Cand ajungi acasa dupa o zi de munca si un examen pentru 'bac", si esti intampinata de intrebari indecente gen "noi ce mancam azi?" ti se afiseaza pe 'ecran' o singura varianta de raspuns: Nimit !! (quote Edi), apoi treci la aparate /// sau NU.
Desi tot din categoria "capriciu stafidit", mancarea asta striga singura: eat me !!
E super usor de facut si yammmy. Taiati in bucati mari vreo 6 cartofi - big size, pe care ii puneti in wok la rumenit, cu putin ulei de masline, impreuna cu 10 prune uscate si 1 mana cu stafide aurii, pentru vreo 7 - 8 minute, timp in care va plimbati cu lingura p-acolo.

Apoi adaugati cateva bucati de carnati copti (de casa, am pus eu - meritele i le atribui mamei soacre) - cantitatea e apreciabila in functie de gradul de hamesire, 100 ml vin alb, 100 ml apa, 4 catei de usturoi, busuioc proaspat tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Amestecati totul, sa se intrepatrunda aromele, mai puneti 2 linguri cu bulion, inca o tura cu lingura prin wok si turnati totul intr-un vas, pe care il dati la cuptor pentru 25 minute la 170 grade cu o folie de aluminiu peste, si inca 10 minute fara acoperis. Apoi casti gura la TV si astepti..
Desi tot din categoria "capriciu stafidit", mancarea asta striga singura: eat me !!
E super usor de facut si yammmy. Taiati in bucati mari vreo 6 cartofi - big size, pe care ii puneti in wok la rumenit, cu putin ulei de masline, impreuna cu 10 prune uscate si 1 mana cu stafide aurii, pentru vreo 7 - 8 minute, timp in care va plimbati cu lingura p-acolo.
Apoi adaugati cateva bucati de carnati copti (de casa, am pus eu - meritele i le atribui mamei soacre) - cantitatea e apreciabila in functie de gradul de hamesire, 100 ml vin alb, 100 ml apa, 4 catei de usturoi, busuioc proaspat tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Amestecati totul, sa se intrepatrunda aromele, mai puneti 2 linguri cu bulion, inca o tura cu lingura prin wok si turnati totul intr-un vas, pe care il dati la cuptor pentru 25 minute la 170 grade cu o folie de aluminiu peste, si inca 10 minute fara acoperis. Apoi casti gura la TV si astepti..
Si dupa ce-au executat prunele scufundari la mica adancime si tratamente complementare, tocmai bune pentru a stinge focul sufletului hamesit, raspundeti la indecenta cu o portie de cartofi taranesti la cuptor, prune scaldate-n vin si ierburi aromatice...... blink ;)
Sa aveti pofta !