30 iunie 2011

Periplul Provocarii lunii Iunie "Dulce Romanie"

Spre seara, cand soarele a-nsangerat un capat de cer, am stiut ca se asterne si clipa mirifica a lunii Iunie.. sfarsitul Provocarii Dulce Romanie.. Proiectul, initiat de Mihaela in casuta ei - De prin lume adunate - s-a infatisat in luna lui Ciresar ca un sirag de nestemate, ce ne-a parfumat casele cu arome si ne-a hranit virtual cu zeci de tentatii imagistice !

Fiind gazda in aceasta luna am avut onoarea de a alege ingredientele. Menta, simbol al dragostei neimpartasite, ne-a binedispus cu o suita de preparate, ce intregesc periplul minunatei arome si ne-a induplecat sa o iubim neconditionat... fie ca se regaseste in dulcegarii sau mancaruri grave, pline de farmec.  Luata separat sau amestecata halucinant cu parfumul cireselor de iunie, ne-am abandonat cu totii in fata acestor arome, a bucuriei de a percepe promisiunile delicate si deopotriva puternic nuantate in  inspiratele preparate..  Parfumul imbietor de menta si savoarea pretioasa a cireselor au slavit alchimia prefacerii celor doua ingrediente in zeci de senzatii..

Ma inclin cu respect si admiratie in fata celor care si-au rapit din timp sa ne incante si sa ne rasfete cu minunatiile de mai jos si va conjur sa parcurgeti in tihna aceasta calatorie... Felicitari tuturor !


1. Gabriela D. -  Papa bun -

Pavlova



Prajitura cu cirese




2. Adriana G. - Bucatarisme -

Cherry mint smoothie



3. Janet  -  Pe masa din bucatarie -

Prajitura cu branza si menta

Sirop de menta







4. Lavinia S. - Bucatar sub acoperire -

Petit pois a la francaise


Cirese in sirop de vin rosu







5. Luciana T. - Luciana rawstyle -

Inghetata cu cirese si menta







6. Daiana - Daiana's Kitchen of Love -

Prajitura Viorica cu cirese







7. Gratiela P. - Strumfii spun lucruri trasnite -

Briose cu cirese







8. Simona H. - Alison trials -

Clafoutis





9. Sara si Miki - Culorile din farfurie -

Tort racoritor cu fructe


Tort cu cirese




10.  Andreea E. - Toata ziua in bucatarie -

Sarmalute cu sos de menta

Kuchen de cirese




11.  Mihaela G. - My world by Mika -

Bombe de inghetata bismarck





12. Mihai L. - Placeri simple -

Shake cu capsuni si cirese








13. Andreea - Andreea's Chinesefood -


Cirese in aluat tempura




14. Alina P. - Bucataritul de la necesitate la hobby -

Salata primavaratica cu rosii si menta








15. Ana - Jurnalul Anei -


Multifrutti limonada


Inghetata de cirese




16. Licuta M. - Din bucataria mea -


Inghetata Cherry Mint


Deliciu cu cirese








17. Raluca G. - my dear friend -

Compot de cirese si galuste cu menta



Ingrediente pentru 4 persoane:
600 g cirese cu samburi :D (lipsa aparat, respectiv rabdare)
75 g zahar
125 ml vin alb sec
1 bucata coaja de lamaie (eu am pus un sfert de lamaie)
1 lingura amidon alimentar
250 ml suc cirese (eu am folosit tymbark)
frunze de menta
Pentru galuste:
1 albus
10 g zahar
coaja de la jumatate de lamaie
jumatate de lingurita sirop menta

Intr-o oala se pun ciresele spalate si curatate de codite, peste care se adauga zaharul, vinul, coaja de lamaie si amidonul dizolvat in sucul de cirese si se fierbe pana se ingroasa putin. Se scoate coaja de lamaie si se lasa compotul la racit cel putin 5 ore la frigider.
Inainte de servire se bate albusul pana sta batz, apoi se adauga zaharul si iar se bate bine, iar in final se pune coaja de lamaie si siropul de menta. Se da in clocot apa, iar cu o lingura se fac galustele care se fierb jumatate de minut pe o parte, jumatate de minut pe cealalta.


