Univers!
RăspundețiȘtergerePup cu drag, fata draga si minunata!
Am sã mã servesc si eu! desi sunt in diet :((
RăspundețiȘtergereO dulcegarie specifica Anto!!! Si de nu nu as vrea sa pap (ca na, unii mai avem probleme cu greutatea), la cat de frumos le vorbesti tu... ma convingi pe loc!
RăspundețiȘtergereTe pup dulce si-ti doresc un weekend placut!
Cioco de casa e un dulce la care nu rezist "nicecum" vorba Miculinului.
RăspundețiȘtergereIar daca mai are si napolitana....mananc chiar tot.
Te pup cu drag si stiu ca vei fi tare bine.
Si la noi ciocolata de casa este la mare cautare!Am incercat tot felul de combinatii!Negresit voi incerca si reteta ta....foarte tentanta!
RăspundețiȘtergereArata minunat Anto draga! sunt tare curioasa cum e gustul de matcha ca am tot vazut preparate cu el si nu imi pot inchipui ce gust are :). pup
RăspundețiȘtergereOf esti minunata !!!!
RăspundețiȘtergeresuuuuuper! ai un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergereArata super-super delicios!
RăspundețiȘtergereDin fericire nu am lapte praf in casa, altfel, maine cu siguranta cantarul ar arata un kg in plus.
RăspundețiȘtergereSuuuuper faine , mi-e asa de dor de niste napoliate cu ciocolata de casa ...
RăspundețiȘtergereFaine de tot, fac si eu ceva asemanator cu rahat si lamaie, si ies destul de bunutze.
RăspundețiȘtergerePe pariu ca ale tale sunt mai bune.
Yumii! De multa vreme este in plan cioco de casa , sper sa reusesc :) Fotografiile superbee,adorabileee, pun eu mana pe un Nikon!!! :)
RăspundețiȘtergerePfiuuuu, acum m-am prins eu de ce de cate ori puneam mana pe pachetul cu foi de napolitane, parca plangeau si ziceau: "nu ne prepara inca, nu ne prepara inca!". Daaaa, comunicasera telepatic probabil cu suratele lor din ... Tineretului si asteptau si ele acelasi "tratament" magic :P. Revin cu impresii, dc nu mananc toata cioco inainte =)). Pupici
RăspundețiȘtergereMa inebunesti si cu dulgegaraiele tale dar si cu pozele.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Nici nu am cuvinte!Super delicioase!Mor de pofta:)Pup!
RăspundețiȘtergeremm ce bunatate ai facut tu aici...
RăspundețiȘtergerePozele sunt minunate !
Te pup
Recunosc ca nu am incercat niciodata sa fac napolitana in casa, dar, cu riscul de a manca singura o tava intreaga, trebuie sa incerc reteta asta!
RăspundețiȘtergerePur si simplu imi ploua in gura! Felicitari! :)
Vaaaaaaaaaaaaaaaaai cum arata! Imi ploua in gura! Mersi de reteta!! Eu ador ciocolata de casa, pt iubitori aceasta e una ff buna: http://www.lamedeleni.ro/deserturi/439-baton-delicatese-ciocolata.html
RăspundețiȘtergereSi eu care vroiam sa ma apuc de curaaaaaaaaaaaaa! Cred totusi ca ma apuc de luni, ce e aia sa te apuci de cura joia? Asadr, maine ma duc la cumparaturi, sambata o execut si duminica plang de dorul ultimei bucatele care s-a vaporizat sambata. Bun plan!
RăspundețiȘtergereOMG ! Multumesc pentru reteta ! Tin minte ca mancam napolitane de gen cand eram mic :) De abia astept sa le incerc iar. Va doresc o seara minunata alaturi de cei dragi.
RăspundețiȘtergere