Provocarea lunii Mai pentru Dulce Romanie e continuata in tarisoara Alinei, iar ingredientele alese suna cam asa "sparanghel si dulce de leche"... rau de bine, nu?? Ador sparanghelul si o sa va arat asta pe parcurs... iar pentru provocare am ales sa pregatesc o minunata frittata, dupa care ma dau in vant..:)) Intra in scena the main ingredient... sparanghelul...
Pentru minunatia asta notati asa: 160 g sparanghel, 1 ardei gras mai micut (portocaliu am pus eu.. pentru curcubeu), un ardei kapia rosu si o legatura de ceapa verde (5 fire)... pentru inceput. Spalati sparanghelul, il lasati sa se scurga de apa, taiati partea lemnoasa, cam 2- 3 cm si va descotorositi de ea, apoi taiati rondele tija ramasa, pastrand o lungime cam de 5 - 6 cm intreaga (din partea de sus). Spalati si celelalte legume, curatati-le cum li se cuvine, taiati-le marunt... si puneti in scena spectacolul de mai jos...
In wok picurati 5 linguri cu ulei de floarea soarelui, aruncati acolo toate legumele si timp de 5 minute, pe foc iute amestecati-le continuu cu lingura de lemn.
Dupa alea 5 minute, presarati o lingurita rasa sare de mare, picurati o lingura plina cu otet balsamic, o lingura sos de soia, 2 cuburi de zahar brun, dati focul pe puterea cea mai mica si timp de 7 minute le lasati in voia lor, amestecand din cand in cand, sa se intrepatrunda aromele... In etapa asta, imi venea sa le scot pe o farfurie (asta asa, sa nu ma mai dau in spectacol mancand cu lingura) si sa le fac disparute.... Legumele alea sotate sunt pline de savoare... o nebunie ..
In cele 7 minute, cat stau legumele pe foc mic, spargeti 6 oua, le separati si mixati albusurile. Apoi amestecati in spuma de albus (fara teama, cu lingura de lemn) 150 grame urda zdrobita in maini, galbenusurile mixate si ele putin, cat sa se sparga cercul, apoi legumele sotate si la final 50 g faina.
Ungeti cu unt o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, turnati compozitia si dati-o la cuptor pentru 30 minute, la 180- 200 grade.. Impartiti timpii la jumatate pentru respectivele grade.. Dupa ce ati sotat legumele, capetele de sparanghel le puteti pune deoparte, pentru a incorona frittata ...
Et voila... Un adevarat festin... cu un gust pe masura ..
O aroma puternica, subliminala, plina de savoare...frittata cu sparanghel.. Un Brandy ii poate tine de minune companie... voi doar va tineti de furculita... ca mana isi cunoaste singura drumul... :)