Salata de paste cu feta si menta



Ingrediente pentru 6-8 persoane:

350 g macaroane scurte
8-10 fire de menta
150 g mazare congelata;
200 g branza feta, maruntita;
50 g salata spanac;
zeama de la 1 lamaie;
sare de mare si piper negru ;
ulei de masline extravirgin;
20-30 de masline verzi marinate.

Intr-o oala plina cu apa se pun la fiert pastele, doua fire de menta si sare. Se lasa la fiert atata timp cat se precizeaza pe pachetul de paste. Cu trei minute inainte de timpul de fierbere precizat, se adauga mazarea. Dupa ce pastele si mazarea s-au fiert, se lasa la scurs intr-o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece pana cand se racesc de tot. Firele de menta se arunca. Se pune totul intr-un vas mai mare si se adauga peste branza, spanacul, maslinele maruntite, firele de menta ramase, zeama de lamaie, sare, piper si ulei de masline.
Si gata salatica.


18. Andreea - Gurmandino -


Muschiulet de porc in stil marocan si couscous cu menta


Bruscheta cu bob, menta si parmezan


Salata libaneza cu legume si sos de rodii


Sarmalute grecesti cu menta, in foi de vita


Tocanita picanta de vinete cu menta


Labneh - crema de iaurt libaneza







19. Cristi B. - Bucatar Maniac -


Budinca de caramel/ Budinca de zahar ars





20. Raluca B.  - Moondance - ganduri de sub stele -


Prajitura Moondance







21. Victor P. - Blogul lui Haplea -


Tort cu cirese







22.  Ana - Furnicuta Boscodina -


Cuscus cu cirese si menta


Desert cu cirese, menta si ciocolata alba



23. Liana T. - Povestiri culinare -


Mojito




24. Alice - Albinuta -

Parfait cu capsune si cirese







25. Ancuta D. - La Ancuta -


Prajitura Minty Blanc




26.  Raluca P. - My Fancy cake -


Somon in crusta de pesto, menta si fistic

Cherry Cupcakes








27.  Andi T. - Dimineti insorite -

Mojito bars



Briose cu cirese




28.  Sorina I. - Bucatarisme -


Iaurtcake cu cirese








29. Liliana A. - Lilly in the kitchen -


Galusti dulci cu menta si ragu de cirese





30.  Cristina - CristinaK's blog -


Inghetata de ricotta si ciocolata cu cirese si migdale








31. Flory A. - Retete fel de fel -


Tiramisu cu cirese


Ciabella cu cirese si cocos


Panna cotta cu menta si ciocolata




32. Cristina P. - Cristina's world -


Prajitura ciocolatoasa cu cirese


Prajitura cu menta si lamaie




33. Andreea D. - Pasiune pentru bucatarie -


Prajitura cu ciocolata, cirese si bezea


Inghetata de vanilie cu sos de cirese





34. Elena T.  - Bucataria Elenei -


Dulceata cu cirese, caise si migdale







35.  Zazuza - Zazuza's Gulaschsuppe. Mai mult decat o simpla supa -


Cirese si menta - un cocktail racoros




36. Mihaela P. - De prin lume adunate -


Inghetata de menta


Cupcakes Padurea Neagra




37. Ariadna J. - Cucina Jugariu -


Cuburi de gheata cu menta pentru retete de limonada








38.  Radu - Cook like a man ! -


Cotlete de pork cu sos de cirese







39. Petronela - La cucina di Petro -


Tarta cu crema si cirese







40.  Mihaela S. - Dulciuri fel de fel -


Dulceata de cirese amare


Inghetata cu ciocolata si cirese amare







41. Gabriel I. - Good Food Quickly -


Tarta cu cirese







42. Alina - Explora Cuisine -


Negresa cu cirese








43. Dya - Dya' s Kitchen -


Inghetata cu cirese







44. Bogdan - Blog culinar -


Inghetata de cirese si ciocolata


Lime-o-nada cu menta




45. Gaby - Gaby's blog -


Prajitura cu cirese





46. Carmen - Bucatarie furnicutilor -


Inghetata de cirese si capsune

Cherry Mojito







47. Eileen - Eileen cuisine -


Smoothie cu cirese, pere si menta

Clatite cu cirese si sos de ciocolata



48. Carmen - Carmen Retete -


Samosas cu cirese, menta si mascarpone







49. Dana C. - Pusik's blog -


Inghetata de menta







50. Ionela - Bucataria Ionelei -


Tarta cu cirese







51. Georgeta C. - Pasiuni -


Parfe dietetic cu menta si dulceata de trandafiri



Pepene galben cu jeleu dietetic de menta si zmeura







52.  Delia M. - Mancaruri simple -


Tarta cu crema mentolata si cirese








53. Cristina - Boabe de cafea -


Prajitura cu cirese







54. Bettina B. - Betty's Kitchen -


Tarta crocanta cu cirese si afine







55. Ramona P. - Mundo dos Sabores -


Delicia de cafea cu frisca si cirese







56.  Veronica 


Tort racoros cu cirese


Ingrediente blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, un praf de sare
Pentru crema: 3oo gr smantana grasa, 100 gr zahar pudra, 1 esenta lamaie sau ce aroma va place, 300 gr cirese
Pentru sirop: 250 ml apa, 200 gr zahar, 1 esenta lamaie
Pentru decor: 300 gr frisca, 300 gr cirese, 100 gr alune nesarate, 1 plic gelatina rosie

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la racit.
Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie.Se spala ciresele,li se scot samburii si se lasa la scurs.
Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu siropul facut din apa,zahar si esenta.Se toarna crema de smantana,se pun ciresele fara samburi.Se adauga a doua parte de blat insiropata.
Se imbraca tortul in frisca,marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu posul floricele din frisca.Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.


57. Amalia - Hai sa gatim! -


Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine







58. Pansy - Panseluta violet -


Minitarte cu crema de migdale si fructe de sezon







59.  Beatrice - Delicioasa -


Cookies cu cirese







60. Andreea - Taste bazaar -


Tort cu cirese si ciocolata alba







61. Oana D. - Caietul cu retete -


Cheesecake cu cirese







62. Adina - Cat's Kitchen -


Chec cu nuca de cocos si cirese





63. Irina - Invat sa gatesc -


Clafoutis limousin



64. Subsemnata - Dulcegarii culinare -


Rulada cu frisca si cirese


Dulceata de cirese


Porc cu cirese la cuptor


Tort racoros cu cirese si mousse de menta


Tarta cu cirese


Inghetata cu sirop de menta si afine



Bio la tigaie, cu salsa verde


Prajitura 'dementa' cu branza dulce si afine


Panna cotta cu iz de menta si dulceata de cirese



Gazda lunii Iulie o aflati in casuta Retete fel de fel..  Astept cu mare interes propunerile Iulianei.

PS: pozele au fost puse pe blog in formatul 'foarte mare' din tabloul de bord. Daca exista anumite discrepante intre dimensiuni, se datoreaza formatului pozei..  In cazul in care am gresit ceva, va rog sa ma anuntati. 


29 iunie 2011

Panna cotta cu menta si dulceata de cirese

Un text scurt, dar o reteta cocheta. Nu de alta dar ma / ne  asteapta o postare impresionanta maine, iar pe asta nu vreau in nici un chip s-o elimin din lista.. ;))  Se regaseste printre cele mai simple deserturi de preparat dar si cele mai cochete ever, sau cel putin asa percep eu dulcegaria asta cu care m-am alintat, nu alinat .. aseara  ;)) sory love..  mai e si pentru tine cireasa de pe tort.. ;) adicatelea eu !


Notati asa: 500 grame frisca lichida se pun intr-un vas pe foc mic cu 250 grame lapte teoretic gras. Eu am trantit in amestec si 3 ramurele de menta proaspata din jardiniera proprie ;), plus 40 g chips-uri de ciocolata..  iar voi.. pentru acelasi gust divin procedati la fel ;). 



Inainte sa fiarba - luati vasul de pe foc - urgentati in situatie 100 grame zahar, puneti iar vasul pe foc si amestecati usor sa se topeasca zaharul si ciocolata .. inainte sa atinga punctul de fierbere si finally nu mai frecati menta si stingeti gazul. Eu am atarnat menta de furculita si am scos-o asa brut, dar voi sa treceti compozitia prin sita.. sa iasa mai cremoasa si delicata.. eu n-am avut chef si nici nu mi-a pasat, la ce pofte m-au posedat :) ..Adaugati immediately 15 grame praf de gelatina in compozitie, amestecati pana e data uitarii pudra, innobilati-o cu 15 ml esenta de menta, o picatura mica mica de Wilton si apoi turnati-o in cupe.. Ofc, eu am dosit una in congelator ca sa ma rasfat cu ea rapid, dar voi sa o lasati la frigider.. ;)
Et voila, o dulcegarie divina cu care te tratezi cand esti singura acasa ;)) in compania unor linguri pline cu dulceata de cirese ;)!



Dragul meu, promit sa-ti pregatesc si tie cand te intorci.. Nu trebuie sa-ti urgentezi venirea doar ca sa savurezi panna cotta, ca oricum o mananc pe toata pan'ajungi :)) ofc, i'm stupidly joking... Mi-e frica, mi-e frica sa dorm singurica.. hai acasa love, ca-ti dau panna cotta si bla, bla, bla  .. ce mai vrei tu ;)




Prajitura 'dementa' cu branza dulce si afine

Ai mei sunt innebuniti dupa prajiturile cu branza dulce.. Si cum dulcegaria asta poate fi pregatita in doi timpi si trei miscari, chiar si de cea mai neexperimentata mana - ca orice i-ai face nu dai gres, vin mai la vale cu ingredientele, nu inainte de a-i sublinia aroma, savoarea, trasatura marcanta data de iz-ul puternic de menta.. ca tot e Provocarea lunii Iunie. O pregatisem sambata, deci e deja amintire.. Eu m-am alintat aseara cu o panna cotta cu menta si dulceata de cirese si-un fresh de Coldrex, ca tot sunt singura..  dar asta-i deja alta poveste.. :)

E genul ala de dulcegarie, in care adaugi, mixezi, amesteci, cuptoresti si o mananci pudrata cu un praf de stele.. Unde mai pui ca nu murdaresti decat un singur vas, pe care-l razui rapid de urme iar mai apoi stai linistit pe canapea, cu stimabila lene langa tine... e musai sa o mesteresti.. So, pentru inceput mixati bine 4 oua mari cu  180 grame zahar.

Adaugati 250 grame branza dulce, 70 grame unt si mixati.

Turnati 100 ml sirop concentrat de menta, in care eu am pus de data asta o picatura de colorant Wilton si ma repet numindu-l o replica 'originala' Louis Vuitton....va amintiti voi ce-am vrut sa zic aici..

Incorporati 250 grame faina (amestecata anterior cu 10 grame praf de copt) si 50 grame chips-uri de ciocolata. Preincalziti cuptorul la 180 grade, tapetati cu foaie de copt o tava de tort cu inel detasabil (de 26 cm diametru am folosit eu), unsa cu unt si rasturnati compozitia.

Dar branza e mai placuta in compania unor fructe, si cum eu aveam 100 grame afine la dispozitie, le-am trecut  printr-un praf de faina si le-am impiedicat la suprafata-n prajitura, dand uitarii riscul de a le gasi pe fundul tavii.. Iar toata nebunia asta de arome isi petrece cam 50 - 55 minute in cuptor la 180 grade.. .

Et voila, pudrata cu un praf de stele alb si acompaniata de afine proaspete...  pam, pam !

























27 iunie 2011

Bio la tigaie, cu salsa verde.. si alte cateva sub o Umbrela

Am fost o data ca niciodata ... burlaca ! ;) Si asta, pentru ca de cand m-am nascut si pana azi am ramas tot baiatul lu tata... Nu'i bai, ca batausa desi n-am fost candva, bataioasa mai sunt inca.. asa ca juma juma, fara jartiera de la nunta, ma simt olecutica barbata.. Si pe vremurile alea, singura sau nu, zacand pe canapea, cu o carte de macro uitata practic intr-un colt si un fashion magazin in mana.. mancam Jackpot sorbind dintr-o blonda sau Cola bruna, rontaiam la o aluna s'o samanta, dar fara sa ii scuip vreodata coaja in ochiul cuiva.. parol .. exclus mancatul pe strada!

Nu stiu altii cum sunt….dar eu recunosc ca anii au trecut peste mine si nu m-am facut partasa trecerii lor. Ignoranta e o binecuvantare…. am auzit candva si mi s-a parut puerila afirmatia, desi am vazut-o adesea mancata pe paine, la zi de sarbatoare. Si mi-a placut sa tratez inocenta cu superficialitate si nu invers. Anii au trecut, eu m-am transformat dintr-o fetiscana intr-o fetiscana retusata si uite asa am ajuns sa tratez superficialitatea cu inocenta. Pana cand intr-o zi, am realizat, urcand pe asa zisul taler al constiintei….ca anii au trecut peste mine, iar eu nu m-am facut umbrelor partasa, ci doar trecerii lor.

Acum, pentru cateva zile, sunt.. ca pe vremuri .. singura acasa, dar cu un alt mood si o alta cocoasa de responsabilitate in spate! Iar daca va ganditi la vreun chef, va zic clar ca nu chem pe nimeni, ca am castravetii pe fata, ceara pe maini si mustata.. (ca M. doar intr-un moment de dementa poate sa vada asa ceva)... o tastatura la-ndemana, niste argumente pro si contra in freza mea de cetatean responsabil, o cina si o tema.. responsabilizarea sociala.. toate astea se doresc practic, ca sa zic asa.. intuite printre randurile de mai jos..

Si-ncep cu cina, ca pana vine M nu mai vedeti prajituri si aluaturi, ci mancaruri simple, parfumate ca un colt de Rai... fara Jackpot, junk food, or sexy mood.  


Azi doar un piept de pui feliat snur, tras printr-un baitz de sweet mango chutney, un praf de sare de mare si unul de piper,  un dolvecel, jumate ardei, un morcov maricel.. toate feliate dupa plac, trase la tigaie cu sos de soia, si tintuite sub capac cat sa se soteze si rumeneasca-n flacari... mai precis aburi.. ca sa zic asa..




Un salsa verde ii tine companie ca musai facem referire si la Provocarea lunii Iunie... adica o mana de patrunjel, niste frunze de menta, 1 lingurita mustar Dijon, sare de mare, ulei de masline.. toate ingredientele astea pasate, aruncate la final peste puiul si delirul eco de legume.. Si sa nu uit.. un pahar de vin alb demisec, sa ne-nghitim amarul si sa spalam paharul.. ca cutia de bere (musai fara virgula) ne da o durere in plus. ... de cap ;)


Si lasand deoparte capitolul mancare, intru brusc sub Umbrela Verde si cuget la subiect.

Si-ncep cu o ‘lipicioasa’ amintire din ograda fetelor .. asta undeva prin liceu… Imi vedeam de o nevoie scurta, unanim acceptata de toti a fi fireasca, cand ma trezesc c’o giunga-n par acompaniata de niste chicoteli mult prea efeminate pentru niste ‘virgini’ .. care au crezut pentru scurt timp ca-i singura buda, desi exista acolo.. mai departe de mine.. s'un cos!:).. Atunci mi-am pus muschiul social in actiune si chiar daca nu-mi era predestinata giunga, i-a responsabilizat hand-ul altcuiva.. c’o nota scazuta la purtare si o corijenta la mate.. Si-a usturat maxim.. clar a usturat!!  

Apoi imi amintesc scurt de chilotii care picau de la etaj prin copaci, in timp ce eu, chiar si tu stimabile ne chinuiam sa invatam in sesiune privind in gol pe geam si analizand nenumarate probabilitati.. sa fie oare boxeri, sau tanga ?! Nu blamez si nici nu simpatizez cu cineva, nici macar cu mine.. Au fost vremuri cand fara voia mea cred c-am ucis simturile unui trunchi de copac cu o combinatie ucigatoare de shoturi de tequila si bere date intr-un mod bizar peste cap. Pe bune mama, nici acum nu-mi explic.. an evil person, cineva m-a pus ! ;)

Traim intr-o democratie prost inteleasa. E misto si comod sa vedem barna din ochiul altcuiva si sa nu privim in propria casa. Si cand vine vorba de pubele, chiar daca ar fi amplasate la fiecare pas, gunoiul si-ar vedea mai departe de calatoria lui indelungata pe strada.. Remarc ca exista cosuri de gunoi prin parcuri, pe strazi, pe stadioane putin mai greu .. iar acolo musai ai nevoie de un gazon de curaj sa le transmiti putin din spiritul tau verde celor care-ti ciripesc samanta-n crestet, si de cele mai multe ori ti se ia brusc cand vezi bata aia de baseball dosita sub scaunul rupt in picioare la meciul Steaua - Rapid dinainte.. Iar daca nu-ti place arbitrajul din urma disputei, nu-ti sadi o barna in ochi doar ca sa fi neaos de-al casei.. uita-te in continuare "la meci", scoate-ti mai des si cu pripoana coada dintre picioare si ia intr-un mod exemplar si civilizat atitudine!

Ce-i drept cosurile alea de prin parcuri si strazi nu ne sunt toate la-ndemana .. pe unele le gasesti la sute de metrii garduri, tu fiind cu 2 coji de banana innegrite de timp si lipite de mana, in timp ce pe unele le afli in virginitatea lor.. despielitate de pe stalpurile de inalta tensiune... si-atunci ori mananci tu si pustiul miezul problemei si coaja, ori o cari intr-o punga de hartie pana acasa...

Vorbim mereu si de multe ori deprisos de reciclare, despre colectarea selectiva a deseurilor, dar degeaba punem separat peturile si-ntr-o alta punga cojile de la cartofi si morcovi, daca tanti Geta, nu are timp sa imparta gunoaiele in pubele separate, si chiar daca n-ar mai avea picanterii de auzit si de transmis la altii, si ar cocheta cu treaba asta pe culori si arome, masina de gunoi tot le amesteca si atunci n-am facut nici o treaba, am dreptate sau ba? Si nu stiu de ce, dar am asa un crez ca-n veci vecilor nu se va termina istoria asta, fara avertismente, puncte scazute, ‘permise luate’ si amenzi usturatoare – de ambele parti – administratie vs cetatean - dar maxim de usturatoare, maxim am zis !!

Nu mai vorbesc de poluare, masini si benzinarii la orice colt de strada, de energia recuperabila, de becul uitat aprins in baia mica, pe motiv de netrecut pe acolo, de apa irosita la un simplu brush your teeth ! Nu va mai zic eu ca autoritatile au cert lucruri mult mai importante si mai palpabile de incasat decat aerul curat de pe strada.. ca stiti deja !

Si toti sau cei mai multi.. avem copii ! Iar de aici deriva multe ganduri.  Nu vorbesc despre ce ar trebui facut sistematic, pentru ca lucrul asta a fost scris deja pe tastatura si clar se afla pe desk-ul cuiva. Defectele sunt vizibile, iar daca perdeaua trupului si mintii le acopera pe atat de multe, incat dand-o putin la o parte observi hidosenia tremuranda in fata unuia care ar putea sa o recunoasca, dincolo de toate astea ar trebui sa contemplam calitatea umana in cel mai inocent si pur sens.. sa ne redescoperim umanitatea, scopul si mijloacele, sa trezim din somnul nevoii responsabilizarea sociala, sa avem grija de corpul si sufletul nostru si invariabil al limitatului Univers.





26 iunie 2011

Inghetata cu sirop de menta si afine

Edi : "Eu m-am nascut pe planeta gandacilor.. Imparatul gandac mi-a dat o busola si eu am ajuns cu un avion robot in casa voastra ! "  Maica-sa surogat, pamanteanca, adica je: "Si cum ti se pare la noi Eduard ?? " Edi: "Imi place, dar cand prietenul meu (adica taica-su ;)) nu-mi pune jocul .. nu-mi mai place  !!  Si atunci il astept pe gandacul robot, sa ma intorc pe planeta mea acasa !! "
Ce pot sa zic: sunt intr-o permanenta competitie cu o planeta intreaga de gandaci.. oare cum poti sa faci fata la asa ceva? De fiecare data cand vede un gandac.. parca-si vede rudele ;)) Asa ca taica-su musai trebuie sa-i puna jocul ala 10 minute ... de 3 ori pe zi .. ca sa nu suferim in curand o deceptie ;)), iar eu fara doar si poate trebuie sa-i cumpar sau sa-i pregatesc inghetata, sa o ling pe aproximativ toata, iar lui sa-i las cosuletul ala cu urme de inghetata pe el ;)) 
Tare mult ii plac aromele de vara, desi-i tremura dintii-n barba cand uit eu sa strig..."Ediii.. nu musca din ea!!" ... Si cum m-am procopsit cu aparatul minune de inghetata, pentru care mi-a trebuit un avizat sa mi-o adune toata laolalta, le-am pregatit baietilor mei inainte sa plece in vacanta...  o inghetata cu afine de padure si sirop de menta, amintind totodata si de Provocarea lunii Iunie


Pentru aromele astea imbietoare si parfumate de vara... notati asa: Se mixeaza 4 galbenusuri cu 200 grame zahar. Se pun pe foc 200 ml lapte, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere.  Apoi se adauga laptele caldut peste galbenusurile mixate strasnic si toata compozitia asta se repune pe foc.. pana incepe sa se lege.. Separat se bat 300 ml frisca si cand s-a racit laptele se adauga usurel frisca in compozitie, alaturi de 100 ml sirop concentrat de menta.. preparat din menta proaspata sau cumparat de la market...


Cei care au aparat de inghetata, urmeaza intocmai instructiunile.. iar in caz ca inca nu aveti (desi isi merita toti banii si io una va indemn sa o puneti pe lista de shopping)... varsati compozitia intr-un recipient, adaugand si 100 g afine de padure si o dositi in congelator. Iar din 30 in 30 minute mixati-o bine, cam de 3 ori, pentru a evita formarea cristalelor de gheata... desi eu le-am lasat de multe ori virgine.. N-am imagini premergatoare acestui rezultat, am preferat timpul petrecut cu Edi, dar aceasta inghetata promite sa nu dezamageasca garantat !



Cu o asa arma la-ndemana sa tot gaseasca Eduard gandacul ala robot... ca nu mi-e ciuda.. Ii pica si busola, uita si de planeta minune! Nu-mi ramane decat sa ma-narmez cu albastru de metil si tantum roza... in timp ce el ma lauda la fiecare limbuta lipita pe-nghetata si-mi spune intr-una ... "hmmm..  imi place mult aici.. imi place la voi ! " .. in timp ce eu ma topesc .. !